icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

onkomama
23. mar 2020

Ďakujem za odpovede. 🍀 Ste ma potešili, že je to len tenučká ihla.

onkomama
23. mar 2020

@kika_32 Na Klenovej ma budú tiež operovať. Až 6.4. To budem práve 4 týždne po poslednej chemo. Dúfam, že sa mi to nezruší dovtedy. 🙏

kika_32
24. mar 2020

@onkomama to je super, budes tu spokojna, pekne prostredie, strava tiez super, a personal tak tiez, vsetci mily a ochotny pomoct.. Ja sa nemozem na nic stazovat.

ira25
24. mar 2020

@mata9522 Ahoj no som rada,že kožička super.No nevedeli sa vyjadriť,že ale reakcia môže byť.No chodím na nový lineárny urýchľovač a kazí sa tiež,zrovna dnes keď som bola už vyzblečená,tak ma poslal obliecť,že stroj pokazený, tak som znovu čakala kým opravia ,no nastavujú a medzi tým lôžko so mnou tak strepalo pred ožiarom, že kto vie kde ma ožiarilo...dlho pred samotným ožiarom stál stroj a rozbehol zvuk ožiarenia sekunda prestalo a dlho nič až po nejako dobe sa spustilo ožarovanie cca 3min to trvá ,no na starom stroji to ide rýchlo a tu to ide pomaly.
Pýtam sa,že nevadí keď mam nádchu a kašlem....no nie kým nemám koronavírus a ja na to ,že neviem však ma netestovali ha-há

ira25
24. mar 2020

Dievčatá aj vás po ožiari páli prsník?

ira25
24. mar 2020

@helga9 moja mám k tebe otázočku,že či môžem mastit aj linolou krémom, nakoľko mi v lekárni dnes povedali, že už na voľno sa nedá kúpiť....ja , že zrušené?..tak nie ale je veľký dopyt a nestačia...

helga9
24. mar 2020

@ira25 ja myslím že áno veď to je tiež krém po rádio. A neni radiocare?

helga9
24. mar 2020

@ira25 len linola asi len po oziari pred asi nie

ira25
24. mar 2020

@helga9 nie a vraj výroba nestiha,tak už nie je na voľný predaj...a púder asi pred ožiarom nie však.
Po každom pudrovani myslím na teba, že aj u mňa sneží

ira25
24. mar 2020

@helga9 tak máš pravdu,teraz som pozrela,že lynolu pred ožiarom nie...no rýchlo sa mi míňa radiocare,asi hodne mastim

helga9
24. mar 2020

@ira25 a cez internet si neskúšala?

ira25
24. mar 2020

@helga9 však ani cez internetový predaj nie

ira25
25. mar 2020

Ako, to že vy ste v pohode znášali ožiare a ja veľká únava podráždenosť,bolia ma nohy....je to vekom?. Však píšu, že až neskôr to príde

lula94
25. mar 2020

@kika_32 veru je to nepríjemné veľmi. Hlavne tam, kde s tým nemajú až také skúsenosti. Potom len pichaju a nič z toho. Tiez odporúčam neurychlovat

ira25
26. mar 2020

Mňa asi porazí,zase stroj je pokazený.... čakám kým opravia

ira25
26. mar 2020

Dievčatá už som v pomykove...je to tento krém

ira25
26. mar 2020

Je ich viac len iná krabička 😊

hracka123
26. mar 2020

@ira25 ahoj áno to je ten krém radiocare

ira25
26. mar 2020

@hracka123 diky moja, našla som aj oranžovú krabičku a šedú tie sú dostupné,tak pozriem na CZ lekárne

kika_32
26. mar 2020

@lula94 no zajtra uz ma asi pustia domov. Ale dren mi este dnes nevybrali, ze az zajtra ráno pri preveze.

ira25
26. mar 2020

No ma porazí stroj pokazený poslali domov.....čo to za stroj kúpili?

nori21
26. mar 2020

@kika_32 nerob si starosti mne v ten deň vyberali keď som išla domov.

matazmena
26. mar 2020

@ira25 no na porazení s tým strojom.... U nás mal tiež dnes poruchu, ale našťastie ma zobrali takmer na čas na druhý...
Mňa prsník nepáli, ale teda nervna som ako pes... Ale asi to bude suhrou všetkých okolností - oziare, robota - nerobota, deti tretí týždeň doma - neschopné urobiť jedinú úlohu bezo mňa, doma napätá atmosféra.... A si hovorím, že stresu už stačilo, však to bol možno spúšťať celého tohoto kolotoču... No ale neviem to odfiltrovať, večer sa az trasiem od nervov, že čo sme všetko ešte nestihli...

sabova3
26. mar 2020

Ahojte dievčatá.Neviem,ako vy,ale nedá mi niečo tu napísať.Neviem ako sa vy pozeráte na tú situáciu s Korona vírusom.Neviem, či sa smiať alebo plakať.Vseto sa posúva, prekladá, všetko je teraz vedľajšie.Pochopila by som to,ak by tu bola situácia ako v Taliansku.Ale mi tu máme nejakých 200 ľudí,z toho väčšina je doma.v nemocnici možno desať ľudí.A už teraz mi príde,ako keby zdravotníctvo kolabovalo.Moja kamoška s rakovinou prsníka už tri týždne čaká na výsledky biopsie.Sestra na ultrazvuk preobjednana o tri mesiace.Ja som mala ísť o týždeň do Košíc na konzultáciu ohľadom prsníkov.odlozene, zavolať o tri týždne.Tak nože mi tu vysvetlite, čo vlastne v tých nemocniciach robia.To už tu vyzerá tak,že všetko je odsunute na vedľajšiu koľaj.A keď ochoriete,tak máte smolu.

matazmena
26. mar 2020

@ira25 ja mam radiocare ultra, taký bielo oranžový... Mam pol tuby ešte a ako čítam, ďalší bude asi problém zohnať...

ira25
26. mar 2020

@matazmena ahoj no je problém zohnať.
Prosím a ten čo máš ty sa môže natierať ak pred ožiarom?
Ja som dostala fóbiu keď som videla ten kolos na ožarovania,ja že kedy sa to na mňa zvalí

ira25
26. mar 2020

@matazmena Už som za začala s ním šetriť, už mastim len prsník, pred tým som kremovala aj okolie

ira25
26. mar 2020

@matazmena takže tento?

matazmena
26. mar 2020

@ira25 áno, presne ten mám... Natieram tie 2 hodky pred oziarom každý deň. A cez víkend raz za deň. Tiež len ten prsník a trochu okolo poroztieram akurát...

ira25
26. mar 2020

@matazmena bodky? Ja bodky nenatieram,ja ich nemám na prsníku ale na oboch bokov a medzi prsiami... neozaruju..kde máš tie bodky... tebe tiež tetovali?