Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@inka je to dnu opuchnuté ešte ten rez..mne sa zdal tiez prsník taky akoby naliaty ( okrem toho hematómu co mam) , ale už sa mi to stráca akosi, už je také scvrknutejšie to miesto a vidno, že tam niečo chyba..ono trvá aj 6 týždňov, kým sa to vo vnútri zahojí, tak sa neboj, chce to čas..ja opka 12.12.a až dnes sa mi to zdá uz lepsie, ten tvar.. Teda skôr horšie na pohľad, ale vieš ako myslím.. Tak, že už to začína vyzerať tak ako to vyzerať po odobrati jedného kvadrantu ma
@zuzap33 Áno, podporujú rast buniek.. ☹
Bukovský: ( ale s tým názorom som sa stretla aj inde.)
"Ak chlorella a zelený jačmeň obsahuje rastové faktory, ktoré podporujú rast a delenie buniek tak, ako to tvrdia ich výrobcovia a distribútori, sú tieto výživové doplnky pri liečbe onkologických ochorení kontraindikované."
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
@alica_tn tak je fakt, že aj ja som počula, že zelený jačmeň pri onko ochorení je dobrý,lebo obsahuje enzým, ktorý ničí rakovinové bunky a teraz sa dozvedám,že nie,tak som už na pochybách.
Viem o mojej známej,onko pacientke,že si ho kupovala,vraj naň nedá dopustiť,ale to bolo už dávnejšie a to som sa dozvedela až neskôr,že je onko pacientka uz mnoho rokov ale nie od nej,nie každý chce o Tom hovoriť
@inka na kontrole som bola 25.12.a tam zistili, že mám stehy vstrebatelne 🙂
Šitia som zapálené nemala, len teda sa mi vytvoril ten hematóm..na sono idem preto, lebo keď ma prepustali, kazali po chirurgickej liečbe a pred onko liečbou ísť na sono..a aspoň mi to aj kuknúť, či tam ešte mam nejakú zrazeninku
@jarmila40 no, tak toto je otázka za milión. Komu veriť? Hmmm...🤔 toto ešte stále neni prebádaná oblasť. Jeden ti povie tak, druhý inak. Osobne sa snažím vyhýbať veciam, ktoré sú nejednoznačné...
A konkrétne o jačmeni ( a ešte nejakých veciach) som sa bavila s lekármi. A nebol mi doporučený...

@alica_tn pre boha a prečo?? Veľmi veľa ľudí ho odporúča a aj chlorellu