Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Baby pýtala som sa ohľadom toho vysetrenia kostí keďže jedna na tom bola druhá nie. Neposielaju každého len pokiaľ je nejaké podozrenie napr. onkomarkery vyskocia, alebo kosti veľmi bolia , alebo z biopsie niečo vide čoby indikovalo mts
Takto mi to bolo povedané ale ja sa nato budem pýtať. Volala som aj do onkoporadne kvôli tomu. Dr. Sa ma pytala ci mám robené CT reku áno pýtala sa ma aké ct mi robili a povedala ze podľa ich to neindikuje poslať na kosti keď mi ct vyšlo trikrát čisté. Ale určite budem chcieť ísť istota je gulomet.
@zuzap33 no bola som hrozne unavená,tak som si trochu polezala a teraz som si urobila kávu.
Tak na komisií bola primárka a lekár z rádioterapie,tak ak robil ten istý ako si ho mala aj ty,tak bol veľmi milý a jemne mi prehliadal prsník,vraj to vám nedali žiadne ATB?Však je to zapálené a je tam sepsa a ja že áno o Tom viem a on a tu máte ešte jeden nevybraty steh,tak zájdite nech vám ho vyberú a liečia .
Takže dali mi ožiare a hormonálnu liečbu na 5rokov/helga správne odhadla/,tak som sa pýtala,že aká biopsia a oni,že ok a ja hneď sa pýtam na ten jeden ukazovateľ a oni no však preto vám dávame zabezpečujúcu liečbu a primárka ešte nik vám nezaručí či sa vám ochorenie vráti a v akom časovom slede,tak sa s tým nezaoberajte.
Pýtam sa rádio lekára,že koľko budem mať oziarov a on,že to takto sa nedá,to musím presne vypočítať aby som vám nepoškodil pľúca a pod.,tak sa chodiť objednať,však aj tak o mesiac a pol to nebude a dovtedy sa snažte zahojiť operačnú ranu,lebo inak by sme vám ju nedali.Bola som sa teda objednať,vraj doniesť si vodu a jedlo a budú si robiť CT ....baby aj u vás to tak bolo?
No a teraz perlička,bola s u nás na spádovej chirurgii a sestrička vybrala steh a lekár hovorí,však aj tam je jeden tak mi vybrala dva stehy....do prdele...no comment
Začali mi padať vlaaasky 😭😭😭😭😭

@hracka123 ahoj no ja dnes oziar 12 tak kvázi polovica za mnou. Zajtra mam kontrolu. Inak nič. Pudrujem a pracujem a tak dokola.