Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 stretko dopadlo dobre tri hodiny sme si posedeli v bare a kolegyne ani nepoznali že som v parochne,len to bolo smiešne že ja som pila bylinkový čaj a oni vínko ja som sa bála dať si víno lebo neviem či aj môžem takže som rada že všetko som v pohode zvládla a teraz idem zlepovať linecké čo som včera piekla
@anetkabagetka neboj sa deci vínka alebo piva sa moze
Dievčatá, môžte mi ak viete povedať, že či sa robí ešte histologia aj z operácii,alebo stačí histologia pred operáciou a či mi tie vybraté sentinelove uzliny budú spôsobovať problémy s rukou
@inka mne robili pred opkou biopsiu a islo to na histologiu...tak isto po operacii nador a aj uzlina isli na histologiu..cakam vysledky..ci ti budu vybrate uzliny sposobovat problemy, tzn. ci sa ti vytvori lymfedem, nevie nik dopredu..dostala som od sestricky pri odchode z nemocky papiere s cvikmi, takze ak budes poctivo cvicit, malo byt vsetko ok, neboj 🙂
@nori21 to
@jarmila40 díky dievčatá mne vyberú dve sentinelove...nestačila by jedna?
Na tú biopsiue po operácií sa pýtam preto, že či môže byť iná ,alebo sa potvrdí povodna histologia a zaujíma ma to preto, že sa mi zmenšila hrčka,či to bude brať do úvahy chirurg,alebo sa bude držať pôvodnej zo sona a zoberie viac z prsníka ako by bolo treba.
Potvrdila dá vám predoperačné diagnóza?
@hracka123 ahoj, jak po chemo, uff. Srdiečko pracuje, polihujem na gauči. Boli sme sa s mužom po návrate z chemo najesť v reštaurácii, dala som si fajny stroganov a teraz už len ležím, pijem zelený čaj a na večeru jogurt. Zas ma čaká asi nespiaca noc ako tradične po chemo, uvidím

@hracka123
@inka
@helga9
@mata9522
@janaooo
Ďakujem vám všetkým dievčatá. Snáď ten budúci rok bude lepší. A to zo ♥️ želám aj všetkým vám tu