Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Prosím Vás, aj Vám začali prvé jemné vlasy rásť šedivé?
Dakujem dievcata, nejako to uz len vydrzim 😃
@hracka123 https://www.facebook.com/zlatavareska/videos/35...
My dnes tieto sme skúsili 🙂
@ira25 ani nevrav o tom čakaní.. Ja som mala opku 12. 12. a ešte stále som nebola ani len na za kreslenie, len ma dr. zaradila do poradovnika..vraj čaká 200 ľudí..nemám ešte ani lieky.. To musím čakať a lieky brat až po ožiaroch? Ci sa môžu lieky jest hneď? Ci ako to je? Za mesiac idem na CT, to dovtedy nemôžem aspoň lieky brat, kým sa dostanem na ožiare?
@helga9 @hracka123 @zuzana33
@hracka123 ahaa, tak ale už si aspoň po ožiaroch.. Mne dr pred 2tyzd. povedala, že mi dá lieky, kým budem čakať na ožiare..a ze potom ich na čas, čo budem mať ožiare, vysadim..a keď som tam bola v pondelok, dala mi len žiadanku na CT a o liekoch ani ň...a ožiare tak najskôr za 4-6 týždňov.. Tak sa bojím, že či to nevadí, že pomaly budem 2mesiace po opke a nič.. Čakám..som na PN, to som mohla zatiaľ do roboty chodiť 🙄

Prosím Vás tie ktoré máte skúsenosti. Po akej dobe po chomoterapii sa musí začať s oziarmi. A po akej dobe od prvej konzultácie zakreslia potrebné miesta zvyčajne. Ďakujem