icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jarmila40
14. dec 2019

@hracka123 ja neviem, ci bola dobra, vysledky este nemam..a to uz dopredu som vedela, ze len jednu mi vezmu..den pred operaciou som bola aj na scintigrafii

zuzap33
14. dec 2019

@hracka123 ja nevypekam, nestíham, každý deň v robote. Mám objednané, vyzdvihne manžel 23.

jarmila40
14. dec 2019

@inka ano, je to endokrinologicka..nieee, nejdem nic robit, poutierala som prach, potrenovala ruku, nejdem ani vypekat..mame napecene pernicky, svokruša nieco isto posle..a ani netreba vela, na co, ved sladke je jed 🙂

helga9
14. dec 2019

@hracka123 @mate9522 Caute baby moje ze este na vianočných trhoch som nebola ale pôjdem. Mam návštevu na vikend je tu spolubojovníčka s dcérou a mužom co si ma našla na mk cez leto ale ona nepridáva príspevky odvtedy sme denno denne v kontakte a dnes sme sa prvýkrát stretli lebo je zďaleka. No som veľmi rada ze sme sa stretli sme si veľmi sadli

inka
14. dec 2019

@inka No aj moja neter s ňou nie je spokojná,ale do Ľubochne objednávajú na jún.

jarmila40
14. dec 2019

@inka pre boha, ze jun..to je hrozneeee 😒

inka
14. dec 2019

@hracka123 Tak niekto má už Vianoce, pekný

inka
14. dec 2019

@jarmila40 nie pomýlila som máj

jarmila40
14. dec 2019

@inka 😀 ten mesiac to je uz uplne jedno

pokoraczka
14. dec 2019

@hracka123 ahoj, dakujem za opýtanie... vo štvrtok mala 6. chemo. Červené mala 4 a potom uz len biele dostáva. Tieto znáša ešte horšie ako červené. Bála sa veľmi výsledkov z vyšetrenia kostí, zevraj sú čisté, ale má metastázy na pľúcach... Zatiaľ jej nič bližšie nepovedala Dr. Nádor sa jej ale zmenšil na 2cm. Viac nevieme.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
15. dec 2019

@inka v ktorej časti Prešova bývaš?

inka
15. dec 2019

@zuzap33 Centrum ako aj ty

inka
15. dec 2019

Sídlisko 3 presnejšie

zuzap33
15. dec 2019

@inka na Volgogradskej

hracka123
15. dec 2019

@zuzap33 no čo moja aj dnes pracuješ?

zuzap33
15. dec 2019

@hracka123 nieee, ta čo si, veď je nedeľa. Idem variť. Hovädzi vývar a bratislavske bravčové pliecko s knedlikom. Ešte ten musím urobiť a dnes aj rezanku. Uff cele doobeda pri sporáku

hracka123
Autor odpoveď zmazal
inka
Autor odpoveď zmazal
helga9
15. dec 2019

@inka fuuu krásne sú

helga9
15. dec 2019

@mata9522 áno Dobre mi padlo dneska dáme spolu adventny obed

hracka123
15. dec 2019

@inka no máte ich nádherné fuu bez vody zle

zuzap33
15. dec 2019

@hracka123 predsa rezance do polievky

inka
15. dec 2019

@helga9
@hracka123 ďakujem,mne sa tohto roku nedarilo to zdobenie, predsa psychika robí svoje.

zuzap33
15. dec 2019

@inka ono to časom prejde a zvykneš si ako ja. Treba viesť normálny život a nezamyslat sa nad tym. Kontrola ok, potom liečba, niekoľko dni že nebudem vo svojej kozi no a ideme ďalej

inka
15. dec 2019

@zuzap33 keď ja s hrozný pesimista,ja vás tak obdivujem ako ste túto diagnózu prijali,ja asi riešim , že bože bez vlasov a ani chemo má tak netrápi,ale vlasy a to by malo trápiť najmenej v mojom veku, keď vy mladé baby ste to prijali v pohode.
Zuzi,majú ti v PO ti chladiaci čiapku?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
janaooo
15. dec 2019

@inka krasne pernicky a ze sa ti nedarilo zdobenie 😲 ved su prekrasne, ja by som v zivote take nespravila. U nas zdobi dcera s muzom. Mna to nebavi. No len tie tohtorocne este furt nie su ani upecene :D ale idem dnes na to konecne.
Vlasy su fakt to najmenej. Aj ked Ta chapem, tiez som ako prve oplakavala vlasy. Ale dorastu rychlo. Netreba depkovat, nic to nevyriesi, len pohorsi. Ako Zuzka pise, prijat to a snazit sa zit normalne ako predtym.