icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
8. feb 2020

@jarmila40 budeš mať ožiare?Bolo ti tak povedané....zrejme hej keď to dávajú keď bola opka so zachovaním prsníka.

hracka123
8. feb 2020

Kde ste babyyyyyyy?

katka14
8. feb 2020

@hracka123 ahoj. Ja som tu 🙂 ako sa maš?

nori21
8. feb 2020

@hracka123 aj ja som tu, dnes som čistila špáry medzi dlažbami na chodbe po štvornožky joj tak som sa unavila ale stálo to zato.

ira25
8. feb 2020

@nori21 ahoj ,ja som tiež čistila spätý v kuchyni za linkou,ale fakt by som chcela vedieť čím je to najlepšie hlavne za varnov doskou

ira25
8. feb 2020

@hracka123 som tiež tu robila som bábovku hrnčekovu a konečne som zohnala biele vajíčka a tak som už začala výfukový na kraslice.

ira25
8. feb 2020

@bubo780 tak ako sa cítiš po prvom koktaii?

hracka123
8. feb 2020

@katka14 mám sa dobre moja a ty sa máš ako?som po kontrolách a už beriem hormonálnu liecbu

hracka123
8. feb 2020

@ira25 bábovka mnaaam

hracka123
8. feb 2020

@nori21 moja aj oddychuj aj ja robím ako sprostá👍😁

ira25
8. feb 2020

@hracka123 ako znášas hormonálnu liečbu

alica_tn
8. feb 2020

@jarmila40 neviem, ja ju nepoznám. Vraj vyrába veľmi kvalitnú, nezávadnú kozmetiku...
Koloidné je super. Mne už veľa krát pomohlo...

hracka123
8. feb 2020

@ira25 no zatiaľ dobre nepociťujem nič uvidíme dalej

ira25
8. feb 2020

SPARY,nie spätý... fakt mobil si robí svoje

ira25
8. feb 2020

@hracka123 berieš večer alebo ráno a ako sa volajú tabletky... máš na 5rokov?
Ako často budú kontroly pre hormón. Liečbu?

nori21
8. feb 2020

@ira25 kúpila som fixinelu na špáry v spreji mne to pomohlo sú krásne

hracka123
8. feb 2020

@ira25 aj ráno aj večer zitazonium-tomoxifen na 10 rokov mám a kontrolu mám až v juni

ira25
8. feb 2020

@nori21 dík..🙂👍

ira25
8. feb 2020

@hracka123 máš menzes? Asi nie tak prečo tie dva lieky?Kontrolu máš na onko a či na gynde, nakoľko berieš hormóny,zrejme aj-aj

hracka123
8. feb 2020

@ira25chemo mi zastavilo dostala som tu injekciu do brucha to sú jednie.tabletky.Na gynde som bola teraz povedal že o rok ale určite pôjdem aj skôr.kontrolu mám na onko

katka14
8. feb 2020

@hracka123 momentalne fajn. Utorok mam kontrolne MRI a vo štvrtok poktacujem v 3.chemoške. idem si po vysledky z genetiky. Takze u mna je to este vsetko otvorene. Momentalne oddychujem u nasich.

nori21
8. feb 2020

@katka14 kedy Ti robili testy na genetiku že už máš výsledky?

adrika762
8. feb 2020

Ahojte ako dlho sa čaká za výsledkami v KE z genetiky

alica_tn
8. feb 2020

Dievčatá, prosím, akú graviolu beriete? Ďakujem 🙂

lula94
8. feb 2020

@nori21 my používame toto. aspoň pre inspiraciu. Maximálna spokojnosť keďže je to aj bio. https://www.farmasi.sk/product/detail/mr-wipes-...

nori21
9. feb 2020

@adrika762 ja som bola v novembri a ešte nemám výsledky

matazmena
9. feb 2020

Ahojte, čo porabate? Varíte? 😉
Ja bojujem s domácimi úlohami, resp s mojim už skoro 11 ročným, to je ako za trest 😝 neviem kde som chybu spravila, on to skrátka sám neurobí ani keby čo.. Ale pritom to vie, len musím byť pri nom a nakopnúť ho.. Teraz ma napísať správu do novín na tému lyžovačka a už hodinu sedí pri stole a papier prázdny.. Som sa zasekla, že ja mu to skrátka diktovať nebudem 😂 som zvedavá, kto dlhšie vydrží 🤣

Inak som už týždeň prechladnuta a vôbec nič nezaberá... Vo štvrtok mam ísť na poslednú chemo a bojím sa, že mi ju ani nedajú... A to už mám termín aj na zakreslenie na rádio... Nemám teplotu, áno hrdlo ma neboli, ale toho plného nosa sa neviem zbaviť 🙄

sabova3
9. feb 2020

@matazmena Ahoj.Ja som mala s chlapcom to isté.Do piateho ročníka som musela s ním všetko robiť.Teraz je siestak a nejak samo to prišlo,zrejme aj moja choroba to spôsobila,že som bola menej doma,po nemocnici a tak.Takze už si robí všetko sám.Akurat,keď majú spraviť nejaký projekt alebo niečo napísať,no sám to nespraví, väčšinou ja spravím za neho.Takze niekedy aj ja som znamkovana.😄

adrika762
9. feb 2020

@matazmena ja som tiež tak mala keď som brala chemo, po 7 chemo som mala asi 2 týždne plný nos a prešlo to 🙂

jankastraza
9. feb 2020

@matazmena ahojky, ja mam tiez ale 10rocneho syna a sme v Anglicku, je siestak a tento rok nemavaju absolut ziadne domace ulohy,este do minuleho roku nosieval domov ako domacu ulohu raz za cas projekty,ale tento rok uz nic,na rodicovskom to riesim stale s ucitelmi,obavam sa a oni mi vzdy povedia,ze ja si nemam robit starosti,ze oni - ucitelia su tu na to,aby oni ucili deti pocas vyucovania a vyucovanie trva kazdy den od 9h do 15h,ze je toho dost na deti,tak preto nechcu deti zatazovat ulohami este doma,hlavne matika mirobi starost,lebo mne matika nesla nikdy,tak ma ukludnili,ze ich vsetko potrebne naucia,aspon nemam vystresovane deti a podotkynam,obe deti su velmi sikovne ,nie su hlupe,takze vacsinou lutujem kamosky na Svk,ked mi rozpravaju ohladom stresu z dom.uloh... zda sa mi neuveritelne ked pocuvam,aky obrovsky natlak na deti a rodicov je..