Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte dievčatá, som sa dlhšie neozvala, ešte sme deťom predĺžili prázdniny a boli trosku v tatrách, mne to tam dobre robí 😉 aj som polyzovala ešte, takže nebojte baby, dá sa aj popri chemoske fungovať 🙂 verím, že aj vám bude fajn a všetky nežiaduce účinky sa vám vyhnú 😉
No čítam o výsledkoch vašich, také Kai ako mam ja som ešte nikde nevidela, 80-90 % 😥 ale ste ma teraz potešili, že to nie je úplne smerodajne. Moja onko sa k tomu nejako extra nevyjadrila, len toľko, že to bol veľmi agresívny nádor...
Aj chemo mam asi iné zloženie ako vy, čo som v papieroch vyčítala, tak som mala len prvú červenú FEC, potom 3x AC-T, a teraz idem na druhú bielu, to mam napísané paclitaxel. Inak si dávam len injekcie, ale podľa všetkého to sú len na krvinky, nie hormóny, lebo som triple negatív.
Ja verím, že to všetko zaberie a nevráti sa. Ale ak mi viete niečo k tej liečbe povedať, budem rada 😉
@hracka123 ahoj moja, zajtra si idem pre vysledky na interne, len mam problem.
Strasne ma dusi, vsetci sme boli chori, nejaky virus asi, lebo to prebiehalo u vsetkych rovnako, no ostatni v rodine su uz fit, a mna dusi a dusi. Taky hnusny suchy drazdivy kasel. Ked ma chyti zachvat, az mi slzy tecu.
Zajtra to na internom samozrejme poviem, no bojim sa aby mi operaciu kvoli tomu neodlozili...
Uz da to taha od novembra, tak by som to mala rada za sebou. Len teda ten hrozny kasel ma stve...😢
@jankastraza ahoj Jani tak ako si dneska pochodila na tej genetike
@helga9 dakujem, docmulala som skatulku doritricinu v nadeji ze to pomoze. Ale zial, ani ťuk.
V stredu nastupujem do nemocnice a v stvrtok by ma uz mali konecne zoperovat, a ja sa idem zadusit.
Bojim sa ze sa im tam zadusim na tom stole. Lebo akonahle lahnem, koniec. Kaslem jak posledny tuberak. Uz ma bolia aj priedusky. Som taka nastvana sama na seba, ze by som sa prefackala normalne! Minimalne dva roky som nebola vobec chora. Ani len nachladnuta, a bum, mam ist na operaciu a ja sa takto zlozim😢
@midori123 ja napr. som naposledy mala takúto skúsenosť so strepsils tými cmulacimi tabletkami niečo mi v nich vadilo dusilo ma z nich. Či ti tiež náhodou z nich niečo nevadí. Ja keď som si ich dala tak ma začalo dusiť že som nevedela prestať. Čo sa týka penoxalu aspoň v popise majú že začína účinkovať 3 týždne po podaní. No v každom prípade nech ťa to dáko rýchlo prejde
Ahojte bojovnicky, uz Vas citam dlhsiu dobu, klobuk dole pred Vami ako zvladate liecbu, aj operácie a popri tom niektore aj pracu aj domacnost!!! Chcela by som sa k Vam pridat ak mozem, kedze som jedna z Vas, aj mne diagnostikovali rakovinu prsnika😥vsetko sa zacalo este v auguste ked som si nahmatala v lavom prsniku zatvrdnute miesto(nie hrcku, skor taku tvrdu plochu) , ale nemyslela som ze to moze byt nieco vazne, myslela som ze to bude nieco skor hormonalne, alebo nejake pomnozene vazivo(napr. Ako fibroadenom)... Ale kedze bolo este dovolenkove obdobie k vysetreniam som sa dopracovala az v septembri... Najprv sono... Potom mamografia a nakoniec core-cut biopsia 😥nakoniec sa potvrdilo ze ide o zhubny nádor(invazívny duktálny karcinom) .... A tiez zvacsene 2 lymf. uzliny v lavom podpazusi 😔

@hracka123 no ja poznám len tomoxifen a letrozor či ako dr vravela