Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@inka ahoj. Nic neberiem, onkologicka v NOU aj v NZ mi vsetko zakazali🤷♀️kym som nezacala chodit na chemoterapiu tak som brala graviolu, Omegy, vselijake oleje. Ale teraz okrem Béres kvapiek (na imunitu) neberiem nic, iba tie kvapky mam dovolene. Ziadne stavy nemozem, ja mam problem s pecenou, a vraveli onkologovia ze chemoterapia je sama o sebe zataz na pecen, a aby som ju este zo stavami do plusu nezatazovala! Ze tie cviklove a mrkvove stavy su tazke na pecen 🤷♀️tak sa bojim, nechcem riskovat zlyhanie pecene ak je to naozaj tak
@kika_32 aj moja mamina mala problémy s pečeňou počas chemoterapie a tiež nikdy nemala zvýšené onkomarkery. Operáciu mala pred rokom vo februári, celkovú mastektómiu, keďže to všetko zmizlo. Aj uzliny jej brali, aj keď ich nemala chytené - pre istotu. Ale úľava, že po operácii všetko čisté. Potom 25 ožiarov po zahojení. Operácia v polke februára a od 1. apríla ožiare.
Skúsenosti z onkológii, že nič ti nezakazujú ani nedoporucuje,jedine lekár na lôžkovom oddelenii cviklovu stavu odporučil a pečeňové testy sú stále v norme,tak pečeni neškodí cvikla.
Dievcataaaa dajte volaky typ čo variť na víkend vôbec neviem a môj muž vraví spýtaj sa dievčat na koňovi čo budú😋🤣🤗
@hracka123 ahoj moja my sme mali dnes sosovicovu pokievku na kyslo a zemiak.placky k tomu mnam ♥️
@jankastraza včera večer som piekla buchty s lekvárom
@mery34 ja som mala pocas tehotenstva vysoke pecenove testy, diagnostikovali mi vtedy hepatopatiu, a preto som sa bála aj chemoterapie, lebo ta tiez zatazuje pecen, preto mi neodporucaju ani ziadne stavy pocas chemoterapie aby som tym nezatazovala pecen este viac, ale beriem Lagosu na pecen a nastastie zatial pecenove testy pocas chemo mam vporiadku, zatial, ale este mam pred sebou 5 davok, potom kontrolne mri a potom operacia.... Po operácii neviem este ci dalsia chemo alebo oziare?? Onkologicka na zaciatku mi vravela ze pravdepodobne aj po operácii dostanem znova chemo, tak neviem, to este nevravela vtedy na isto... Ani neviem aka bude operacia ci celkova alebo iba ciastocna operacia🤷♀️vsetko sa asi dozviem az po skonceni predoperacnej chemoterapie a po kontrolnej mri prsnikov(25.februara) 🤷♀️
@zuzap33 no ved prave, bojim sa aby som si viac neuskodila, kedze mam uz davnejsie tie problémy s pecenou,a preto ziadne stavy nepijem, kedze mi to aj vyslovene zakazali... Beriem na podporu pecene Lagosu, ktorú mi aj onkologicka predpisala kedze vie o mojom probleme s pecenou... Zatial mam pecenove testy vporiadku, comu sa velmi tesim, bála som sa toho ze chemo mi este viac tu pecen poskodi🤷♀️no zatial to vyzera dobre a pecen zatial zvlada chemo ktore dostavam
Ahojte dievčatá, dnes som mala druhu chemo, hádam bude dobre. Na CT mi vyskocila jedna reaktivna uzlina 9mm, môže to byť reakcia na operáciu, ale nedá sa vylúčiť ani lokorecidiva. V pečeni cysta a hemangiom, tak to je asi ok. Ešte ma poslala na gyndu kvôli zmenám v myometriu. Vravela, že onkomarkery niekedy počas liečby stúpnu aj z iných dôvodov a potom sú pacientky zbytočne v strese, preto ich ani nerobia pri každom obere. Idu vraj podľa svetových standartov.
@mery34 pocas tehotenstva som mala vysoke pecenovky a vtedy som brala Lagosu aj Essenciale aj Ursosan... Ale teraz mam brat iba tu Lagosu a zatial sa to osvedcilo, pecenove testy sa mi drzia v norm. hodnotach dufam ze to takto aj ostatne pocas celej chemoterapie. Migrény zvyknem mat dost casto viem ake je to trapenie, hrozne. A mamina sa ma dobre?? Po celkovej mastektomii nedostala uz chemo?? Iba oziare?? Mne vraveli ze aj po operácii pravdepodobne dostanem znova chemo ale nie je to este iste🤷♀️
@inka no drzim sa zatial odporucani onkologov, bojim sa experimentovat, aby som si nahodou neuskodila a co potom!? Zatial pecenove hodnoty mam hranicne takze asi ta Lagosa ktorú mi predpisala onkologicka preventívne staci, a pecen zatial chemo zvlada. Onkomarkery vravela ze nie su vzdy vysoke, aj ja poznam zopar ludi co mali nádorove ochorenie a pritom onkomarkery mali vporiadku 🤔neviem sice ako je to mozne ale je to mozne🤷♀️