Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Tak už som zistila, že číslo patrí rádioterapie,tak zrejme je pokazený stroj a tak asi v pondelok nič z toho nebude keď mi volali.
Ahojte dievčatá, nestíham vás čítať každý deň, nakuknem raz za pár dní, mala som narodky, tak som piekla, chlebíky robila, bola som kuknúť bandu v práci a posedieť, pokecat s nimi, bola som s kamoškami na výlet, na Chlebe, chodievam na návštevy, ktoré som dlho kvôli času odkladal, teraz konečne mám na to čas, keď som na PN.. Dúfam, že všetky ste v rámci možností ok 🙂
Ja idem 26.2.na ct a 3.3.idem na scintigrafiu
@ira25 moze byt aj to inka,lebo v pondelok vraj spustaju aj novy radio stroj,ale ze zacinaju max 2-3 ludia denne,tak mozno ti chceli dat casovku,skus si tam v pondelok cinknut a uvidis.Neboj tebe to zbehne raz dva,lebo mas vyhodu,ze ti netreba tolko cestovat,a ja po oziaroch este hormonalka 5-10 rokov.
@ira25 na jednej strane dobre, na druhej samé svinstvo zbytočne do tela..vela ľudí mi povie, že na čo ma posielajú na ct s kontrastnou látkou a aj na scinti, keď tam posielajú až keď je na to dôvod, tj, keď sú oveľa horšie prípady ako ja 🙄
Rany mam ok, pod pazuchou mám na jednom konci tu jazvicku akúsi cervenkavu, ale nestipe ani nic, ostatne dve jazvy ok..nadorovy cicik je taky scvrknuty, či ako by som povedala..taky 8ny trosku
🙂
Necvicim, možno to znie neuveriteľne, ale ja naozaj nemám kedy 🤦😀
Skoro každý večer v posteli si poviem, že už začnem🤔
@jarmila40 ja opačne prsník väčší,ale že sa ožiarmi zmenší a spevniť.
Ja mám obe rezy červené,ale však tak skoro nevyblednu ...ja mala rez čiarku,ale už začína hrubnut a už nie je zároveň s povrchom prsníka,tak som začala krémovat,len asi pri oziaroch sa nemá ničím natierať okrem radiocare

@ira25 rádio obstojne. Používa radiocare a za sebou má 8 dávok a koža bez problémov