icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
16. jan 2020

@hracka123 ahoj no ja dnes oziar 12 tak kvázi polovica za mnou. Zajtra mam kontrolu. Inak nič. Pudrujem a pracujem a tak dokola.

helga9
16. jan 2020

@hracka123 inak už by sme tu kávičku konečne mohli dat

zuzap33
16. jan 2020

@inka ako. Si dopadla na komisii?

zuzap33
16. jan 2020

@hracka123 v práci každý deň a keď prídem domov ani sa nepohne z gauča

helga9
16. jan 2020

@zuzap33 vieš čo ja som trochu mimo čo tu píšete o tej onkokomisii. Ja žiadnu nemala

katka14
16. jan 2020

@helga9 ani ja som nic take nemalo. Onkokomisiu. Kazdy doktor vsetko pokukal a zhodnotil. Sice kazdy hovoril nieco ine a vzdy este čakal na nejake dalšie moje vyšetrenie. Ale hlavne že už sa to rieši. Teda lieči

hracka123
16. jan 2020

@katka14 ešte máš teploty?

helga9
16. jan 2020

Baby pýtala som sa ohľadom toho vysetrenia kostí keďže jedna na tom bola druhá nie. Neposielaju každého len pokiaľ je nejaké podozrenie napr. onkomarkery vyskocia, alebo kosti veľmi bolia , alebo z biopsie niečo vide čoby indikovalo mts

hracka123
16. jan 2020

@helga9 no moja onkologicka posiela všetky ako viem

zuzap33
16. jan 2020

@helga9 ja som bola, u nás posielajú všetky s našou diagnózou. Ja bola v decembri

nori21
16. jan 2020

@hracka123 aj moja posiela všetky

helga9
16. jan 2020

Takto mi to bolo povedané ale ja sa nato budem pýtať. Volala som aj do onkoporadne kvôli tomu. Dr. Sa ma pytala ci mám robené CT reku áno pýtala sa ma aké ct mi robili a povedala ze podľa ich to neindikuje poslať na kosti keď mi ct vyšlo trikrát čisté. Ale určite budem chcieť ísť istota je gulomet.

inka
16. jan 2020

@zuzap33 no bola som hrozne unavená,tak som si trochu polezala a teraz som si urobila kávu.
Tak na komisií bola primárka a lekár z rádioterapie,tak ak robil ten istý ako si ho mala aj ty,tak bol veľmi milý a jemne mi prehliadal prsník,vraj to vám nedali žiadne ATB?Však je to zapálené a je tam sepsa a ja že áno o Tom viem a on a tu máte ešte jeden nevybraty steh,tak zájdite nech vám ho vyberú a liečia .
Takže dali mi ožiare a hormonálnu liečbu na 5rokov/helga správne odhadla/,tak som sa pýtala,že aká biopsia a oni,že ok a ja hneď sa pýtam na ten jeden ukazovateľ a oni no však preto vám dávame zabezpečujúcu liečbu a primárka ešte nik vám nezaručí či sa vám ochorenie vráti a v akom časovom slede,tak sa s tým nezaoberajte.
Pýtam sa rádio lekára,že koľko budem mať oziarov a on,že to takto sa nedá,to musím presne vypočítať aby som vám nepoškodil pľúca a pod.,tak sa chodiť objednať,však aj tak o mesiac a pol to nebude a dovtedy sa snažte zahojiť operačnú ranu,lebo inak by sme vám ju nedali.Bola som sa teda objednať,vraj doniesť si vodu a jedlo a budú si robiť CT ....baby aj u vás to tak bolo?
No a teraz perlička,bola s u nás na spádovej chirurgii a sestrička vybrala steh a lekár hovorí,však aj tam je jeden tak mi vybrala dva stehy....do prdele...no comment

katka14
16. jan 2020

@hracka123 nie. Dnes som uplne v pohode. Bez teploty i zimnice. Dokonca aj klby prestali boliet. To bola nejaka zazracna injekcia na pohotovosti. Ale mam ATB. Tak dnes oddychujem.

katka14
16. jan 2020

Začali mi padať vlaaasky 😭😭😭😭😭

hracka123
16. jan 2020

@katka14 vlásky začali padať neboj nárastu a hustejšie🤔

hracka123
16. jan 2020

@inka tak super keď chemo nebude?

inka
16. jan 2020

@hracka123 myslíš?

helga9
16. jan 2020

@katka14 oj oj

helga9
16. jan 2020

@inka no tak som taký minidoktorik a rádio odhadujem na 29. Ja som bola na CT ale nič som nemusela žiadne jedlo to mysleli že tam sa dlho čaká?

hutch17
16. jan 2020

@katka14 ja som bola deň po tebe, tak tiež čakám kedy to vypukne 😕, ale hlavne že teploty už nemáš

inka
16. jan 2020

@helga9 tak ja neviem koľko dostanem,povedal,že to musí vypočítať a aké to oni si robia vlastné CT?To je iné CT-ecko?

katka14
16. jan 2020

@hutch17 zatial po pramienkoch. Ledva som si ich rozcesala ked som vysla zo sprchy.

Neviete ako rychlo to teraz pojde dolu? Ci si mam na vikend zajednat kadernicku alebo to tyzden vydrzi. Lebo este v pondelok idem do prace a potom na 3 dni do nemocky do Blavy

zuzap33
16. jan 2020

@inka podla mna 25 oziaroch. Tak tu dávajú

zuzap33
16. jan 2020

@inka budú ta zakreslovat. Dlho sa čaká a robí

inka
16. jan 2020

@zuzap33 uf to je dosť a prečo povedal radiolog že to musí prepočítať?

inka
16. jan 2020

@zuzap33 skade inak toto vieš?

inka
16. jan 2020

@zuzap33 aha preto to jedlo a pitie a čo to CT?

zuzap33
16. jan 2020

@inka je to tu standard, na prsník dávajú 25, poznám niekoľko žien a každá tak mala, vrátane mojej mamy. Jedlo a pitie ako tam budeš čakať 😏.

zuzap33
16. jan 2020

@inka a na ct chodia štandard onko pacienti po komisii. Pozrú ti pluca atd. Ja som alergicka, preto som mala iba nativne ct bez kontrastnej latky a magnet btucha. Ty pôjdeš celá