Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Kde ste babyyyyyyy?
SPARY,nie spätý... fakt mobil si robí svoje
@ira25chemo mi zastavilo dostala som tu injekciu do brucha to sú jednie.tabletky.Na gynde som bola teraz povedal že o rok ale určite pôjdem aj skôr.kontrolu mám na onko
Ahojte ako dlho sa čaká za výsledkami v KE z genetiky
Dievčatá, prosím, akú graviolu beriete? Ďakujem 🙂
@nori21 my používame toto. aspoň pre inspiraciu. Maximálna spokojnosť keďže je to aj bio. https://www.farmasi.sk/product/detail/mr-wipes-...
Ahojte, čo porabate? Varíte? 😉
Ja bojujem s domácimi úlohami, resp s mojim už skoro 11 ročným, to je ako za trest 😝 neviem kde som chybu spravila, on to skrátka sám neurobí ani keby čo.. Ale pritom to vie, len musím byť pri nom a nakopnúť ho.. Teraz ma napísať správu do novín na tému lyžovačka a už hodinu sedí pri stole a papier prázdny.. Som sa zasekla, že ja mu to skrátka diktovať nebudem 😂 som zvedavá, kto dlhšie vydrží 🤣
Inak som už týždeň prechladnuta a vôbec nič nezaberá... Vo štvrtok mam ísť na poslednú chemo a bojím sa, že mi ju ani nedajú... A to už mám termín aj na zakreslenie na rádio... Nemám teplotu, áno hrdlo ma neboli, ale toho plného nosa sa neviem zbaviť 🙄
@matazmena Ahoj.Ja som mala s chlapcom to isté.Do piateho ročníka som musela s ním všetko robiť.Teraz je siestak a nejak samo to prišlo,zrejme aj moja choroba to spôsobila,že som bola menej doma,po nemocnici a tak.Takze už si robí všetko sám.Akurat,keď majú spraviť nejaký projekt alebo niečo napísať,no sám to nespraví, väčšinou ja spravím za neho.Takze niekedy aj ja som znamkovana.😄
@matazmena ahojky, ja mam tiez ale 10rocneho syna a sme v Anglicku, je siestak a tento rok nemavaju absolut ziadne domace ulohy,este do minuleho roku nosieval domov ako domacu ulohu raz za cas projekty,ale tento rok uz nic,na rodicovskom to riesim stale s ucitelmi,obavam sa a oni mi vzdy povedia,ze ja si nemam robit starosti,ze oni - ucitelia su tu na to,aby oni ucili deti pocas vyucovania a vyucovanie trva kazdy den od 9h do 15h,ze je toho dost na deti,tak preto nechcu deti zatazovat ulohami este doma,hlavne matika mirobi starost,lebo mne matika nesla nikdy,tak ma ukludnili,ze ich vsetko potrebne naucia,aspon nemam vystresovane deti a podotkynam,obe deti su velmi sikovne ,nie su hlupe,takze vacsinou lutujem kamosky na Svk,ked mi rozpravaju ohladom stresu z dom.uloh... zda sa mi neuveritelne ked pocuvam,aky obrovsky natlak na deti a rodicov je..

@jarmila40 budeš mať ožiare?Bolo ti tak povedané....zrejme hej keď to dávajú keď bola opka so zachovaním prsníka.