icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
25. jan 2020

@bubo780 skoré zotavenie a však možno fakt len vybrali nádor, keď nič do kabelky netečie,ale to pod pazuchou je taká odsávačka/ja to tak mala/ a moja spoluleziacej nenatieklo z pod pazuchy a pri výmene, keď merali koľko natieklo u nej zistili,že zle mala založené, lenže všade je to inak.
Tak šup šup do domácej starostlivosti.Bolesti nie sú?

bubo780
25. jan 2020

@inka bolesti take v norme.. mam pocit, ze neboli ani tak ten rez, ale tie hadicky tlacia a naplaste tahaju.. z prsnika vyteka stale po trosicku, ale spod pazuchy len vcera trosku.. na nuklearke vyznacili max tri uzliny, tak netusim, kolko ich vybrali.. prva bola jasna, tie dalsie dve uplne bleducke.. podla prvej biopsie by mali byt ciste, uvidime ake budu vysledky teraz po operacii..

lula94
25. jan 2020

Ak smiem poradiť. Dievčatá v prvom rade treba sledovať zloženie výrobkov z ktorých pripravujeme jedlo. Niektoré zložky e. Emulgatori samé o sebe toto spôsobujú. Verte mi. Ak by niektorá chcela môžem poslať zoznam. Verím tomu. V prípade ženy kvôli ktorej som sa sem prihlásila zistili, že útvar ktorý bol teraz odoperovany tam bol už pred 4 rokmi. Pred 3 rokmi ale začala dávalat pozor na stravu. Útvar sa nezmensil ale ani nezvacsil. Preto si mysleli že ide o cystu každý rok pri kontrole. No nebolo to tak. Žiaľ.

alica_tn
25. jan 2020

@lula94 strava je základ. Či zdravia, či choroby.... sme to, čo jeme....

zuzap33
25. jan 2020

@alica_tn veď všade sú plasty, hnojivá, voda a vzduch všetko je zamorene. Bez postreku nič nevyrastie a zvieratá dopuju atb. Tie ecka sú už len pridana hodnota. Nič už na svete nie je bio, je to len reklamna hlaska

hracka123
25. jan 2020

@lula94 no posli

alica_tn
25. jan 2020

@zuzap33 hovorím niekde o Bio potravinách? 😯

@lula94 aj mne, prosím, pošli. Ďakujem

jarmila40
25. jan 2020

@inka Inka, už len logicky, keď to človek vezme.. Je to zelené, je to príroda..nič zelené nie je zlé, tobôž na niečo skodlivé..jačmeň aj chlorellu jedia aj zvieratá..ak máš možnosť, skús si to otestovať..zviera nie je sprosté, nejedlo by nič, čo je škodlivé..možno pre niekoho neuveriteľné, ale poznám psa aj mačku, ktorí si normálne niekedy vypýtajú chlorellu..asi vedia prečo.. Skoda, že zver nevie rozprávať

jarmila40
25. jan 2020

@lula94 áno, dobre píšeš..Ečka, polotovary, cukor, múka, mlieko, mikrovlnka a kopu ďalšieho, všetko je to v podstate jed a zvlášť pre nás ☹

inka
25. jan 2020

@mata9522 ale keď niektoré tu nemali zvýšené onkomarkery pred liečbou a aj počas liečby ako vedia, že sa rakovinových bunky rozpadávajú?

inka
25. jan 2020

@lula94 pošli...

inka
25. jan 2020

@jarmila40 zelený jačmeň to má znama odskúšané,chlorela obsah jódu a nie každý môže,ale ak sa tá z videá na ne dá a dcera buduca lekarka jej ho nezatrhla,tak zrejme aj my by sme mohli,ale pre mňa je hlavne Reichi a zaujímavé že ona brala vysoké dávky,tak musím pridať dávkovanie

inka
25. jan 2020

@mata9522 a inak ako sa vie,že chemo, ožiare sú účinné keď onkomary sú stále ok?

jarmila40
25. jan 2020

@inka ja mam tiež reishi a idem pridať shitake, mám čistý prášok = pomletú hubu, z výrobnne, kde to pestujú, sušia a predávajú farmaceutikám na ďalšie spracovanie

inka
25. jan 2020

@jarmila40 daj s kade a ako prášok užívaš.
Ja mám teraz tiež práškovú a dávam to do cviklovej šťavy,ale suseda má inú a návod že do teplej vody, kávy a tak.

nori21
25. jan 2020

@lula94 prosim si zoznam,ďakujem.

hracka123
25. jan 2020

Dievčatá všetko môžme čo by sme nemohli moja kamoška sa zdravo stravuje celý život a dostala rakovinu žije len na zelenine ovocí a na všetkom zdravom čo sa len dá.Nevravim že netreba obmedziť ale prečo by som si nemohla dať na čo mám chuť veď mlieko som sa vzdala syry tiež a o chvíľu nebudeme môcť nič ani jesť?

inka
25. jan 2020

@hracka123 tak a prečo by som sa mala vzdať mlieka? Ja mlieko mám rada

inka
25. jan 2020

Takisto aj jogurty....

hracka123
25. jan 2020

@inka jogurty mám aj ja rada.to mi povedal gynekológ že mlieko a syry by so nemala neviem

inka
25. jan 2020

@hracka123 a nepovedal, že z akého dôvodu?

inka
25. jan 2020

Nie som veľmi technický typ ale pozerala som sa na svoj profil a registrácia 2005, nechápem však som sa registrovala koncom roku 2019

jarmila40
25. jan 2020

@jarmila40 to mi kamarátka zohnala, od jej svokry, ta mi to kúpila, ona tam pracuje.. Dávam si na špičku noža,od oka, tak ako sa cca vojde do tabketky a normálne zapijem vodou

lula94
25. jan 2020

@hracka123 ani žiť na zelenine a ovocí nie je to naj ak sa jedia tie z obchodu bez umytia. Verte mi. Zohnala som prípravok v DM drogérii je to v podstate saponat, no aj na ovocie a zeleninu. Ak sa však niekto boji, že je to škodlivé, každú jednu zeleninu a ovocie namáčame aspoň na hodinu do vody so sódou bicarbonou a citrónom. Neskutočný bordel zostane vo vode. Potom len opláchneme a je to. No najhoršie je to so zlozvykom ošúpať si citrón, mandarínky a podobne a hneď jesť. Všetky chemikálie sa usadia na rukách a potom ich jeme. Tak to len môj názor.

lula94
25. jan 2020

Prikladám zoznam. Samozrejme prípustné sú len tie v tmavo žltom poli. Ostatným sa zďaleka vyhýbať. Skutočne to funguje. Nenelechajte sa ale oklamať. Mnohé potraviny majú "e" vypísané. Ja osobne som donedávna chodila po obchode s aplikáciou a poctivo som si všetko hľadala. Teraz si to už pamätám. Keď niečo neviem vyhladam si. Skúste si namatkovo pozrieť niektoré z nich. Je to strašné. A horšie je to, že je to dokázané. Nikto sa tým už ani netají. Tie od bledo žltého rámu, považujú za prijateľné. No oblúkom sa im vyhýbam tiež.

lula94
25. jan 2020

@zuzap33 vyrastie keď sa používajú doma zhotovené postreky.

inka
25. jan 2020

@jarmila40 jaj ,ja v popise mám jednu čajovú lyžičku

inka
25. jan 2020

@lula94 ja bio nekupujeme....

zuzap33
25. jan 2020

@lula94 no o tom by som vedela rozpravat, ale radsej nezacinam.

hracka123
25. jan 2020

@zuzap33 no zacni