Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@inka drzim vam tiez palce,aj ked nepisem casto ♥️vy budete fit este v den operacie
Ahojte moje pekne dievcata,pisem menej tieto dni,lebo kazdy den bud navsteva u nas dom plny deti al my sa prizivujeme a chodime vyjedat kamosku 🥳😅ale stiham vas aj sledovat..
Helga moja potom pis aka bola 1.radio som zvedava ,Matka vravis ze cim viac Herceptinu tym si ubolenejsia? Uff vydrrrz,vraj to prejde ked doberieme,hlavne ze nam pomaha 🥵💪💪💪♥️
Ericka a ty uz sa lepsie citis ked radio uz skoncilo? Fyzicky myslim..💗
Ja som mala vcera 10den po poslednej chemo a tak ma chrbtica bolela ze nastastie Ibuprofen zabral ale necakala som to az 10dni po,som naivna lebo si myslim ze budem ako Lan 4dni po chemo 😂a konecne vcera sa mi po prvy raz od chemo tych 10dni vratila chut do ust,tak som sa vcera nevedela dozrat obedovala som doma a este som zavelila za ze musime ist do restiky na steak chvalabohu
@jankastraza ahoj mam po. Tak vieš to ešte teraz nič polezala som si 5 minút a bolo hotovo
@helga9 ano ale dobre je,ze uz teraz vies ako to funguje a dali ti dobre casy? Ako daleko dochadzas?
@jankastraza dochadzam 50 km.tam a 50 spatky a chodím na obed
Prosím Vás nestihla som si zaznamenať názov krému ktorý ste tu spomínali pri oziaroch. Ďakujem za radu. Veľmi mi to pomôže
@helga9 fuj, otras,chuda moje
@mata9522 mas pravdu, len ma mrzi,ze si ubolena, som to ani nejako necakala,ze je moznost byt ubolene pocas herceptinu,viem,ze tie hormonalne su svina,veru vydrrrrrz, hlavne,ze to plni funkciu co ma, mas veru pravdu,ani nechcem pomysliet,ako zareagujem ja,radsej to neriesim este.. ja sa snazim byt zaneprazdnena vzhladom k tomu,ze momentalne k muzovi uz necitim,co som citila pred diagnozou,takze sa snazim sustredit veru na seba,deti,priatelov a liecbu a nechcem hovorit,ze cas ukaze,pretoze ak by som s nim zostala, nebolo by to uz nikdy dobre..
@jankastraza ahoj moja boli sme na nákupoch doplniť zasoby
Dievčatá, odvážil má,no ty brďo 6kg dole,čo to?Syn donesie váhu,tak uvidím.
Hehe baby videli ste ten púdrovy oblak? To bola Helgaaaa

@inka podprsenku nemusíš riešiť vôbec.. Na čo ti je? Nechaš chudence voľné, nech nie sú stiesnene