icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

lula94
21. feb 2020

@ira25 rádio obstojne. Používa radiocare a za sebou má 8 dávok a koža bez problémov

lula94
21. feb 2020

@ira25 hormonálna súčasne s radio.

hracka123
21. feb 2020

@lula94 ako sa volajú tabletky čo berie lebo dr povedala že cez oziare sa nemá brať hormonalna

lula94
21. feb 2020

@hracka123 teraz nemám možnosť zistiť ale už som o nich písala v príspevkoch. Pýtala som sa na ne tu.

lula94
21. feb 2020

@hracka123 je to letrozol

ira25
21. feb 2020

@mata9522 ahoj,prosím môžeš mi povedať či rádio ide,či nie je zase pokazené, nakoľko mi niekto volal z PO a číslo som dávala na rádio terapii,ale ak som volala naspäť už dá dovolať nemôžem,len si myslím,že je to hovor zrejme odtiaľ

ira25
21. feb 2020

Tak už som zistila, že číslo patrí rádioterapie,tak zrejme je pokazený stroj a tak asi v pondelok nič z toho nebude keď mi volali.

mata9522
21. feb 2020

@ira25 Ahoj,no bola som dnes a fungoval,takze isto nie je pokazeny neboj,tak v pondelok mozes kludne nastupit na radio.Ja uz len 4x a budem to mat za sebou ufff

ira25
21. feb 2020

@mata9522 ja že preto mi volali, však prečo inak by volali?

ira25
21. feb 2020

@mata9522 kožička je stále ok? koľko si ich mala 25?tak nech sa stroj nepokazí aby si to mala z krku a potom hormonálna,alebo už konec?

mata9522
21. feb 2020

@ira25 no to netusim,mozno to nebolo z radio,keby nebol isiel boli by mi volali do 17.00 hod.a to nevolali,takze funguje a tento tyzden aj fungoval v kuse,tak netusim

mata9522
21. feb 2020

@ira25 no chcela som ist dnes na kontrolu s kozou,ale bolo tam vela ludi,tak sestricka mi vravela ze ked je vsetko v poriadku tak staci az ku koncu.A ano kozu nastim pudrujem a kazdy den umyvam,a je bezo zmeny

ira25
21. feb 2020

@mata9522 ale boli rádia,však som si číslo overila na ich onko stránke,volali krátko po 11hod.

ira25
21. feb 2020

@mata9522 cez víkend sa nerobí,tak zrejme zbytočne budem tam volať.... zavolám v pondelok ráno, že prečo mi volali,nech sa tam zbytočne nepreženiem.

jarmila40
21. feb 2020

Ahojte dievčatá, nestíham vás čítať každý deň, nakuknem raz za pár dní, mala som narodky, tak som piekla, chlebíky robila, bola som kuknúť bandu v práci a posedieť, pokecat s nimi, bola som s kamoškami na výlet, na Chlebe, chodievam na návštevy, ktoré som dlho kvôli času odkladal, teraz konečne mám na to čas, keď som na PN.. Dúfam, že všetky ste v rámci možností ok 🙂
Ja idem 26.2.na ct a 3.3.idem na scintigrafiu

mata9522
21. feb 2020

@ira25 moze byt aj to inka,lebo v pondelok vraj spustaju aj novy radio stroj,ale ze zacinaju max 2-3 ludia denne,tak mozno ti chceli dat casovku,skus si tam v pondelok cinknut a uvidis.Neboj tebe to zbehne raz dva,lebo mas vyhodu,ze ti netreba tolko cestovat,a ja po oziaroch este hormonalka 5-10 rokov.

ira25
21. feb 2020

@mata9522 lenže dali by mi keď idem po prvý raz hneď aj ožiare a zakreslenie.
Takže predsa spúšťajú nový urýchľovač.
Lenže už keď budeš mať hormonálnu už nebudeš denne cestovať, tabletky na doma a kontroly za 3-4 mesiace...to už zvládneš

ira25
21. feb 2020

@jarmila40 a kedy liečba,písala si že budú ožiare,ale keďže Helka písala do šesť mesiacov tak máš čas aj ja by som bola radšej,lebo neviem či to na operačnú ranu nie je priskory termín,avšak oni musia vedieť a potom už by som v lete dovolenkovala

ira25
21. feb 2020

@mata9522 maťka to už budeš ty koncit na novom stroji?A či bude fungovať aj starý s novym strojom?

jarmila40
21. feb 2020

@ira25 s vysledkami z CT aj z kostí mam doniesť onkologičke a hádam mi už niečo viac povie, čo sa týka rádio..zatial mi povedala len to, čo aj Helga, že do pol roka od opky by mali byt

ira25
21. feb 2020

@jarmila40 vidíš ako rôzne sa lieči v každom kraji inak...ty si mala oveľa skôr opku a máš krv všetky vyšetrenia a ja ešte nič.Operacna rana sa ti pekne zahojila? Prsník nezmenil tvár a cvičís tie cviky čo si tu posielala?Ja som necvicila,asi lenivosť moja.

jarmila40
21. feb 2020

@ira25 na jednej strane dobre, na druhej samé svinstvo zbytočne do tela..vela ľudí mi povie, že na čo ma posielajú na ct s kontrastnou látkou a aj na scinti, keď tam posielajú až keď je na to dôvod, tj, keď sú oveľa horšie prípady ako ja 🙄
Rany mam ok, pod pazuchou mám na jednom konci tu jazvicku akúsi cervenkavu, ale nestipe ani nic, ostatne dve jazvy ok..nadorovy cicik je taky scvrknuty, či ako by som povedala..taky 8ny trosku
🙂
Necvicim, možno to znie neuveriteľne, ale ja naozaj nemám kedy 🤦😀
Skoro každý večer v posteli si poviem, že už začnem🤔

mata9522
21. feb 2020

@ira25 cosi tam sa denne premelie aj 90 ludi na oziar takze ja budem koncit na starom stroji a vraj bude fungovat aj stary aj novy.No este mam do juna Herceptin biologicku a este to reseligo do brucha a nato hormonalka,a este medzitym ct,kontr.ekg.

ira25
21. feb 2020

@mata9522 uf uf ešte máš pred sebou toho dosť,ale už si to najhoršie zvládla,tak to už dáš 🍀

ira25
21. feb 2020

@jarmila40 ja opačne prsník väčší,ale že sa ožiarmi zmenší a spevniť.
Ja mám obe rezy červené,ale však tak skoro nevyblednu ...ja mala rez čiarku,ale už začína hrubnut a už nie je zároveň s povrchom prsníka,tak som začala krémovat,len asi pri oziaroch sa nemá ničím natierať okrem radiocare

helga9
21. feb 2020

@ira25 ak ti hrubne máš asi problém čo ja a to je keloid. Ja som nato upozornila chirurga a po opke mi nato dal masť rystora a mám ju peknú

ira25
21. feb 2020

@helga9 Helka budeš mať v tomto pravdu.nakolko mám aj po žlčníku. A to len predpíše chirurg a či aj obvodný dr.slebo kúpim voľne, lenže ako to pôjde dokopy s rádio

helga9
21. feb 2020

@ira25 mne ten gel dal chirurg v ambulancii. Dá sa kúpiť stojí do 40 eur

ira25
21. feb 2020

@helga9 dik ak je na voľno,ale ako radiocare a tento pri oziaroch?

zuzap33
22. feb 2020

@ira25 čo to čítam, konečne máme v Po nový urýchľovač? A to kedy ho tam stihli dať?