icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn pre boha a prečo?? Veľmi veľa ľudí ho odporúča a aj chlorellu

jarmila40
9. jan 2020

@inka je to dnu opuchnuté ešte ten rez..mne sa zdal tiez prsník taky akoby naliaty ( okrem toho hematómu co mam) , ale už sa mi to stráca akosi, už je také scvrknutejšie to miesto a vidno, že tam niečo chyba..ono trvá aj 6 týždňov, kým sa to vo vnútri zahojí, tak sa neboj, chce to čas..ja opka 12.12.a až dnes sa mi to zdá uz lepsie, ten tvar.. Teda skôr horšie na pohľad, ale vieš ako myslím.. Tak, že už to začína vyzerať tak ako to vyzerať po odobrati jedného kvadrantu ma

jarmila40
9. jan 2020

@hracka123 kam ci ide zajtra @midori ? Na opku myslíš? Tu ma až 14.1.

alica_tn
9. jan 2020

@zuzap33 Áno, podporujú rast buniek.. ☹
Bukovský: ( ale s tým názorom som sa stretla aj inde.)
"Ak chlorella a zelený jačmeň obsahuje rastové faktory, ktoré podporujú rast a delenie buniek tak, ako to tvrdia ich výrobcovia a distribútori, sú tieto výživové doplnky pri liečbe onkologických ochorení kontraindikované."
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

midori123
9. jan 2020

@jarmila40 idem na vysetrenie kosti.
A nastup do nemocnice mam 15.1.
Operacia 16.1.

zuzap33
9. jan 2020

@alica_tn, áno všetko čo podporuje rast buniek je pre nás zakazane. Tak ako vit. B12.

alica_tn
9. jan 2020

@zuzap33 Áno, presne tak. Napríklad ani kyselina listová neni vhodná....

zuzap33
9. jan 2020

@jarmila40 ja už nepočúvam vôbec rady od tých čo nie sú onko. Každý ti odporúča niečo, čo niekde počul, čítal alebo bral. A to nemusí byť stále pre nás vhodné

jarmila40
9. jan 2020

@midori123 jaaaj.. Ja ze nástup 14.1.a opka 15.1. A na tie kosti teda zajtra, áno?

jarmila40
9. jan 2020

@zuzap33 baby, ale my potrebujeme, aby sa nám hlavne obnovovali zdravé bunky 🙄 chlorella a jačmeň sú zelené potraviny v podstate, prírodné veci

midori123
9. jan 2020

@jarmila40 ano, na kosti idem zajtra rano

alica_tn
9. jan 2020

@jarmila40 a čo, že sú prírodné? Podporujú rast buniek. Aj tých rakovinových. Chceš aby sa ti množili? Asi nie....
Nie všetko prírodné je pre nás vhodné.

inka
9. jan 2020

@alica_tn tak je fakt, že aj ja som počula, že zelený jačmeň pri onko ochorení je dobrý,lebo obsahuje enzým, ktorý ničí rakovinové bunky a teraz sa dozvedám,že nie,tak som už na pochybách.
Viem o mojej známej,onko pacientke,že si ho kupovala,vraj naň nedá dopustiť,ale to bolo už dávnejšie a to som sa dozvedela až neskôr,že je onko pacientka uz mnoho rokov ale nie od nej,nie každý chce o Tom hovoriť

jarmila40
9. jan 2020

@zuzap33 @alica_tn a práveže naopak, účinne spomaľuje rast a aj delenie rakov. buniek..a sú ľudia, ktorí sa liečia bez chemie
A ktorým ( skôr starším ) niečo hovorí meno Andy Timkova, tak skúste si kuknúť..ona si rakovinu liečila chlorellu a jacmenom 🙄

inka
9. jan 2020

@jarmila40 tak s novými podprdy ešte počkám,ja, že práve budem potrebovať do podprdy nejakú výplň.
Kedy ti vyberali stehy?A zápal operovaneho miesta nebol,len ten hematóm?Tam kde vybrali uzliny je to ok, skôr by som čakala opak,tak musím byť trpezlivá.
A prečo ideš na sono z prsnikmi?

jarmila40
9. jan 2020

@inka presne tak aj poznám pár ľudí s našou diagnózou a papaju to..uz aj ja..kto chce, skúsi si o tom niečo kuknúť..ja mam knižky aj o jacmeni aj chlorelle..pošlem zo dva príbehy aj niečo o tých bunkach

alica_tn
9. jan 2020

@jarmila40
@inka
Trvám na tom, čo som napísala vyššie.
A mimochodom, kniha, ktorú napísal GW ako marketingový pútač pre mňa neni relevantná literatúra....

jarmila40
9. jan 2020

@inka jačmeň áno, obsahuje vo vode rozpustnu bielkovinu obsahujúcu enzým, ktorý sa vola superoxiddismutáza..pomáha aj v prevencii vedl.ucinkov radioterapie

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn😢😢 a tebe kto tvrdí opak? Nejaký lekár? Komu už má človek veriť?

jarmila40
9. jan 2020

@inka na kontrole som bola 25.12.a tam zistili, že mám stehy vstrebatelne 🙂
Šitia som zapálené nemala, len teda sa mi vytvoril ten hematóm..na sono idem preto, lebo keď ma prepustali, kazali po chirurgickej liečbe a pred onko liečbou ísť na sono..a aspoň mi to aj kuknúť, či tam ešte mam nejakú zrazeninku

alica_tn
9. jan 2020

@jarmila40 no, tak toto je otázka za milión. Komu veriť? Hmmm...🤔 toto ešte stále neni prebádaná oblasť. Jeden ti povie tak, druhý inak. Osobne sa snažím vyhýbať veciam, ktoré sú nejednoznačné...
A konkrétne o jačmeni ( a ešte nejakých veciach) som sa bavila s lekármi. A nebol mi doporučený...

inka
9. jan 2020

@alica_tn treba dať na skúsenosti pacientov s rakovinou a Bukovsky...no ten tiež melie len to svoje s tým tofu....

alica_tn
9. jan 2020

@inka no, však si ten jačmeň kľudne daj.... ja nebudem riskovať....

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn hmm.. to, čo obsahuju ZP obsahuje aj zelenina, ktorú Bukovský káže jest.. Tak? 🙄

inka
9. jan 2020

@alica_tn ale ja som nepovedala,že si ho idem kúpiť,len nie je to také jednoznačné,však ako sama píšeš.
Ja preferujem Reichi,vit.C a cviklu

alica_tn
9. jan 2020

@jarmila40 prečo by mali obsahovať to isté?

@inka Áno, som na tom podobne. Shitake, čaga, cvikla, b17,....

inka
9. jan 2020

@jarmila40 viem,že Andy Tímová ficala na zelenom jačmeni a chloreli,ale nevedela som, že mala rakovinu

inka
9. jan 2020

@alica_tn zabudla som aj B17,ale len keď nezabudnem

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn napr spenát a ostatná zelenina obsahuje presne všetky vitamíny ako zelenáce 🙂

alica_tn
9. jan 2020

@jarmila40 špenát možno. Cvikla zase vôbec nie,....

@inka Inak, ber ju pravidelne a veľa 😉