Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dnes som mala 12ty ožiar zo 16ich a koža je zatiaľ v poriadku krémujem a pudrujem a dúfam že tak aj ostane.
@jankastraza no vidíš pokreslenie zmizlo a ožiare v nedohľadne
@ira25 a to uz preco?
@jankastraza konkrétne na čo sa pýtaš... že pokreslenie zmizlo,alebo kedy budú ožiare?
@ira25 no,ze preco este stale cakas na oziare a nedali ti este ,kolko mas uz po opke?
@jankastraza dva mesiace a pokreslena pred dvoma týždňami... už by som to chcela mať za sebou,ani krv mi nebrali ani CT
@ira25 no o nervy a pred oziarmi musia urobit ct? Mne nic nespominali
@jankastraza pred ožiarmi robia pod CT to zakreslovanie,ale ja som myslela na CT čo všetkým robili pred alebo po opke aj krv brali
@ira25 ahoj koža je normálna nemám ani stopy po oziaroch dnes som 4 týždne po a už sa v pohode aj kúpem som sa pre istotu len sprchovala ale teraz už dám plnú vaňu a natieram pantenolom s aloe vera. Beriem 2 týždne tamoxifen ráno aj večer zatiaľ bez vedľajších účinkov. Na konci mesiaca idem k onko na kontrolu že ako nesiem tamoxifen keď to bude ok tak mi predpise na dlhšiu dobu.
@hracka123 ahoj tabletky tažko povedat či v pohode návaly,bolesti kostí som mala aj pred tabletkami a pri tabletkách sú to vedlajšie účinky v máji mám EKG,ECHO srdca a v júni MMG a sono brucha neviem prečo brucho
@anetkabagetka sono brucha dávajú všetkým, aby videli či nie sú niekde mts
@mata9522 teší ma to tak nech to aj tak zostane❤️ držím palce nech dnešne vyšetrenie bude ok
@helga9 no po tak dlhej dobe už by sa prejavili stopy po oziaroch a tak vidno,že ste baby poctivo mastili ,pudrovali,tak malo to svoje opodstatnenie,zrejme aj hormonálnu liečbu budeš znášať dobre, však už by si pocítila negatíva toho lieku.🌷👌
@zuzap33 ahoj,ty sa máš už po opke ok?
Si spomínala,že aj teba prsník bolel, keď som to tu dávnejšie písala,či aj vás bolel prsník ten s tumorom.Tak teraz hádam, že už má tak nebolieva okrem zmeny počasia,ale to bude tými rezmy ,tak ak niekto povie, že rakovina nebolí,tak mu baby neverte, lebo boli ,tak to bolo u mňa.
S prácou to moc nepreháňaj, šetrí sa aj keď nie vždy to ide.🍀
@zuzap33 ty pôjdeš pred komisiu ,alebo k primárke? Ja som bola po vybratí stehov pred komisiou a tam ma poslali objednať na ožiare a objednali má o mesiac aj nejaký týždeň na zameranie a teraz čakám,no už by som to chcela mať za sebou ešte pred letom a nechápem načo zakreslia keď to odberom oblečenia a potom zmizne a pri sprchovaní dávam pozor
Dievčatá mám k vám prosbu o tu pani čo som teraz písala, že dostala predpis na podprsenku a chce vedieť kde kúpi ďalšie, nakoľko nárok má raz za rok a koľko asi stojí...jasné jedna podprsenka nestačí

@anetkabagetka ahoj moja ako tabletky v pohode?😀