icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

zuzap33
12. dec 2019

@hracka123 mala som cystu na vajecniku-dermoid. Nerobili to laparoskopicky ale fajne ma rozrezali

zuzap33
12. dec 2019

Haha a keď si spomeniem, že som tohto roku mala ešte v nemocnici na Nový rok dennú službu 12 tku. To som si tam ešte privyrabala. A minulý rok Silvestra. Syn mi povedal že tohto roku konečne budem na Silvestra doma

hracka123
12. dec 2019

Dievčatá trocha na vianočnú tému stromčeky už hotové?

hracka123
12. dec 2019

@zuzap33 bola si sestrička ?

zuzap33
12. dec 2019

@inka moja mama hormonalnu liečbu, t. J. nejaku antikoncepciu alebo substitucnu liečbu nikdy nebrala. Myslela som to tak, že po liečbe rakoviny, po chemo, opke a oziaroch jej začali dávať tu hormonálnu liečbu, ktorá sa berie uz po. A napriek tomu dostala metastázy už štyri mesiace po ukončení chemo. Je to deprimujuce ale je to tak

zuzap33
12. dec 2019

@hracka123 nie, kuriér pre biochémiu

janaooo
12. dec 2019

@hracka123 stromcek nemame, my robievame az tesne tesne pred vianocami. Ked boli deti male, tak v noci z 23 na 24. nam ho jezisko nosil. Teraz uz zdobime spolocne 1-2 dni pred stedrym dnom. Teraz mam v plane buduci tyzden. V pondelok idem na chemo a v utorok ho spravime, pokial mi este nebude zle.

helga9
12. dec 2019

@hracka123 ešte je niekde v obchode a čaká na mňa

inka
12. dec 2019

@nori21
@zuzap33 áno je to podľa trebenovej žihľava, nechtík, rebríček, ešte nemám chemo ale aj tak by som ich pila- čistia a aj na krvinky

inka
12. dec 2019

@zuzap33 niekto tvrdí, že to chemo a ožiare vyvoláva mts.
Dúfam, že to tak nieje

inka
12. dec 2019

@zuzap33 A ako to tam v Tom čase prebieha? Zuzka však ty musíš Petríka dobre poznať,je dôchodca?

inka
12. dec 2019

@zuzap33 tak hormonálna liečba je sviňa...

zuzap33
12. dec 2019

@inka ach dúfam, že nie si aj ty toho názoru. Veď je to liečba, ktora nás ma zachrániť. Hormonalna liečba nie je sviňa má práveže potlačiť ďalší vznik nádoru. Ty aj ja máme rovnaký druh nadoru, horm. Pozitivny a her negat. Trebenovej už neverím, poznám niekoľko ľudí na onko čo sa podľa nej riadili a nikomu to nezabralo. Verím chemo, lebo vidím čo to zrobilo po troch cykloch s nadormi a mts a to že sa zmenšili o polovicu.

inka
12. dec 2019

@zuzap33 jasné,nie je to môj názor,ale doplnkovú liečbu nezavrhujem

zuzap33
12. dec 2019

@inka po chemo odporúčajú skôr piť zelený čaj, robi dobre a pomáha vyplavovat chémiu z tela. Ale ta kombinácia ti môže dobre robiť, len nie piť toľko ako odporúča Trebenova, už je dokázané že veľa veci preháňala.

inka
12. dec 2019

@zuzap33 no však by som toľko nezvládla.
Inak tie praslickovy obklady pomohli mojej švagrine nemusela operovať prsník a môjmu otcovi nádor na prostaty

inka
12. dec 2019

Ja poznám jednu známu ti zo sídliska, operácia chemo, ožiarenia a je fit a po liečbe Chorvátsko,hoci zakázané slnko
Rada by som ju stretla,ale nedarí sa mi

zuzap33
12. dec 2019

@inka moja mama tiež dávala obklady z praslicky, každý deň ju jej čerstvú nosila suseda, ale brala aj chemo. Zato poznám niekoľko paní, ktoré chodili s ňou a žijú. Áno, veľa ich aj zomrelo, ale ja to beriem z tej pozitívnej stránky

inka
12. dec 2019

@zuzap33 Zuzka a teba prsník nebolel a nebolí lebo mňa áno

inka
12. dec 2019

Tak Zuzka len aróniu a lagosu a ten zelený čaj a čo na to Tlačová hovorí, neporadí niečo?

zuzap33
12. dec 2019

@inka bolel a dosť. Ale postupne ako som brala chemo to prestavalo. . Teraz už len veľmi zriedka ma tam pichne. Ale podľa dr. Je to normálne. Lebo tam pôsobí chemo. Na druhý týždeň mám mať 6.cyklus

inka
12. dec 2019

Ešte ma napadlo Zuzka, že ty hormonalnu liečbu budeš mať alebo ju už máš pridanú
Čo ten Petrík?

inka
12. dec 2019

No ja ešte neberiem chemo a boliii...

zuzap33
12. dec 2019

@inka nie nič neporadí, že je to na teba. Ten zelený čaj mi poradili sestričky na onko. Ano beriem aroniu, ten čaj, lagosu musím na pečeň kvôli mts, pyridoxin niekedy 2x denne. Pozor na b12 ten nie. Hormonálnu ešte neberiem, ta sa berie po ukončení liečby. Bolesť v priebehu liecby prejde. Petrík je ľudský, aj keď je starší stále ho považujú za dobrého vo svojom obore, lebo prsníky operuje už roky a specializoval sa na to.

nori21
12. dec 2019

@mata9522 to sa uvidí posiela ma na konzultáciu do KE lebo tam som bola predtým na onkokomisii kde ešte nevedeli presne či budú ožiare.Podĺa mojej doktorky asi nie lebo vybrali jednu sentinelovu uzlinu negat. A potom som mala mastektomiu,podĺa toho.Ale uvidím po sviatkoch čo mi povedia v KE.

inka
12. dec 2019

Ja si ťa odchytim niekde a budem čerpať od teba skúsenosti
Ty si chcela chodiť ku Tkačovej,,?
Moja rodina ju pozná bližšie

zuzap33
12. dec 2019

@inka v stredu idem na kontrolu. Ja ju veľmi uznávam nielen pre jej odbornosť, ale aj prístup ku pacientom.

inka
12. dec 2019

@zuzap33 naprosto s tebou súhlasím a ona je už v dôchodkovom veku
To ti ona odporúčala Michalovce?

zuzap33
12. dec 2019

@inka nie, rozhodla som sa sama. U mňa boli bud Ke alebo Mi

inka
12. dec 2019

Moja rodina sa zajtra jej spýta, že kde by odporúčala sa dať operovať
Ešte sa chcem spýtať, že či sa na CT zoblieka do nahá,to chce vedieť suseda