Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ešte sa chcem spýtať,že kedy ste si odlepili ranu mne kázali po 5 dňoch,ale ona je už aj tak na pol odlepena,tak som urobila kuk a vidím celý prsník,tak asi vybral len ložisko.
Chcela by som sa sprchovať celá,tak zrejme až zajtra....
Ahojte baby. Na bolavu ruku aj lopatku si dávajte lioton jemne vmasirovat ale masirujte od lakta ku ramenu proste lymfomasaz vždy smerom ku srdcu. Mne to pomohlo netvrdim že pomôže každej ale vyskúšajte.
Baby moje poletuje sniežik huraaaa🤣
@onkomama ahoj skús s dr prebrať možnosť dať si týždňové dávky. Ak nedochadzas ďaleko a chcela by si chodiť každý týždeň. Docetaxel v trojtýždňovej dávke je silný a väčšinou každého odpali. Ja som mala týždňový baby mi ho odporučili a veru dobre som urobila. Žiadne vedľajšie účinky
@helga9 ja na to bohužiaľ nemám žily. Po 4 červených mám už tak tvrdé žily, že mi ani krv nevedeli zobrať. 😔 Netiekla. Tak skúsim este tie ďalšie 3 docetaxele vydržať. Lekárka tvrdí že mám mladé telo (29), ktoré sa s takou silnou davkou zvládne vysporiadať. 😄 Tak snáď. Nemáte inak na tie žily daký recept čo funguje? Že čo by tomu pomohlo? Mne lekárka odporučila vitamín C jedine a sestrička konskú mast. Ale nezaberá.
@hutch17 dik,no mne to nedrží,iba pod pazuchy zatiaľ a na reze kde bol nádor tak len na okrajoch a preto som tam nakukla a vidím jeden tam kde bol nádor a taký 1cm na začiatku toho jedného,inak celkové nie je veľký.Vsak hovoril,že budú dva rezy,tak ten jeden je ako prerušený.
No ako ste cvičili dievčatá, keď tie náplaste,hlavne pod pazuchou ťahajú?
Ja som dnes cvičila hodne,varila, piekla, umývala a žehlenie,tak už som si urobila kávičku a sledujem lyžovanie
@onkomama so zilami ma problem asi každá. Ja som natierala liotonom ale fakt musíš masírovať tým krémom nielen natrieť to mne nestačilo. A lipozomalne cecko si kúp a 4 denne daj rozdel raňajky desiata obed olovrant. Ja mam funkčnú len jednu ruku a veľmi som sa obávala že čo bude a dala som tých 12 úplne v pohode

@jarmila40 ahoj,budem rada pošli aké tebe dali a cvičís?
Tak mňa neboli nič možno preto, že nic nerobím a necvicim,lebo nik nekazal,len tu som čítalane po biopsiu hematóm zmizol do týždňa a pri objednaní sa Dr.pytal,že kde som mala vpich pri biopsii,lebo nebol ani ten vidieť.A potieras niečím? Ja som mastila nechtikovu mastičkou.
Idem si urobiť nákup,lebo v pondelok si robíme s manželom Silvester,nakoľko sme spolu neboli a tá strava v nemocnici bola otrasná ešte,že mi syn s nevestou nosili z domu idem urobiť banánový koláčik mňam