icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 nie? A ako vyberali uzliny,cez operačný rez ?zrejme si mala nález na vonkajšej strane

jankastraza
12. mar 2020

@jarmila40 a @zuzap33 no clovek vidi kadeco v tejto dobe,respektujeme,ale radsej splynut s davom ako este vzbudzovat na seba pozornost v takom tazkom obdobi,ked sme zranitelne,niektore baby sa s tym takto vyrovnavaju 😱

ira25
12. mar 2020

@jarmila40 jaaaj,to ako moje maľované kraslice..

ira25
12. mar 2020

@kika_32 dobre si sa rozhodla aj oni dobre rozhodli a dáš to ,organizmus mladí tak to zvládne ❤️

jarmila40
12. mar 2020

@ira25 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂👍skoro som cvrkla do textilu.. A ja že, čo mi to pripomína 🙂 a to tvoje krásne vajcia 🤦😂

hracka123
12. mar 2020

@kika_32 ahoj dobre si sa rozhodla👍

zuzap33
12. mar 2020

@ira25 vsetko urobila cez jeden rez, ma takych 4cm. Ty mas kolko rezov?

zuzap33
12. mar 2020

Baby, ta nasa choroba ma fakt vzostup. Dalsia z mojej roboty na nu ochorela. Ma 50 rokov. Ide o dva tydne na opku

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 ja mám dva a mala som aj dva vývody.Jeden mám na hornej vnútornej strane a druhý pod pazuchou cca 5cm,tak to nešlo s jedným rezom

zuzap33
12. mar 2020

@ira25 ja mam len taku jednu ciaru na tej hornej strane a vybrala tym vsetko. Mala som to v hornom vonkajsom kvadrante. Preto si sa cudovala ze mam len jeden vyvod

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 čím toto je ...stres,strava,ja neviem,ale v našej bytovke je na každom poschodí onkologický pacient,tak sa zamýšľam čo tu tu zapríčiňuje.
Dnes som sa rozprávala s jednou známou,býva na ulici ako ty a bola na kontrole na onkológii,že pod na kávu,tak sme prebrali čo iné ako naše ochorenie, že berie nejaké kvapky z Maďarska a mala najagresivnejsi nádor a mts a dr. Sa čuduje ako je možné, že už má všetko čisté ukážkové a je všetko, fajčí aj si dá konacik občas.Dnes hovorí Dr.ze ju nezabila rakovina,tak ju zabije kovik a preto si ide dať klobásu a koňak, robí si srandu...no bude mi volať ohľadom tých kvapiek
Nevieš o tých kvapiek,alebo niekto z vás?

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 no pochopila som to,len ja vnútorná strana,tak som sa otravoval s dvoma kabelkami

zuzap33
12. mar 2020

@ira25 neviem ci nemysli nejake beresove kvapky

hracka123
12. mar 2020

@midori123 ahoj ako sa máš?ozvy sa😀

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 a tak asi niečo o Tom vieš uvidím ak s ňou budem hovoriť... myslíš,že sa oplatí ich objednať,ona bola pred dvoma rokmi na Tom zle

zuzap33
12. mar 2020

@ira25 viem, ze obsahuju mineraly, ale rakovinu nevyliecia. Vies ako ja som velmi skepticka ohladom alternativy

kika_32
12. mar 2020

Ahojte idem si po radu, nemate niektora skusenosti s nemocnicou v Trnave?! O Klenovej v Ba som pocula a citala vela dobreho, ale o Trnave neviem nic, neboli ste niektora operovana v Trnave?? Mala by som moznost ist na operáciu do Trnavi namiesto Ba, ze vraj ten chirurg ktory by ma operoval v Ba ze operuje aj tam!? A v Trnave by som mozno dostala skorsi termin na operáciu, a mozno tak by som nepotrebovala dalsie chemo 🤷‍♀️ isli by ste do toho?? Neviem ci mam pockat na ten termin v Ba alebo ist skor na operáciu v Trnave?! Operater by bol ten isty! A velke plus ze by som nemusela absolvovat dalsie chemo!? Poradte, ako by ste sa rozhodli??

hracka123
12. mar 2020

@kika_32 keď ten istý operatér tak choď do Trnavy budeš mať skôr😁

zuzap33
12. mar 2020

@kika_32 sedlaj kona a smer Trnava. Vobec nevahaj

cejuska
12. mar 2020

@kika_32 ak ten isty operater a mas moznost sa vyhnut dalsej chemo tak nevahaj.. drzim palce

cejuska
12. mar 2020

inak moja prva chemo nebola vobec slavna.. odblula som si svoje, beriem este doma daegan a aj tak som taka 50:50, ale aspon uz nebliju velebnosti...a to mi dali 3 infuzie proti zvracaniu, tabletku a 3 injekcie.. nabuduce som fasla daco silnejsie, co si musim vopred vybrat z lekarne, tak dufam ze to bude lepsie

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 no spýtam sa či sú to tie kapky

ira25
12. mar 2020

@kika_32 jasné Trnava a stejne ťa každý odoperuje rovnako... neváhaj

jankastraza
12. mar 2020

@kika_32 ja by som jednoznacne Trnavu skusila,jasne ze radsej skor,aby si nemusela organizmus viacej zatazit chemo..

nori21
12. mar 2020

@cejuska ja som pred chemo tri dni nejedla ťažké jedlá a šťavy aby sa žalúdok pripravil na to a potom zas tri dni ĺahké

kika_32
12. mar 2020

@jankastraza
@ira25
@cejuska
@zuzap33
@hracka123 dakujem Vam, tak zajtra idem do Trnavy mam o 13.30 hod termin na konzultáciu , uvidim aky skorsi termin mi budu vediet navrhnut 🤷‍♀️ chcela by som sa dalsej chemo vyhnut ak sa bude dat.

ira25
12. mar 2020

@zuzap33 nie nie sú to Berešove kapky, zajtra mi donesie fľaštičku a povie mi kolo toho viac,ale finančné na to nebudem mať a chodí na to do KE

nori21
12. mar 2020

@ira25 aj ja som zvedavá,mám známu v Maďarsku ktorá tiež prešla týmto ochorením a žiadne čarovné kvapky nespomínala,keby len boli

hracka123
12. mar 2020

@katka14 ahoj volala si dr čo ty povedal?

greguska
12. mar 2020

Ahojte dievčatá, ja dáko nestíham, ako sú deti doma... Dosť veľa im toho každý deň dávajú, tak riešiť úlohy a večer poslať učiteľka, do toho robota, no som dosť na nervy....
Zajtra mam ísť na prvý oziar...
No rozmýšľam co a ako... Nie je teraz "nebezpečné" behať každý deň do nemocnice? Muž hovorí, nech to odložím, však imunitu mam neviem akú po chemo... No ja neviem, čo urobiť... Ci začať tie oziare, alebo počkať... Ale do kedy? Deti ďalšie dva týždne doma, do toho akurát veľká dvojtýždňova zákazka v robote, vírus všade naokolo.. No neviem sa rozhodnúť 🙄