Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Takže betadine kúpené aj potreté a ráno bolo lepšie,prospelo tomu,že to nebolo zalepene,takže chce to vzduch.
Dievčatá aj vy to tak máte po opke, že operovaný prsník je väčší než zdravý,napriek odstránený kvadrant....alebo je to operačný opuch?
Dnes odber krvi biele krvinky minulý týždeň 2,9 a dnes 6,8 tak tretia chemo za mnou teším sa
@anetkabagetka ahoj no super nech to je aj naďalej
Ahojte no u nás poriadne prší to je namiesto snehu.Take smutné pocasie@anetkabagetka ako po cheme dobre?
@hracka123 ahoj no v noci som spala celkom dobre tak uvidím ako bude dostala som tabletky proti vracaniu Emegar a tri dni po sebe si budem pichať Zorzio na b.krvinky
,
@anetkabagetka tie tabletky u nás fungujú,ale jednu hodinu pred chemo zobrať a Zarzio tri dni pichať po chemo teda tri injekcie a žiadne negatíva z chemo zatiaľ nie sú,ale bedrové kĺby bolia,no nie vždy
@inka ja som aj po druhej chemo mala injekcie tri a bolo to v pohode ale tak za 10dní tie kĺby boleli dala som si panadol a dalo sa vydržať
@anetkabagetka oni už preventívne dajú injekcie na biele krvinky aj proti vracanie a to je dobre

@inka skús potierať betadinom