icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

anetkabagetka
Autor odpoveď zmazal
alica_tn
28. feb 2020

@anetkabagetka na začiatku som si dávala maximum. T.j. 7 kvapiek tri krát denne. Potom týždeň pauza.
Druhý cyklus znížim dávkovanie, na 5 kvapiek 3 x denne. Zase tri týždne a potom na týždeň prestávka. 🙂

anetkabagetka
28. feb 2020

@alica_tn ďakujem za info musím si objednať lebo som pozerala ich stránku je to od Energy

alica_tn
28. feb 2020

@anetkabagetka s radosťou 🙂

hutch17
28. feb 2020

@helga9 @jankastraza zo srdca gratulujem, dievčatá, to sú vynikajúce správy.

mata9522
28. feb 2020

@hracka123 koza trosku cervena okolo klucnej kosti,ale mastin linola kremom tak sa to skludni.No ano budem na hormonalke ako vy,ale ze az o 3tyzdne,nech si telo troska oddychne.A co mi daju netusim

kika_32
29. feb 2020

@zuzap33 tesim sa ze si uz po opke,zelam skore zotavenie ☺️🙏

helga9
29. feb 2020

@mata9522 ja tiež som tu klucnu kost mala trochu a ten linola je super

lula94
29. feb 2020

Gratulujem všetkým ktoré počuli tu krásnu správu.

ira25
29. feb 2020

@jarmila40 ahoj, mám k tebe otázku mimo tejto témy...potrebujem vedieť ako to chodí v ZA predoperačné vyšetrenie, anestéziológovi sa musí objednať? Rengen hrudníka posiela internista?Je to pre švagrinú obvodný lekár sa na ňu vyziapal keď pýtala výmenný lístok na rengen...je mi to divne tu to tak nefunguje.
Kľudne mi napíš do osobnej pošty

jankastraza
29. feb 2020

@mata9522 Matka akurat mam Herceptin n8 a sestricka mi hovori ze ekg minule ukazalo nejaku zmenu tak mi nasadia nejaky Ramipril aby sa to upravilo plus krv v poriadku ale ze trosku calcium znizeny tak predpisali aj to vsak som zhrozena a vyplasena

ira25
29. feb 2020

@jankastraza Janka,to je nežiaduci účinok z Herceptinom,preto je sledovaná funkcia srdca, následne ti dali na to liek,no po skončení liečbou Herceptinom sa to zase upraví naspäť,tak sa neboj a vápnik (kalcium) treba telu dodávať,však ti D3 predpísali,alebo vogantol... toť môj pohľad,viac zrejme napíšu tí čo berú Herceptin,možno budú mať na to iný pohľad

jarmila40
29. feb 2020

@ira25 ahoj, všetko záleží od obv. lekára.. Mne moja obvodná brala krv, robila mi aj EKG, nakoľko ma prístroj v ambulancii.. a poslala ma tiež ona na rtg pľúc a aj k anesteziologovi...koho má obvodného, vies??

mata9522
29. feb 2020

@jankastraza Janka,neboj,keby to bolo velmi zle,tak by ti herceptin prerusili.A ked ti predpisali kalcium a Ramipril,tak sa tie hodnoty upravia,aby si do dalsej davky bola zasa ok.Nestresuj pretoze zas namahas ssrdiecko.Nie je to sranda,fakt to skodi,ale po liecbe sa tie hodnoty upravia.

ira25
29. feb 2020

@jarmila40 nejakého starého Dr. na poliklinike a na anestéziológie, že objednávajú...u nás hoci kedy,je z toho na nervy,tak som jej povedala,nech pýta na internom,však by ju mali poslať automaticky a neviem prečo bol potrebný výter hrdla,ale výmenný lístok na RTG jej odmietol dať

jarmila40
29. feb 2020

@ira25 ahááá..to asi chodí na Bratislavskú.. na anestéziológii sa jej spytaju na dátum operácie a áno, podľa toho ju objednajú..a lístok na rtg je predsa musí niekto dat..ak jej ho nechce dať obviďák, nech si ho pýta u internistu

hracka123
29. feb 2020

@zuzap33 ahoooj ako moja ešte si neušla?🤔😋

zuzap33
1. mar 2020

@hracka123 zatiaľ nie. Asi zajtra. Dúfam

zuzap33
1. mar 2020

Idem domiv. Jupiiii

hracka123
1. mar 2020

@zuzap33 supeeeer doma je doma👍

ira25
1. mar 2020

@jarmila40 takto som jej poradila aj ja, tiež aby zmenila obvodneho lekára

cejuska
1. mar 2020

@zuzap33 a uz vies dalsiu liecbu? budes mat chemo alebo oziare a dochadzat do mi, ci uz presov?

zuzap33
1. mar 2020

@cejuska ja som sa doteraz liecila v Prešove, len na opku som išla do Michaloviec. Stále mám stehy, na ďalšiu liečbu sa ešte musím zotavit. 11.3. Mi majú vybrať stehy a potom uvidím

ira25
1. mar 2020

Dievčatá,tak dnes som konečne stretla známu už ťahá piaty rok po opke prsníka,najskor chemo ,potom opka, ožiare a teraz hormón liečba.
Prečo píšem? Píšem preto, že hrozne o hormonoch pribrala a tak sa vás pýtam...aj vy o nasadení hormonalnej liečbe prineste?
Ja by som potrebovala skôr zhodit kg.s nie pribrat,tak sa fakt bojím tej hormonliecbe aj s ostatnými negatívami, ktoré už tu popisujete

ira25
1. mar 2020

@zuzap33 pôjdeš do MI vyberať stehy,alebo tu?

zuzap33
1. mar 2020

@ira25 v Prešove. S lekárkou čo ma operovala som už dohodnuta

ira25
1. mar 2020

@zuzap33 však áno ja som vlastne zabudla, že ona tu chodí na jednodňovú chirurgii.
A Zuzka ako sa cítiš po operácii?

zuzap33
2. mar 2020

@ira25 nie je to také zlé. V noci som sa poobkladala všetkým možným a spala. Ešte pichám injekcie do brucha. A pomaly rozcvicujem ruku

ira25
2. mar 2020

@zuzap33 aký zmysel to obloženie?tak 28 dní

ira25
2. mar 2020

@zuzap33 joj citlivý mobil, hneď posiela.Chcela som povedať, že ja som tých 28 dní pichala si sama do brucha a ani jedna modrinka,tak to želám aj tebe.Zobrali len ten kvadrant?