Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jarmila40 Jarka, nemyslím, že to treba riešiť aj mne sa v mieste kde som mala trochu otvorenú ranu s trochou hnisu,tak sa trošku rozšírilo, predsa prsník sa namáha,pod pazuchou je to ok,ja mastim Contractubex gél, ale uvažujem kúpou mastičkou, čo mala Helka lebo rez už nemáš povrchom a keďže mám sklon ku koloidnej jazve tak preto,lebo jazva je v hornej časti prsníka tak by vo výstrihu to nebolo dobré a ak aj by bola zhrubnuta neva,len nech tú sviňu chorobu porazim a nadobro a to želám tebe aj všetkým tu dievčatám-bojovnickam
Ahojte baby, tak my už doma z prázdnin a zajtra dobiehame zameškané v práci, aj keď je nedeľa (výhoda či nevýhoda mať prácu doma 😂😉)...
Som sa chcela spýtať, niekto tu bol, čo chodí do NOU na ožarovanie, ako prebieha ten začiatok? Ja som už bola na tom konziliu, či ako to volaju a teraz mam ísť na krv a simulátor do ambulancie č. 1...to tam berú aj krv, či majú tiež nejakú odberovku ako pri chemo?
@helga9 A kde ho podávajú,ako dlho ,jeho cena, tiež máš niekoho čo ho bral a jeho recenzie....samo overené.
Ja by som len ten chcela s vápnikom, mám osteoporózu a pri hormonálnej liečbe by bol pre mňa vhodný aj preto,že je tam slnečnicový lecitinu a nie sójový už nechcem dodávať viac estrogénov než mi telo tvorí.
Ja sa nejak nemôžem dostať z prechladnutia, upchatý nos, krvavý hlien z nosa a hlava vo zveráku.Chodila si aj na ožiare prechladnuta?
@ira25 áno tiež polohruba viac. Sú všelijaké centrá kde to podávajú ale za kúru pýtajú neskutočne peniaze. Kamoška v Púchove nato teraz chodí tamojšia nejaká onko jej to predpisala ale samozrejme že si to vyziadala dr jej to sama neponúkla ale keď si to vypytala tak bez problémov jej to dr napisala. Ja si to dam od môjho onko predpísať a dám si to u sestričky u obvodného aplikovať. Je to kamoška od detstva. Chodí tam jedna čo ma raka na pankreasy a tá to bola konzultovať v Rakúsku a tam to odporúčajú. Jej prvú dávku dali 40 dávok. A neriedit tak kážu v Rakúsku. Tejto kamoske to dávajú do fyziologickeho. A tá s tým pankreasom chodí už rok a nález je staticky. Ampulka v Rakúsku stoji do 9 eur u nás oveľa viac a že cez internet sa to dá objednať.
@ira25 kľudne môžeš jesť toto vôbec nemá žiadny vplyv na oziare. Žiadna únava a keby aj bola proste na ňu nemám čas. Koža je tiež v poriadku ale stále mastim. Po skončení bola trochu suchsia no kremovala som prvý týždeň linola krémom a ten fakt super hydratuje tak to prešlo. Potom som vyskúšala kalciovu a nechtikovu masť ako boli v pohode ale to sú také krémy vieš že sa mi lepilo pradlo na telo a aj paža k hrudníku a to bolo nepríjemné tak som sa vrátila naspäť k linola krému ten to nerobí je fakt príjemný. Tak miniem linolu dokedy mi vydrží a skúsim potom panthenol s aloe vera. Že tych 6 týždňov sa fakt treba dobre starať o kožu

@zuzap33 Zuzka,to napísala Maťka,že spúšťajú nový urýchľovač ale berú 2-3 ľudí a pôjdu oba stroje teda aj starý.Mne volali, lenže som mala vypnutý mobil a naspäť som sa už nedovolala,tak ma to štve,že čo mi chceli oznámiť....zľakla som sa,že keď už mám ísť,tak mi odložia, že stroj pokazený,tak som písala máte a ona mi takto o novom urýchľovači napísala.Takze super,ty ak pôjdeš už budeš na novom...no už to máš za pár,tak nech si čím skôr ok po opke