icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

anetkabagetka
26. jan 2020

@hracka123 ahoj mám sa celkom dobre až na tie bolavé klby a 3.2 posledná chemo a potom neviem ako budem pokračovat

helga9
26. jan 2020

@nori21 ahoj včera taká klasika varenie pranie a poobede sme išli na oslavu. Dnes som upratovala. Teraz som skoncila akurát čo som sa okupkala a už lehnim na gauci. Zajtra idem po pauze na radio nr14. A ty ako?

jankastraza
26. jan 2020

@hracka123 povedali mi na predoperacnom ze dreny mat nebudem a v ten den este domov,asi preto ze som taka chuda ved som aj rovna ako lata ja naozaj nemam prsia takze mi vlastne Len bradavky Len vyoperuju 😅

jankastraza
26. jan 2020

@nori21 dakujem moja ♥️

jankastraza
26. jan 2020

@zuzap33 dakujem zlata aj ja budem na teba mysliet 💗💗💗

nori21
26. jan 2020

@helga9 Tiež robím všetko,v utorok idem na krv a herceptín.Už mám šampón,objednala som si a má príjemnú vôňu.Dcéra sa ma pýtala;prečo je tam ježko?aby si mala také vlasy ako ježko?

helga9
26. jan 2020

@nori21 Haaa áno ježko no chvíľu som veru mala vlasy jak ježko teraz som ovca. Myslela som že jak budú vlasy rásť tak sa budú vyrovnávať ale kdeže točia sa dalej.

anetkabagetka
27. jan 2020

@helga9 Ahoj a kedy začali vlásky rásť ?

helga9
27. jan 2020

@anetkabagetka ahoj padli mi pri tretej ale nie všetky a pri štvrtej už bolo také strnisko. Ten mesiac po poslednej sa tak vyhupli keď neprisla ďalšia chemo. Som 7 mesiac po cervenej vlasy majú 8 cm. Len tym že sú strašne kučerave tak vyzerajú kratšie.

anetkabagetka
27. jan 2020

@helga9 mne začali padať hned po prvej chemo a potom som to dala s mašinkou dole nakoľko vlasy boli všade teraz také strnisko a čaká ma ešte jedna chemo štvrtá posledná a potom dúfam že už porastú

helga9
27. jan 2020

@anetkabagetka určite porastú mne padli neskôr preto.ze som bola na studenej ciapke ale tá sa potom pokazila

helga9
27. jan 2020

No dnes radio znova zahajene nr.14 za mnou. Eče 11

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
27. jan 2020

@helga9 super koża v pohode?

hracka123
27. jan 2020

@zuzap33 zajtra sa drž a budem myslieť na teba.Okolkej vyrážate ide niekto stebou?

helga9
27. jan 2020

@hracka123 zatiaľ kožička v poriadku mastila som ju celý týždeň jak najatá

helga9
27. jan 2020

@hracka123 joj ja zbožňujem klobásu mám našu domácu dám si okrzielko a potom.salat alebo rajcinu že vieš aby bolo.vyvážené

sticker
zuzap33
27. jan 2020

@hracka123 o 6rano a očividne budem kraľovať sama celej sanitke. Nebude zajtra niektora okolo obeda v onko ústave?

helga9
27. jan 2020

@zuzap33 zajtra budem veľmi držať päste nech sú výsledky fakt dobré

zuzap33
27. jan 2020

@helga9 dik, ale vraj to budem vedieť až o týždeň

helga9
27. jan 2020

@zuzap33 ak majú veľa je to možné v Nitre som mala za 2-3 dni

zuzap33
27. jan 2020

@helga9 vraj to posielajú poštou do Po a pokým ma objednajú tu na onko, tak týždeň

helga9
27. jan 2020

@zuzap33 no u mňa čakanie na výsledky bolo najhorsie. Naposledy som dlho čakala kým mi dala pani papier do ruky .Najprv došla náplň v tlaciarni nevedeli nájsť novú potom doniesli pre istotu ju nevedeli nasadiť. To už som sa začala potit. Konečne to vytlačila tak s tým papierom v ruke behala od jednej kolegyni k druhej lebo zaucala nové a tie potrebovali poradiť. To už zo mňa tieklo. No keď s tým papierom v ruke zdvihla ešte aj telefón ktorý nemal konca kraja a pritom gestikulovala a mavala tým papierom v ruke to už mi bol konec a nezdrzala som sa a vykrikla som na ňu že či nemám prísť náhodou zajtra.

zuzap33
27. jan 2020

@helga9 asi by som jej ten papier vytrhla 😆. To čakanie bude veru najhoršie

helga9
27. jan 2020

@zuzap33 no mala som na mále aby som sa na ňu vrhla

matazmena
27. jan 2020

Ahojte dievčatá, držím všetkým päste k dobrým výsledkom 🙂

Ja mam pocit, že mi vlasy začali rašiť, ale také ze sem tam niečo, také milimetrové... No ešte mam 2 biele, tak snáď do leta aspoň trošku narastú 🙂

Ešte mám jednu otázku mojej kamošky spolubojovníčky, tiež je už na bielej chemo a začala sa jej púšťať krv z nosa. Je to normálne? Co by na to pomohlo? Ide vo štvrtok na onko, tak sa popýta, ale ak máte s tým skúsenosti....

helga9
27. jan 2020

@matazmena ahoj je to normálne po skončení chema to prestane. Dávala som si vincentku do nosa na zvlhcenie

sabova3
27. jan 2020

@jankastraza Jani zajtra budem na teba myslieť, verím,že to dobre dopadne.

katenka2
27. jan 2020

@jankastraza Janka, ja tiez budem drzat palce, tak napis, ked budes doma...samozrejme v poriadku 😉

hracka123
27. jan 2020

@midori123 ahoj moja už si zdravá už aj ty ochvilku opka.vysledky s kosti ok?