icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
9. mar 2020

@anetkabagetka ahoj moja ako tabletky v pohode?😀

nori21
9. mar 2020

Dnes som mala 12ty ožiar zo 16ich a koža je zatiaľ v poriadku krémujem a pudrujem a dúfam že tak aj ostane.

hracka123
9. mar 2020

@nori21 jaaaaj tak už končis super😀bude hormonálna liečba👍

ira25
9. mar 2020

@nori21 a ako okrem pokožky znášas ožiare, mňa kým zavolajú,tak už značenie nebudem mať

jankastraza
9. mar 2020

@nori21 supper tesim sa s tebou,ja asi zacinam oziare v pondelok
@iea25 Inka co to citam? Ty este nechodis? Lebo usla mi trosku konverzacia

ira25
9. mar 2020

@jankastraza no vidíš pokreslenie zmizlo a ožiare v nedohľadne

nori21
9. mar 2020

@ira25 dobre sa cítim aj vládzem každý deň cestovať nič extra nepociťujem

jankastraza
9. mar 2020

@ira25 a to uz preco?

ira25
9. mar 2020

@jankastraza konkrétne na čo sa pýtaš... že pokreslenie zmizlo,alebo kedy budú ožiare?

jankastraza
9. mar 2020

@ira25 no,ze preco este stale cakas na oziare a nedali ti este ,kolko mas uz po opke?

ira25
9. mar 2020

@jankastraza dva mesiace a pokreslena pred dvoma týždňami... už by som to chcela mať za sebou,ani krv mi nebrali ani CT

jankastraza
9. mar 2020

@ira25 no o nervy a pred oziarmi musia urobit ct? Mne nic nespominali

ira25
9. mar 2020

@jankastraza pred ožiarmi robia pod CT to zakreslovanie,ale ja som myslela na CT čo všetkým robili pred alebo po opke aj krv brali

mata9522
10. mar 2020

@ira25 ahoj,no po oziaroch vsetko ok,kozu stale mastim,ale vsetko ok.Dnes idrm na kontrolne echo srdca,ci neposkodili tie oziare aj herceptin,ale som v pohode

helga9
10. mar 2020

@ira25 ahoj koža je normálna nemám ani stopy po oziaroch dnes som 4 týždne po a už sa v pohode aj kúpem som sa pre istotu len sprchovala ale teraz už dám plnú vaňu a natieram pantenolom s aloe vera. Beriem 2 týždne tamoxifen ráno aj večer zatiaľ bez vedľajších účinkov. Na konci mesiaca idem k onko na kontrolu že ako nesiem tamoxifen keď to bude ok tak mi predpise na dlhšiu dobu.

anetkabagetka
10. mar 2020

@hracka123 ahoj tabletky tažko povedat či v pohode návaly,bolesti kostí som mala aj pred tabletkami a pri tabletkách sú to vedlajšie účinky v máji mám EKG,ECHO srdca a v júni MMG a sono brucha neviem prečo brucho

zuzap33
10. mar 2020

@anetkabagetka sono brucha dávajú všetkým, aby videli či nie sú niekde mts

ira25
10. mar 2020

@mata9522 teší ma to tak nech to aj tak zostane❤️ držím palce nech dnešne vyšetrenie bude ok
@helga9 no po tak dlhej dobe už by sa prejavili stopy po oziaroch a tak vidno,že ste baby poctivo mastili ,pudrovali,tak malo to svoje opodstatnenie,zrejme aj hormonálnu liečbu budeš znášať dobre, však už by si pocítila negatíva toho lieku.🌷👌

ira25
10. mar 2020

@zuzap33 ahoj,ty sa máš už po opke ok?
Si spomínala,že aj teba prsník bolel, keď som to tu dávnejšie písala,či aj vás bolel prsník ten s tumorom.Tak teraz hádam, že už má tak nebolieva okrem zmeny počasia,ale to bude tými rezmy ,tak ak niekto povie, že rakovina nebolí,tak mu baby neverte, lebo boli ,tak to bolo u mňa.
S prácou to moc nepreháňaj, šetrí sa aj keď nie vždy to ide.🍀

zuzap33
10. mar 2020

@ira25 celkom to ujde. Zajtra idem vybrať stehy. Mám ešte potrpnute od klucnej kosti, pazuchou až po lakeť. Ale cvičím. A v štvrtok chcem už ísť pozrieť do roboty, inak už doma aj tak pracujem. A máš pravdu, aj mňa pred operáciou bolelo.

zuzap33
10. mar 2020

@ira25 som zvedavá ako dlho budeme čakať na oziare, keď ty už čakáš dva mesiace. Mýlim sa?

ira25
10. mar 2020

@zuzap33 nie, tie dva mesiace plus týždeň mám po opke,na ožiare po zakresleni čakám dva týždne a značenie je už minulosťou iba tetovacie body ostali,ale bolo mi povedané, že ožiare o štyri týždne...tak ešte dva týždne budem čakať

ira25
10. mar 2020

Aké pravdivé....

zuzap33
10. mar 2020

@ira25 je to sila to dlhé čakanie. Som zvedavá kedy ja pôjdem.

ira25
10. mar 2020

@zuzap33 ty pôjdeš pred komisiu ,alebo k primárke? Ja som bola po vybratí stehov pred komisiou a tam ma poslali objednať na ožiare a objednali má o mesiac aj nejaký týždeň na zameranie a teraz čakám,no už by som to chcela mať za sebou ešte pred letom a nechápem načo zakreslia keď to odberom oblečenia a potom zmizne a pri sprchovaní dávam pozor

zuzap33
10. mar 2020

@ira25 v piatok sa mám hlásiť na onko na odbery aj s výsledkami s biopsie. Ja už na komisiu nejdem

ira25
10. mar 2020

@zuzap33 aj odbery?tak podľa biopsie ďalšia liečba... držím palce nech pooperacna histologia bude v rámci možnosti ok.
Tebe už povedali že budeš mať po opke ožiare?

zuzap33
10. mar 2020

@ira25 hej to sme sa dohodli ešte pred operáciou že budú oziare. A odbery preto že vraj som už dlho, tj 3 týždňe nebola na odbery. No neviem kde nájdu v tej bidnej ruke žilu.

ira25
10. mar 2020

@zuzap33 ja nechápem, každá máte odbery a iné vyšetrenie....teraz mi volala čo sme boli spolu operované,ona nepotrebuje liečbu len hormonálnu (dostala letrozol) mala odber aj markery,CT ,teraz poslaná na sono uzlín a potom znovu odber krvi....pri výsledku ultrazvuku.

ira25
10. mar 2020

Dievčatá mám k vám prosbu o tu pani čo som teraz písala, že dostala predpis na podprsenku a chce vedieť kde kúpi ďalšie, nakoľko nárok má raz za rok a koľko asi stojí...jasné jedna podprsenka nestačí