Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@cejuska
@midori123
dievčatá, nebojte, da sa ta chemo zvládnuť... Hlavne si to treba v hlave nastaviť a povedať si, že vám zle nebude a hotovo... Ja som tiež nevracala ani raz, a to som si nedávala ani lieky na nevoľnosť. Pred podaním chemo mi vždy dala recept na akynzeo (v ten deň) a len to som si dala... Ten emegar mi tiež napísala, že v prípade potreby, ale mam ho doma neotvoreny...
Držím palčeky 🙂
A tiež ako bolo povedané, jest po troške 🙂 mne tie prve dni polievky hlavne išli na chuť... A chrumkala som tyčinky a pila colu 😉
Prosím máte niektorá skúsenosti s hormonalnym liekom letrozolom? Ďakujem
Babyyyy 25 za mnou juchuuu
Že v tej eufórii som si čižmy nezapla a zabudla som kde parkujem

@cejuska Pri prvej chemo tak robia,že tam musíš byť.Ku mne prišla doktorka hneď na druhý deň,a sa ma opýtala, že či ďalšie chemo chcem ambulantne alebo ležať.ja som ešte vtedy chemo v sebe nemala,tak som nevedela ani čo povedať.tak som jej povedala,že radšej chcem byť hospitalizovana.ale teraz by som určite brala ambulantne,lebo držia ťa v tej nemocnici dlho zbytočne.Prvy deň prídeš,nerobia nič.Na druhý deň ráno vezmú krv.na tretí deň dostaneš chemo a na štvrtý domov.Bolo to ubyjajuce aj kôli tomu,že som musela vidieť a počúvať ženy okolo mňa.Nie dobre to na mňa pôsobilo.
taka asi trapna otazka, ale robili ste si nieco s obocim? chcela som si dat vytetovat ale pani ma odhovorila.. vypadlo vam uplne? co ste si ho kreslili? sak preplasim dievcata moje...
@sabova3 Janiii kraasne mas tie vlasky 😍😍😍 uprimne a v dobrom ti zavidim aj ja uz chcem takeee ❤
@helga9 velmi sa tesim s tebou, urcite vsetko casom oslavime 😀🎉
@jankastraza ahoj a ako sa máš čo máš nové?

@midori123 tak v tom prípade ti dám ešte jednu (nevyžiadanú) radu. Keď budeš po chemo jesť, jedz mini porcie. A myslím fakt mini - pár lyžíc polievky, pauza, potom zase niečo malé ( polovicu jogurtu, pol banánu). Proste dzobkaj ako vtáčatko.
A hlavu hore, bude to dobré