icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
25. feb 2020

@hracka123 no ale aj tak makaš kolo domu ako by ti nič nebolo,ale na druhej strane je to dobre.

hracka123
25. feb 2020

@ira25 každá maka musí👍

ira25
25. feb 2020

A do kúpeľov sa nechystáte, však ja po liečbe chcem využiť nárok je dva roky o skončení.Zienky,len mi čo sme tu by sme im naplnili kapacitu obsadenia....

ira25
25. feb 2020

@hracka123 ja v bytovke nie...viac valam sunky

hracka123
25. feb 2020

@ira25 hej vravela dr o kúpeľoch do Lúčok ale zatiaľ sa nechystám asi by ma tam siblo

ira25
25. feb 2020

@hracka123 na rakovinu nie sú len Lúčky,ale cestou keď sme sa vracali domov tak sme sa tam zastavili a je tam krásne,ale mne vyhovovali a pohybové v Dudince tam by som ja išla ale neviem či sa tam liečia aj onko pacienti

janaooo
25. feb 2020

@ira25 https://www.kupele-lucky.sk/liecba/indikacie-kt... do Lucok chodia s onkologickymi ochoreniami.

helga9
25. feb 2020

@janaooo áno presne do Lucok sa chodí suseda bola 3 týždne ona mala na krcku

helga9
25. feb 2020

@ira25 do Dudiniec väčšinou chodia s pohybovym ustrojenstvom

janaooo
25. feb 2020

este toto mi google vyhodil je ich teda dost https://www.vodnesvety.sk/onkologicke-choroby

ira25
25. feb 2020

@janaooo asi ženské ochorenie,no stejne všade rovnaké procedúry ale ja chcem Dudince,lebo mne tá voda vyhovujeu

ira25
25. feb 2020

@janaooo Bardejovské na onko asi vnútorné ochorenie,ale je to jedno rovnaké procedúry,ale hlavne oddych

nori21
25. feb 2020

@ira25 nič nehovoria sú hluchí a nemí,sama to musím vedieť a keď povedia;že nič nehľadajte tak neviem, mali by zmeniť prístup k chorým.

jarmila40
25. feb 2020

@ira25 ako som písala, chodí každý utorok, takže 4x do mesiaca

ira25
25. feb 2020

@jarmila40 joj som stratená osviež mi pamäť prosím

ira25
25. feb 2020

@nori21 tak ja mám ok lekárku, na rovinu povie, aj to čo už som vedela,len ma v Tom utvrdila,zajtra na onko budem zisťovať ako to je

ira25
25. feb 2020

@helga9 vraj onkologicki pacienti chodia na štyri týždne čo už by mi z toho siblo

zuzap33
25. feb 2020

@ira25 ja by som v Kúpeľoch tri týždne zavyjala od nudy. Raz v živote som bola pri mori a nikdy viac, nedokážem len tak ležať a nič viac.

ira25
25. feb 2020

@zuzap33 k moru ani ja to vylihovanie nie je pre mňa,ja skôr poznávacie,ale kúpele by som chcela absolvovať

zuzap33
25. feb 2020

@ira25 veď nárok máme, keď chceš ísť určite neváhaj. Pozrela som že je pestrý výber na onko choroby. Máš poblizku aj bardejovske aj iné. Do Nimnice by som určite nešla

ira25
25. feb 2020

@zuzap33 Bardejovské poznám dobre...niekam kde by som mohla vypadnúť do okolia.Nimnice tiež poznám je to môj kraj,ale tie ma nelákajú,ale ak to rodina zvladne bez mňa tak by som využila nárok,ale jedine samostatnú izbu

jarmila40
25. feb 2020

@ira25 haha.. No ze ta kamoška chodí na to Céčko kazdy utorok 🙂

ira25
25. feb 2020

@jarmila40 a ja si hlavu tu lamem,že čo si mi chcela tak úsmev aj u mňa.
Myslíš,zey to Céčko pomôže?

jarmila40
25. feb 2020

@ira25 🙂 niekedy sa tu tažko orientuje, keď človek stratí niť
Áno, určite je to Cčko dobre a aj oxyterapiu a aj pravidelný pohyb, nejaký šport

jarmila40
25. feb 2020

Dievčatá, ahojte 🙂
Prosím vás.. tie, ktoré máte malé detičky, ako ste to riešili počas ožiarov? Povedali vám dr, že ožiare škodia nielen nám ale aj veľmi malým deťom a ze počas oziarov by sme mali deťom vyhýbať?🙄

ira25
25. feb 2020

@jarmila40 neboj,nemusisy sa izolovať..to pri rádio pri štítnej žľaze,tam podavaju radiolatku a sú izolovani,tieto nevyžadujú rádioaktívne látky

ira25
25. feb 2020

@jarmila40 však to niekedy sa v Tom stratím aj ja a nie je zle sa znovu spýtať
A ako sa cítiš už po oke si fit?

jarmila40
25. feb 2020

paci sa @ira25 a aj dievcata, ktore chcete nieco vediet o imunoterapii 🙂

itamín C je vo vode rozpustný vitamín, ktorý sa pri užívaní klasickou cestou vstrebáva do krvi len v obmedzenej miere. Ak však vitamín podávame intravenózne, teda priamo do žily, dokážeme zabezpečiť v krvi takú koncentráciu, ktorá má nielen preventívny, ale aj liečebný efekt.

