Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza Ahoj Jani.Mam sa celkom fajn.Rana zahojena.Zatial všetko funguje.Ja mám brca1.Maternica a vaječníky už sú von,a prsia nechávam.Je to každého individuálne rozhodnutie.Ja už mám dosť tých operácii.Neviem,možno budem ľutovať,ťažko je to,keby sme videli do budúcnosti, aké by to bolo jednoduché.
20.12. Mám posledný cyklus chemo, hovorím že tejto série. Som zvedavá čo na mňa vymyslia v novom roku
Čo myslíte stojí za tie peniaze dať si urobiť onkotyp? To ale by som musela už teraz ten nález poslať do USA z tejto operácie.
Tak čítam že každá podstúpila chemo a práve tu by som nechcela
@helga9 tesim sa, vsetko zalezi ako ma budu operovat,lebo budem musiet podstupit aj tie vajecniky,vsetko budeme v kontakte,juj uz aby sme sa stretli 😍
Dievčatá dobre ránko. Má prosím niektorá z Vás chemo- Cyklofosfamid a fluorouracil? Ďakujem.

@hracka123 len neviem načo mi to 3 týždne vopred