icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
31. dec 2019

No teraz mi dali infúziu od bolesti,mám dva rezy tak dve kabelecky prsník nebrali celý,vraj ležať 4-6 hodín,lezim hola len v takej operačnej zastere

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
31. dec 2019

@mata9522 vraj do večera ležať,neviem ako s tými vyvodmi si poradím a chceme pyžamko a som hladná.
Ale som rada,že prvú etapu mám už za sebou

hracka123
31. dec 2019

@inka dlho tá operovali neboj ochvilu ty dajú jesť a začneš aj cvičiť s rukou

inka
31. dec 2019

@hracka123 hodinová opka,bolesti už su male,ale večera silvestrovská nebude

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
31. dec 2019

@mata9522 večeru som mala ale nejaký sladký koláč s pudingovou polevou ach ale šalát s reznom to by som si dala už mi pichla injekciu do žili,tak je fajn

pokoraczka
31. dec 2019

Žienky, prajem Vám, a hlavne našej maminke, aby ste v novom roku nestrácali nádej, mali veľa síl bojovať a chorobu úspešne porazili! 🙏💓

nori21
31. dec 2019

Spolubojovníčky,prajem všetko dobré v novom roku, veľa zdravia,šťastia a síl, aby sme čím ľahšie a skôršie prekonali tú pliagu.

inka
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
31. dec 2019

Nech ten ďalší rok bude lepší ako ten odchádzajúci

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
31. dec 2019

Baby prajem Vám do nového roka len to naj hlavne nech nam zdravie slúži

mata9522
Autor odpoveď zmazal
anetkabagetka
31. dec 2019

Všetko len to naj,naj a hlavne veľa ZDRAVIA želám a v Novom roku len tie najlepšie správy.

inka
31. dec 2019

@hracka123 júj a čo ja?

hracka123
31. dec 2019

Dievčatá nespinkate o hodinku je tu rok 2020 vykročte správnou nohou do Nového Roku❤️💓💖💚💛🧡💜

inka
31. dec 2019

@hracka123 ja nespinkam,som hladná dala by som tvojho pohostenie

inka
31. dec 2019

@inka dievčatá,ja vykrocim do nového roku bez mojej sviňuchy,zanechala som ju tu a do nového roku vchádzam bez nej,tak ako v novom roku tak po celý rok

hracka123
Autor odpoveď zmazal
inka
31. dec 2019

@hracka123 na večeru dali sladký koláč poliate pudingom ...júj a ty ma dráždis takými chlebíkom, však hoď nejaký

sabova3
31. dec 2019

Všetko len to naj do nového roka,hlavne zdravie nám všetkým.

jarmila40
31. dec 2019

Aj ja sa pripájam dievčatá a prajem nám veľa zdravia, sily, odhodlania a veľa pozitívneho myslenia❤️😘🍀🍀🍀🍀🍀🍀

inka
Autor odpoveď zmazal
helga9
31. dec 2019

Šťastný nový rok dievčatá dve dvadsiatky máme budú šťastné

inka
Autor odpoveď zmazal
hracka123
1. jan 2020

@inka ahoj ako pustia tá dnes domov?

janaooo
1. jan 2020

Šťastný Nový rok dievčatá, hlavne vela, vela, vela zdravia nám všetkým.

@inka rychle zotavenie prajem.

@hracka123 ja tak sviatkovo, stale niekde sme, alebo niekto u nas a tesim sa z toho, ze sme travili cas s rodinou a priatelmi.

inka
1. jan 2020

@hracka123 ahojkaj,nie nepustia,vymenili mi kabelecky a ja sa nádejala,že mi ich dnes vyberú,ale nič ma nebolí a rukou hybem,tak dúfam,že to tak zostane,koľko mi odfikol z prsníka neviem

inka
1. jan 2020

@janaooo ďakujem,moc,moc