icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jarmila40
30. dec 2019

@inka podprsenku nemusíš riešiť vôbec.. Na čo ti je? Nechaš chudence voľné, nech nie sú stiesnene

jarmila40
30. dec 2019

@inka ja mam 3 rezy a drenaz som nemala ani jednu

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
30. dec 2019

@jarmila40 dík

inka
30. dec 2019

@mata9522 dík ,však vieš ako sa cítim a o zajtrajšky ani nehovorím
Si zlatá,že si si hneď ráno na mňa spomenula, poteší to.
Som zbalenná a čakám na syn aby ma od odviezol a vôbec som nespala.
Dám potom vedieť

zuzap33
30. dec 2019

@inka bude dobre uvidíš

hracka123
30. dec 2019

@inka držím palce potom sa ozvi

inka
30. dec 2019

@zuzap33
@hracka123 iuz som na izbe mám spolubyvanuvu tiež dnes prijatá k Petrikovi
Dik za podporu dievčatá

jankastraza
30. dec 2019

@inka drzim vam tiez palce,aj ked nepisem casto ♥️vy budete fit este v den operacie

jankastraza
30. dec 2019

Ahojte moje pekne dievcata,pisem menej tieto dni,lebo kazdy den bud navsteva u nas dom plny deti al my sa prizivujeme a chodime vyjedat kamosku 🥳😅ale stiham vas aj sledovat..
Helga moja potom pis aka bola 1.radio som zvedava ,Matka vravis ze cim viac Herceptinu tym si ubolenejsia? Uff vydrrrz,vraj to prejde ked doberieme,hlavne ze nam pomaha 🥵💪💪💪♥️
Ericka a ty uz sa lepsie citis ked radio uz skoncilo? Fyzicky myslim..💗

jankastraza
30. dec 2019

Ja som mala vcera 10den po poslednej chemo a tak ma chrbtica bolela ze nastastie Ibuprofen zabral ale necakala som to az 10dni po,som naivna lebo si myslim ze budem ako Lan 4dni po chemo 😂a konecne vcera sa mi po prvy raz od chemo tych 10dni vratila chut do ust,tak som sa vcera nevedela dozrat obedovala som doma a este som zavelila za ze musime ist do restiky na steak chvalabohu

helga9
30. dec 2019

@jankastraza ahoj mam po. Tak vieš to ešte teraz nič polezala som si 5 minút a bolo hotovo

jankastraza
30. dec 2019

@helga9 ano ale dobre je,ze uz teraz vies ako to funguje a dali ti dobre casy? Ako daleko dochadzas?

helga9
30. dec 2019

@jankastraza dochadzam 50 km.tam a 50 spatky a chodím na obed

lula94
30. dec 2019

Prosím Vás nestihla som si zaznamenať názov krému ktorý ste tu spomínali pri oziaroch. Ďakujem za radu. Veľmi mi to pomôže

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
30. dec 2019

@helga9 fuj, otras,chuda moje

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
30. dec 2019

@mata9522 mas pravdu, len ma mrzi,ze si ubolena, som to ani nejako necakala,ze je moznost byt ubolene pocas herceptinu,viem,ze tie hormonalne su svina,veru vydrrrrrz, hlavne,ze to plni funkciu co ma, mas veru pravdu,ani nechcem pomysliet,ako zareagujem ja,radsej to neriesim este.. ja sa snazim byt zaneprazdnena vzhladom k tomu,ze momentalne k muzovi uz necitim,co som citila pred diagnozou,takze sa snazim sustredit veru na seba,deti,priatelov a liecbu a nechcem hovorit,ze cas ukaze,pretoze ak by som s nim zostala, nebolo by to uz nikdy dobre..

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
30. dec 2019

@lula94 ja som používala krém radiocare a púder a teraz po ukončený oziaroch kázali kalciovou nechtikovou mast

hracka123
30. dec 2019

@jankastraza ahoj moja boli sme na nákupoch doplniť zasoby

hracka123
30. dec 2019

@helga9 chodíš na ten nový stroj?

inka
30. dec 2019

Dievčatá, odvážil má,no ty brďo 6kg dole,čo to?Syn donesie váhu,tak uvidím.

helga9
30. dec 2019

@mata9522 ešte 2 znacky urobili. Pred oziarom som natrela radiocare krémom a po mám púder aviril s azulenom.

helga9
30. dec 2019

@hracka123 na starý neviem čo s tým novým robia

hracka123
30. dec 2019

@helga9 presne aj ja som tak natierala a nový už funguje chodili veľa naň aj jedna čo som sa zoznámila chodila na ten

hracka123
30. dec 2019

@janaooo ahoj ako sa máš?

hracka123
30. dec 2019

@inka to je zo stresu neboj priberes

helga9
30. dec 2019

Hehe baby videli ste ten púdrovy oblak? To bola Helgaaaa

sticker