Vitamín C má viac ako 20 pozitívnych vplyvov na ľudské telo. K tým najznámejším patrí podpora imunitného systému.

Telo má zvýšený nárok na vitamín C napr. pri opakovaných alebo chronických infekciách. Ak mu vitamín C nedodáme, znižuje sa funkčnosť imunitného systému a telo je náchylnejšie na ďalšie zápaly.

Ak trpíte niektorým z vyššie spomenutých ochorení, máte zlú životosprávu, ste po zdĺhavej chorobe, alebo chcete preventívne posilniť svoju imunitu (napr. na jar a na jeseň), pomôže práve Imunoterapia - infúzia s vitamínom C.

Podávanie vysokých dávok vitamínu C do žily sa odporúča aj športovcom, fajčiarom, pacientom po chemoterapii, na zrýchlené hojenie pooperačných rán, ľuďom s chronickou únavou a náročným zamestnaním, či po intenzívnom opaľovaní sa.

Jedna infúzia obsahuje naozaj vysokú dávku vitamínu C – až 7,5 gramu. Je to asi toľko, ako keby ste naraz zjedli 15 kilogramov pomarančov. Takáto dávka pôsobí ako nenahraditeľná ochrana pred chorobami spôsobenými oxidatívnym stresom.

Vitamín C je okrem toho nevyhnutný pre normálny priebeh dôležitých biochemických reakcií. Patria medzi ne detoxikácia cudzorodých látok v pečeni, správny metabolizmus tukov, tvorba kolagénu (dôležitého napr. pre kĺby a steny ciev), blokovanie tvorby karcinogénov, imunitné pochody a funkcie mozgu, či vstrebávanie železa, ktoré zabezpečuje tvorbu a správnu funkciu červených krviniek.

Ak ste sa v týchto riadkoch našli, vyskúšajte Imunoterapiu s vitamínom C a jej blahodarné účinky na vaše zdravie.itamín C je vo vode rozpustný vitamín, ktorý sa pri užívaní klasickou cestou vstrebáva do krvi len v obmedzenej miere. Ak však vitamín podávame intravenózne, teda priamo do žily, dokážeme zabezpečiť v krvi takú koncentráciu, ktorá má nielen preventívny, ale aj liečebný efekt.

Vitamín C má viac ako 20 pozitívnych vplyvov na ľudské telo. K tým najznámejším patrí podpora imunitného systému.

Telo má zvýšený nárok na vitamín C napr. pri opakovaných alebo chronických infekciách. Ak mu vitamín C nedodáme, znižuje sa funkčnosť imunitného systému a telo je náchylnejšie na ďalšie zápaly.

Ak trpíte niektorým z vyššie spomenutých ochorení, máte zlú životosprávu, ste po zdĺhavej chorobe, alebo chcete preventívne posilniť svoju imunitu (napr. na jar a na jeseň), pomôže práve Imunoterapia - infúzia s vitamínom C.

Podávanie vysokých dávok vitamínu C do žily sa odporúča aj športovcom, fajčiarom, pacientom po chemoterapii, na zrýchlené hojenie pooperačných rán, ľuďom s chronickou únavou a náročným zamestnaním, či po intenzívnom opaľovaní sa.

Jedna infúzia obsahuje naozaj vysokú dávku vitamínu C – až 7,5 gramu. Je to asi toľko, ako keby ste naraz zjedli 15 kilogramov pomarančov. Takáto dávka pôsobí ako nenahraditeľná ochrana pred chorobami spôsobenými oxidatívnym stresom.

Vitamín C je okrem toho nevyhnutný pre normálny priebeh dôležitých biochemických reakcií. Patria medzi ne detoxikácia cudzorodých látok v pečeni, správny metabolizmus tukov, tvorba kolagénu (dôležitého napr. pre kĺby a steny ciev), blokovanie tvorby karcinogénov, imunitné pochody a funkcie mozgu, či vstrebávanie železa, ktoré zabezpečuje tvorbu a správnu funkciu červených krviniek.

Ak ste sa v týchto riadkoch našli, vyskúšajte Imunoterapiu s vitamínom C a jej blahodarné účinky na vaše zdravie.

ira25
25. feb 2020

@jarmila40 ideš podstúpit?Mne sa vidí, že na SK to je dosť predražené

jarmila40
25. feb 2020

@ira25 to fakt? ja myslim, ze vsetky oziare detom skodia..ci fakt nie?
dakujem krasne za opytanie, citim sa uz fit, neboli ma nic..ak nekukam na prsia, tak by som nevedela, ze sa nieco dialo.. som sice na pn, ale som maximalne vytazena, mam 5,5rocneho syna, je ako za tri deti, da nam zabrat...a stale nieco, doma som máločo, stale som niecim zaneprazdnena, nemam vas tu ani cas sledovat a aspon nemam cas mysliet na zle veci..teraz som v klude, bo cely februar sa nic nedeje, ale zajtra mam CT a 3.3. mam kosti, potom uz hadam konecne aj oziare--tak uz pomaly zacina mysel zasa pracovat..mam strach a respekt z tych oziarov, na jedno mozno pomozu a na druhu stranu spravia dvojnasobne horsie, hmm