icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
24. feb 2020

@hracka123 a čo tak vo veľkom však už pomaľované

hracka123
24. feb 2020

@ira25 no jedna izba a mame veľký rodiny dom takže sa treba obracať muž pracuje ďalej.Ja som tiež mala veľa krízou hádam aj 4 hej to oni aby vedeli nastaviť pod stroj

ira25
24. feb 2020

Stále mi to zakreslenie nejak nesedí, keď že ozaruju prsnik tak prečo ten kríž mam medzí prsiami a dole baby vysvetlite mi to prosím a už mi červená farba púšťa....nie je to skoro?

mata9522
24. feb 2020

@ira25 no to je super ze uz ides pod novy stroj.A farba bude pustat stale,vsetkk ti pofarbi,nos tmave veci,a neboj,oni ked uvidia,ze ti uz malo vidno tu farbu,tak ti dofarbia.A preto tie krize,aby ta presne polozili pod ten stroj a dali ta do spravnej polohy.Neboj,to das.Ja uz koncim vo stvrtok konecne 🙂

nori21
24. feb 2020

@ira25 aj ja mám takisto aj medzi aj na jednej strane a druhej,je to kôli nastaveniu potom mi dokreslili ďalšie na prvom ožarovaní.

ira25
24. feb 2020

@mata9522 aj s bola zvedavá že či sa dnes nestrerneme a pôjdeme na kávu

ira25
24. feb 2020

@mata9522 tak ožarovat nebudú kde sú tie kríže....inak super doktorecka tam bola

ira25
24. feb 2020

@nori21 ja , že povedali že prsník a ono kríž je medzi bližšie ku zdravému a dole ,tak uf čo aj pohrudnicu a pečeň....no laik tak som sa zľakla....a tiež mám tetovacky haha a súhlas nepýtali

ira25
24. feb 2020

Joj dievčatá dik za pochvalu, že sa vám kraslice páčia, hneď by som vám aj poslala,len by prišli škrupiny...

mata9522
24. feb 2020

@ira25 ano doktorky su tam zlate,no ja som uz o 10,30 odchadzala.No ked pojdes na oziar,pockaj budes este viac pokreslena,a toez cely prsnik.tie krize a tetovacky to je len zaciatok.Az tie dalsie znacky ti budu ozarovat.

ira25
24. feb 2020

@mata9522 a ako sprchovať povedala nezmyt,lebo pod CT znovu zakreslovat a mastit skoro ráno pred radioterapiou nie tesne pred a potom puder a jesť veľa zeleniny.
Ja som prišla o pol 11,tak sme sa minuly...ja že ťa spoznám ak vlásky šedivé a mladá baba.

ira25
24. feb 2020

@mata9522 prsník mi pokreslila doktorecka mladá fixkou A na CT tie červené kríže a potom znovu na ambulanciuDr. Pichala injekciou tu tetovacky.....joj tak ešte buduy maľovať? Však už nieje kde hi hi

helga9
24. feb 2020

@ira25 tie sú kraaasne šikovná si

mata9522
24. feb 2020

@ira25 no ja uz na vlasky davam sampon.farbu,lebo ta siva bola ze hrozna.No a este ti spravia kriziky cez to miesto kde si mala nador,kedze uzliny si mala ciste.No a umyvam klasika a tie pomalovane miest si nesamponuj.

hracka123
24. feb 2020

@17zuzka6 ahoj ako sa mamine darí?už má po oziaroch?

ira25
24. feb 2020

@helga9 ďakujem ❤️ ono tá pochvala poteší mne sa až tak úžasne nezdajú,ale druhým sa páčia a tak robím radosť

ira25
24. feb 2020

@mata9522 a vlásky už majú akú dĺžku....farbis sama?
Potom bude hormonálna?Pýtala som sa dnes na hormón.liecbu a Dr. mi hovory, že sú dva druhy, jedny negatívne na kosti a druhé škodia na maternicu....hold vyber si.

helga9
25. feb 2020

Dnes pred rokom mi diagnostikovali raka

sticker
janaooo
25. feb 2020

@helga9 no smutne vyrocie, na druhej strane urcite ten rok aj vela dal

Ja som vcera bola na 5.chemo, boli uz aj vysledky z CT a bohuzial nezabera mi to :( tak o 2t. na kontrole mi povie, co dalej, ze asi zmeni chemo, len este musi nastudovat aku. Zial bezna vec pri tejto mojej dg. Ale nejak to dam 🙂

hracka123
25. feb 2020

@helga9 ahoj a mne takto pred rokom ale v marci smutné výročie💖

ira25
25. feb 2020

@helga9 no vtedy si ešte nevedela čím všetkým budeš musieť prejsť akou dlhou cestou pôjdeš k vyzdraveniu a ty si to dala,to len ukazuje akási bojovníčka a nám ideš príkladom ako sa nepoddat👍

ira25
25. feb 2020

@hracka123 ale tiež si to dala ,nevzdala sa si sa a nedopriala si tej svine aby sa u teba udomácnila,potom bude radostnejšie výročie a to byť v úplnej remisii❤️

ira25
25. feb 2020

@janaooo mojej bývalej kolegyne mamina už druhýkrát tým musela prejsť a áno tiež museli meniť liečbu a je zase z toho von, takže ak to pani v rokoch dala tak ty to dáš tiež a nič iné si nepripúšťam a ver v to za čo sa modlis🙏❤️🍀

helga9
25. feb 2020

@janaooo no veru smutné a navždy ostane v hlave a ešte k tomu dnes máme aj výročie sobáša. Treba zmeniť chemo hmhm skús sa opýtať na imunoterapiu

janaooo
25. feb 2020

@ira25 ano nic ine si nepripustam, este zopar rokov si tu chcem uzit 🙂

nori21
25. feb 2020

@hracka123 mne 8.marca

janaooo
25. feb 2020

@helga9 tak vela lasky a zdravicka k vyrociu, nech si uzivate vela, vela dalsich spokojnych rokov

helga9
25. feb 2020

@janaooo ďakujeme jasné že prajeme to isté

ira25
25. feb 2020

Dievčatá , podľa čoho dávajú ožiare - dávky mne dali malo,že by to súviselo s vekom?

helga9
25. feb 2020

@ira25 asi mi ušlo koľko máš? 16?