icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
19. dec 2019

@hracka123
@inka
@helga9
@mata9522
@janaooo
Ďakujem vám všetkým dievčatá. Snáď ten budúci rok bude lepší. A to zo ♥️ želám aj všetkým vám tu

jarmila40
19. dec 2019

@helga9 ahaa..tak to bude rýchle.. Dufam, že to neboli😀

zuzap33
19. dec 2019

@katenka2 je mi to ľúto

nori21
19. dec 2019

@katenka2 úprimnú sústrasť a držte sa

helga9
19. dec 2019

@jarmila40 vôbec to neboli netreba sa báť

hracka123
19. dec 2019

@zuzap33 ahoj zajtra posledná chemo drž sa

hracka123
19. dec 2019

@helga9 no čo moja umyla si už stromček ozdobuj či je ešte v obchode🤗

janaooo
19. dec 2019

Naša predvianočna pohoda. Dnes som ešte chcela niečo napiecť, ale ešte polyhujem. Aj zajtra je deň😄

helga9
19. dec 2019

@hracka123 mám umyté tak na 80 percent ešte zajtra 3 okná. Stromček je nachystany zajtra ozdobíme.

anetkabagetka
19. dec 2019

@hracka123 stretko dopadlo dobre tri hodiny sme si posedeli v bare a kolegyne ani nepoznali že som v parochne,len to bolo smiešne že ja som pila bylinkový čaj a oni vínko ja som sa bála dať si víno lebo neviem či aj môžem takže som rada že všetko som v pohode zvládla a teraz idem zlepovať linecké čo som včera piekla

zuzap33
19. dec 2019

@hracka123 dik, zajtra idem, začiatkom roka kontrolné vyšetrenia a potom sa uvidí

helga9
19. dec 2019

@anetkabagetka neboj sa deci vínka alebo piva sa moze

inka
19. dec 2019

@janaooo nádhera ako vystrihnuté z katalógu

katenka2
19. dec 2019

@nori21
@zuzap33
Ďakujem za účasť 🙏

inka
19. dec 2019

Dievčatá, môžte mi ak viete povedať, že či sa robí ešte histologia aj z operácii,alebo stačí histologia pred operáciou a či mi tie vybraté sentinelove uzliny budú spôsobovať problémy s rukou

mata9522
Autor odpoveď zmazal
nori21
20. dec 2019

@inka áno robí sa aj počas operácie,vybratie sentinelovej uzliny by nemala robiť ťažkosti,mne nerobila.Ale treba dodržiavať rady rehabilitačnej doky.

nori21
20. dec 2019

@mata9522 Veru aj tu svieti,v kabáte som sa spotila.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
20. dec 2019

@hracka123 uuu de ste? V leviciach?

jarmila40
20. dec 2019

@inka mne robili pred opkou biopsiu a islo to na histologiu...tak isto po operacii nador a aj uzlina isli na histologiu..cakam vysledky..ci ti budu vybrate uzliny sposobovat problemy, tzn. ci sa ti vytvori lymfedem, nevie nik dopredu..dostala som od sestricky pri odchode z nemocky papiere s cvikmi, takze ak budes poctivo cvicit, malo byt vsetko ok, neboj 🙂

inka
20. dec 2019

@nori21 to
@jarmila40 díky dievčatá mne vyberú dve sentinelove...nestačila by jedna?
Na tú biopsiue po operácií sa pýtam preto, že či môže byť iná ,alebo sa potvrdí povodna histologia a zaujíma ma to preto, že sa mi zmenšila hrčka,či to bude brať do úvahy chirurg,alebo sa bude držať pôvodnej zo sona a zoberie viac z prsníka ako by bolo treba.
Potvrdila dá vám predoperačné diagnóza?

hracka123
20. dec 2019

@helga9 áno v Leviciach sme boli a teraz som prišla z očnej pohotovosti

sabova3
20. dec 2019

@inka Ahoj.Tak ja som po operácii poctivo cvičila a po troch mesiacoch ruka opuchla,už je tomu rok,skúšala som všetko možné a nič.lymfedem je a nedá sa tomu pomôcť.

inka
20. dec 2019

@sabova3 no to si ma nepotešila, lenže tebe vybrali všetky a či?

hracka123
20. dec 2019

@zuzap33 ahoj moja ako sa cítiš po chemo

hracka123
20. dec 2019

@inka áno potvrdila sa

jarmila40
20. dec 2019

@sabova3 och, to naozaj? 🙄😓 Ja ze to len po operácii môže opuchnut

jarmila40
20. dec 2019

@inka ja ešte nemám výsledky..vysledok sa môže líšiť.. Napríklad ja mam tubulárny karcinóm..ale histologiou po vybratí sa môže zistiť, že tubulárny je napr na 80% a zvyšok iný 🙄

zuzap33
20. dec 2019

@hracka123 ahoj, jak po chemo, uff. Srdiečko pracuje, polihujem na gauči. Boli sme sa s mužom po návrate z chemo najesť v reštaurácii, dala som si fajny stroganov a teraz už len ležím, pijem zelený čaj a na večeru jogurt. Zas ma čaká asi nespiaca noc ako tradične po chemo, uvidím