Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza pripajam sa,tiez prajem vsetko len to najlepsie k narodeninam, hlavne vela zdravia a stastia!! 🎂🍾🥂💐☺️
Ahojte dievčatá.. Dnes druhýkrát na onko..Krv mam ok, zasa mam prísť v ďalší pondelok, dovtedy mi Dr vypíše žiadanky na ct pľúc, srdca, brucha, neviem čoho vsetke sa robí ešte..plus ma objedná na scintigrafiu do Martina a ze ma zaradí zo zoznamu čakateľov na ožarovanie..vraj sa čaka vyše mesiaca, aj dva.. Zatiaľ že mi dá hormonálne tabletky.. Keď začnem chodiť na ožiare, tak mi ich na ten čas vysadi
@inka to neber tak, že je to tak preto, že si staršia, ty trdlo..v každom meste to je inak..no u nás sa dlho čaká na ožiare, strašne veľa ľudí, tak zatiaľ aspoň horm lieky mi dá.. Aj keď neviem, aký to má význam, že mi ich dá na mesiac, dva a potom vysadi, keď budem cca 2mesiace na ožiaroch
@jankastraza pripájam sa Všetko najlepšie prajem 🥂🎂🍹hlavne zdravíčko
@jankastraza všetko najlepšie, hlavne teda veľa zdravíčka a krásne nové prsia 🎂🥂
Tak som dnes dala dole vlásky, už mi veľa padali a bolo to k ničomu. Bola ma pozrieť kamoška, tak ma hned aj ostrihala, nie celkom dohola, ale asi na 5mm. Dvojročná dcérka mi podchvíľou hovorí, že 'mami mne nepáčiš' 😁. Staršia zasa, že to mám celkom pekné. Ale celkovo je to fajn zrazu taka ľahká hlava, čakala som, že to bude psychicky náročnejšie, ale sú to iba vlasy 😁.
Ahojte dievcence. Tak zajtra idem do druheho kola. Rano odbery. Potom PICC a v stredu 2.chemoska. snad budu dobre vysledky krvi kedze som brala ATB. Snad ma neotocia domov ... zajtra sa uvidi ... vlasky zliezli ... parochna na paradu ... som jak filmova hniezda
@nori21 ahoj, dakujem za opytanie 🙂
Mam sa na porazenie...
Tak z nemocnice ma vvstredu poslali domov na vyliecenie a operaciu prelozili a moja mala, 6 rocna od soboty rana horucky 39-39,5! A ja s nou sama doma a moj muz v praci. A od vcera kasle a sople.
A najvacsi gol, moj muz mi teraz volal z roboty, ma nocnu, ze sa citi velmi zle a uz mu ide teplota hore...
Nemam sa ani kam izolovat. Svokrovci obaja nakapati a moja mama je tiez na antibiotikach😰😰😰
Dnes som uz vypenila. Aj ma to teraz mrzi, ale som z toho total na nervy uz.
@mata9522 ahaa..ešte mi ich nedala, ale hovorila, že ak budem dlhšie čakať na ožiare, tak ze mi ich nasadí, tak ale neviem, lebo hovorila, že krv mam v poriadku..tak teraz otázka, že ako v poriadku?v poriadku = vyššie a tým pádom je to na nasadenie tabletiek? 🙂 hm, spýtam sa v pondelok na to
Jarka,no a v papieroch nemas výsledky z krvi čo ti robili?

@jarmila40 je to liquid base cytologia krčka maternice pred dvomi rokmi mi tiež robila,to musí gynekolog a je to 28 eur.