icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

zuzap33
3. mar 2020

@ira25 no ako hlavna ekonomka dlho na pn byt nemozem. Musim zacat pomaly pracovat z domu

zuzap33
3. mar 2020

@lula94 niekde je zapal. Co na hovoria lekari?

lula94
3. mar 2020

Prosím Vás máte niektorá skúsenosti počas rádioterapie s trombocytopeniou? A čo Vám lekár odporučil.

lula94
3. mar 2020

@zuzap33 odporučil iba zvýšiť pyridoxin

zuzap33
3. mar 2020

@lula94 ved si pisala o bielych krvinkach a trombocyty su dosticky

lula94
3. mar 2020

@zuzap33 pardón. Veď som aj predchádzajúci príspevok vymazala. to bolo omylom. Lebo som myslela na viacero veci naraz

greguska
3. mar 2020

Ahojte dievčatá, tiež som sa trochu stratila, ale teším sa zo všetkých pozitívnych správ, len tak ďalej a všetky do radu 🙂

Ja som od dnes tiež "pokreslená" 🙂 mala som byť už minulý týždeň, ale som ochorela, mala som aj jeden deň horúčku, tak mi nasadili ATB a "maľovanie" posunuli o týždeň.... No som zvedavá, koľko mi tie čiary vydržia, kým som prišla domov, som sa spotila a už sa mi stihli rozmazat niektoré 😂 asi si to centrofixou obtiahnem 🤣

greguska
3. mar 2020

Ešte otázočka, tým radiocarom ste si natierali aj jazvu, či len okolo?

helga9
3. mar 2020

@greguska ahoj ja som sa komplet od klucnej kosti po spodok rebier to je čo sa týka výšky a na šírku polovicu zdravého prsnika až skoro dozadu po lopatku

ira25
3. mar 2020

@greguska ja som po druhom dni bez zakreslenia,pot a ošúchanie od šatstva urobilo svoje

ira25
3. mar 2020

@helga9 práve dnes som na teba myslela, že aby si túto skupinu neopostila rovnako ako tie predošlé dievčatá.
Ako to ide s hormonálnou liečbou?

lula94
3. mar 2020

@greguska len to pre boha nerobte

ira25
3. mar 2020

@lula94 A prečo?

helga9
4. mar 2020

@ira25 neee neee neopustila ani neopustim. Čítam všetko jak sa hovorí počas jazdy. Pracujem na plné obrátky. Mám tamoxifen od piatku zatiaľ sa Nič neprejavuje ako vedľajšie účinky

lula94
4. mar 2020

Veď taká fixka obsahuje ťažké kovy a zbytočne sa tak dávajú do tela škodlivé látky ktorá môžu byť zase štartérom na tieto problémy.

lula94
4. mar 2020

@ira25 Veď taká fixka obsahuje ťažké kovy a zbytočne sa tak dávajú do tela škodlivé látky ktore môžu byť zase štartérom na tieto problémy.

helga9
4. mar 2020

@lula94 aaale nerob paniku kludne fixkou aj ja som si. Toxické by to bolo roky používať nie pár ciarok obkreslit.

zuzap33
4. mar 2020

@lula94 pri nasej toxickej liecbe je myslim par tahov fixkou uplne nepodstatne

sabova3
4. mar 2020

Ahojte.Ja ked som chodila na oziare,tak som dostala fixku domov a keď to bledlo,tak som si to kreslila.

hracka123
4. mar 2020

Ahojte dievčatá tak dnes kontrolné mamo dopadlo dobre teším šeeee😁

ira25
4. mar 2020

@hracka123 tak aj ja sa teším s tebou 👍🤗❤️

jankastraza
4. mar 2020

@hracka123 supeeer som ti vravela 👌😍😍😍😍😍😍😍🥳🥳🥳tesim sa neopisatelne moja

kika_32
4. mar 2020

@hracka123 super sprava, tesim sa s Tebou ☺️

katka14
5. mar 2020

Ahojte dievcence. Tecie mi dnes posledna cervena chemo. Potom este 2 biele. Chcela ma dr dnes poslat objednat na zakreslenie a zistila ze neni treba. Ved mne ide vsetko prec .... usetria na fixkach. A od zajtra vzdy aj na rastove faktory. Na 3 dni do blavy ... no bude to tazke zosuladit aj s pracou. Hlavne manzelovou

ira25
5. mar 2020

@katka14 ale dáš to ako doteraz a vidím, že humor nestrácas(ušetria na fixkach)Palceky držím ✊🍀

zuzap33
5. mar 2020

@katka14 ahoj, ideš n úplnú mastektomiu? Chemo nezmensilo nádor, aby s dal prípadne zobrat len kvadrant?

jankastraza
5. mar 2020

@katka14 ahoj Katka, tesim sa,ze ti to ubieha a posledna cervena za sebou 👏

jankastraza
5. mar 2020

Ahojte moje pekne baby,tak dnes som si urobila radost,novu parochnu som si bola v salone kupit,dam SEM fotku,lebo chcem,aby ste videli,ze ako pekne realne vyzera a to nie je zo zivych vlaskov,tak som si radost urobila aspon,lebo nech vyzeram ako clovek,ked pojdem do prace v maji,radio by som mala zacat konecne v pondelok 16.3. ale este mi to potvrdia a budem mat 3 Al 4 tyzdne, onkologicka este dnes nevedela,no neviem,kto to ma vediet ??

katka14
6. mar 2020

@zuzap33 zmenšil krasne ale mam pozitivnu genetiku. Odporucana obojstranna mastektomia plus potom von i vajecniky. Radsej akoby sa to malo vratit

katka14
6. mar 2020

@jankastraza kraaasna