Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Haha a keď si spomeniem, že som tohto roku mala ešte v nemocnici na Nový rok dennú službu 12 tku. To som si tam ešte privyrabala. A minulý rok Silvestra. Syn mi povedal že tohto roku konečne budem na Silvestra doma
Dievčatá trocha na vianočnú tému stromčeky už hotové?
@inka moja mama hormonalnu liečbu, t. J. nejaku antikoncepciu alebo substitucnu liečbu nikdy nebrala. Myslela som to tak, že po liečbe rakoviny, po chemo, opke a oziaroch jej začali dávať tu hormonálnu liečbu, ktorá sa berie uz po. A napriek tomu dostala metastázy už štyri mesiace po ukončení chemo. Je to deprimujuce ale je to tak
@hracka123 stromcek nemame, my robievame az tesne tesne pred vianocami. Ked boli deti male, tak v noci z 23 na 24. nam ho jezisko nosil. Teraz uz zdobime spolocne 1-2 dni pred stedrym dnom. Teraz mam v plane buduci tyzden. V pondelok idem na chemo a v utorok ho spravime, pokial mi este nebude zle.
@inka ach dúfam, že nie si aj ty toho názoru. Veď je to liečba, ktora nás ma zachrániť. Hormonalna liečba nie je sviňa má práveže potlačiť ďalší vznik nádoru. Ty aj ja máme rovnaký druh nadoru, horm. Pozitivny a her negat. Trebenovej už neverím, poznám niekoľko ľudí na onko čo sa podľa nej riadili a nikomu to nezabralo. Verím chemo, lebo vidím čo to zrobilo po troch cykloch s nadormi a mts a to že sa zmenšili o polovicu.
Ja poznám jednu známu ti zo sídliska, operácia chemo, ožiarenia a je fit a po liečbe Chorvátsko,hoci zakázané slnko
Rada by som ju stretla,ale nedarí sa mi
Tak Zuzka len aróniu a lagosu a ten zelený čaj a čo na to Tlačová hovorí, neporadí niečo?
Ešte ma napadlo Zuzka, že ty hormonalnu liečbu budeš mať alebo ju už máš pridanú
Čo ten Petrík?
No ja ešte neberiem chemo a boliii...
@inka nie nič neporadí, že je to na teba. Ten zelený čaj mi poradili sestričky na onko. Ano beriem aroniu, ten čaj, lagosu musím na pečeň kvôli mts, pyridoxin niekedy 2x denne. Pozor na b12 ten nie. Hormonálnu ešte neberiem, ta sa berie po ukončení liečby. Bolesť v priebehu liecby prejde. Petrík je ľudský, aj keď je starší stále ho považujú za dobrého vo svojom obore, lebo prsníky operuje už roky a specializoval sa na to.
@mata9522 to sa uvidí posiela ma na konzultáciu do KE lebo tam som bola predtým na onkokomisii kde ešte nevedeli presne či budú ožiare.Podĺa mojej doktorky asi nie lebo vybrali jednu sentinelovu uzlinu negat. A potom som mala mastektomiu,podĺa toho.Ale uvidím po sviatkoch čo mi povedia v KE.
Ja si ťa odchytim niekde a budem čerpať od teba skúsenosti
Ty si chcela chodiť ku Tkačovej,,?
Moja rodina ju pozná bližšie
Moja rodina sa zajtra jej spýta, že kde by odporúčala sa dať operovať
Ešte sa chcem spýtať, že či sa na CT zoblieka do nahá,to chce vedieť suseda

@hracka123 mala som cystu na vajecniku-dermoid. Nerobili to laparoskopicky ale fajne ma rozrezali