Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 povedali mi na predoperacnom ze dreny mat nebudem a v ten den este domov,asi preto ze som taka chuda ved som aj rovna ako lata ja naozaj nemam prsia takze mi vlastne Len bradavky Len vyoperuju 😅
@nori21 dakujem moja ♥️
@zuzap33 dakujem zlata aj ja budem na teba mysliet 💗💗💗
@helga9 Ahoj a kedy začali vlásky rásť ?
@anetkabagetka ahoj padli mi pri tretej ale nie všetky a pri štvrtej už bolo také strnisko. Ten mesiac po poslednej sa tak vyhupli keď neprisla ďalšia chemo. Som 7 mesiac po cervenej vlasy majú 8 cm. Len tym že sú strašne kučerave tak vyzerajú kratšie.
@helga9 mne začali padať hned po prvej chemo a potom som to dala s mašinkou dole nakoľko vlasy boli všade teraz také strnisko a čaká ma ešte jedna chemo štvrtá posledná a potom dúfam že už porastú
@anetkabagetka určite porastú mne padli neskôr preto.ze som bola na studenej ciapke ale tá sa potom pokazila
No dnes radio znova zahajene nr.14 za mnou. Eče 11
@zuzap33 no u mňa čakanie na výsledky bolo najhorsie. Naposledy som dlho čakala kým mi dala pani papier do ruky .Najprv došla náplň v tlaciarni nevedeli nájsť novú potom doniesli pre istotu ju nevedeli nasadiť. To už som sa začala potit. Konečne to vytlačila tak s tým papierom v ruke behala od jednej kolegyni k druhej lebo zaucala nové a tie potrebovali poradiť. To už zo mňa tieklo. No keď s tým papierom v ruke zdvihla ešte aj telefón ktorý nemal konca kraja a pritom gestikulovala a mavala tým papierom v ruke to už mi bol konec a nezdrzala som sa a vykrikla som na ňu že či nemám prísť náhodou zajtra.
Ahojte dievčatá, držím všetkým päste k dobrým výsledkom 🙂
Ja mam pocit, že mi vlasy začali rašiť, ale také ze sem tam niečo, také milimetrové... No ešte mam 2 biele, tak snáď do leta aspoň trošku narastú 🙂
Ešte mám jednu otázku mojej kamošky spolubojovníčky, tiež je už na bielej chemo a začala sa jej púšťať krv z nosa. Je to normálne? Co by na to pomohlo? Ide vo štvrtok na onko, tak sa popýta, ale ak máte s tým skúsenosti....
@jankastraza Jani zajtra budem na teba myslieť, verím,že to dobre dopadne.
@jankastraza Janka, ja tiez budem drzat palce, tak napis, ked budes doma...samozrejme v poriadku 😉

@hracka123 ahoj mám sa celkom dobre až na tie bolavé klby a 3.2 posledná chemo a potom neviem ako budem pokračovat