Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Prosím Vás máte niektorá skúsenosti počas rádioterapie s trombocytopeniou? A čo Vám lekár odporučil.
Ahojte dievčatá, tiež som sa trochu stratila, ale teším sa zo všetkých pozitívnych správ, len tak ďalej a všetky do radu 🙂
Ja som od dnes tiež "pokreslená" 🙂 mala som byť už minulý týždeň, ale som ochorela, mala som aj jeden deň horúčku, tak mi nasadili ATB a "maľovanie" posunuli o týždeň.... No som zvedavá, koľko mi tie čiary vydržia, kým som prišla domov, som sa spotila a už sa mi stihli rozmazat niektoré 😂 asi si to centrofixou obtiahnem 🤣
Ešte otázočka, tým radiocarom ste si natierali aj jazvu, či len okolo?
Veď taká fixka obsahuje ťažké kovy a zbytočne sa tak dávajú do tela škodlivé látky ktorá môžu byť zase štartérom na tieto problémy.
Ahojte.Ja ked som chodila na oziare,tak som dostala fixku domov a keď to bledlo,tak som si to kreslila.
Ahojte dievčatá tak dnes kontrolné mamo dopadlo dobre teším šeeee😁
@hracka123 supeeer som ti vravela 👌😍😍😍😍😍😍😍🥳🥳🥳tesim sa neopisatelne moja
Ahojte dievcence. Tecie mi dnes posledna cervena chemo. Potom este 2 biele. Chcela ma dr dnes poslat objednat na zakreslenie a zistila ze neni treba. Ved mne ide vsetko prec .... usetria na fixkach. A od zajtra vzdy aj na rastove faktory. Na 3 dni do blavy ... no bude to tazke zosuladit aj s pracou. Hlavne manzelovou
@katka14 ahoj Katka, tesim sa,ze ti to ubieha a posledna cervena za sebou 👏
Ahojte moje pekne baby,tak dnes som si urobila radost,novu parochnu som si bola v salone kupit,dam SEM fotku,lebo chcem,aby ste videli,ze ako pekne realne vyzera a to nie je zo zivych vlaskov,tak som si radost urobila aspon,lebo nech vyzeram ako clovek,ked pojdem do prace v maji,radio by som mala zacat konecne v pondelok 16.3. ale este mi to potvrdia a budem mat 3 Al 4 tyzdne, onkologicka este dnes nevedela,no neviem,kto to ma vediet ??
@jankastraza kraaasna

@ira25 no ako hlavna ekonomka dlho na pn byt nemozem. Musim zacat pomaly pracovat z domu