Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá a ako je to s tým ožarovanim a poškodenie pľúc a tiež píšu,že nežiaduce bývajú,že vzniknu nádory,ale už potom rádio opakovane nezaberie,tak ako po tej protonovej....fakt ma to serie
To mi hovorí každý,ale štve ma to,že tu nemáme ako v Prahe a potom po rokoch sa nám to vráti a práve liečbou čo nás mala vylieči.
Jasné užnebudem okolo toho nič vyhľadávať,lebo scvoknem
@jarmila40 tak isto ako aj ja.
A jazvy sa ti hoja dobre?
Mne začal konečne zápal ustupovať,ešte nech sa uzavrie tá časť čo je trochu viac otvorená a hnisala.
Inak v tej časti čo bol nádor mám také ťahanie vo vnútri ,ale od pazuchou nie.
A prečo ty máš tri rezy, však si mala malinký nádor.
@jarmila40 tak ti nebrali kvadrant,len vybrali ten malý nádor,tak mne stále vychádza,že by mala byť len hormonálna pre E.ktore máš 100% a žiadny ukazovateľ šírenia si nemala zlý,však zajtra uvidíš 🍀
Mne vyberali nádor v hornej časti a preto ma to zrejme tam ťahá a hovorí sa, že rany na hrudi dá hoja horšie.
Tiež mám pod pazuchu ešte červený rez,ale okolie není zapálené ako u druhého rezu.
@hracka123 ja to viem len od helgy,Jarmila má 1%to Ki67 a potom to druhé čo už ja som písala,že ja mám zlé a podľa toho čo som bola na komisií je to ukazovateľ,že pravdepodobnosť u mňa , že sa mi to vráti a aj preto mám zabezpečujúcu liečbu.
Takže stále budem žiť v strese kedy sa mi to vráti a pri mojej povahe ako to už viete to nie je dobré, lenže povaha sa nedá zmeniť aj keď na Tom pracujem a vy mi v tom ste dosť nápomocné

@katka14 a ako bez vlaskou dá sa? len nech sme zdravie