Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@midori123 ahoj, mne bývalo po červených veľmi zle prvé tri dni, aj potom ma naplno hocikedy už len pri pomyslení na ďalšiu dávku. Práve som na 5 paklitaxeli, zatiaľ to znasam veľmi dobre, nemavam ani bolesti, ako väčšina žien spomína. Mladšia dcérka má len 2, v pohode okolo nej behám celé dni, chodievame na dlhé prechádzky do lesa, dokonca aj v deň podania chema. Rovnako ako ty som sa bála, že čo bude, ale v porovnaní s červenými je to oveľa lepšie. Drz sa 😉
@blondyblond ja mam za sebou chemo a ešte mi dali 30 oziarov 😂😂😂😂
@cenculinka zvládneš to
Ženy,dneska v noci sa u nás triaslo.Nechapala som, čo sa deje.Len sme s mužom vyskočili z postele,pozreli na sebe, že to čo je? Och,neprajem nikomu.Od strachu som zaspať nevedela.
@tanicka2311 Ja som bola v BB a tam kazali pyzamo dvojdielne na gombiky,lebo pri kontrole chirurgom trebalo davat vrch dolu aj pri prevazoch.Do troch dni som ten vrch mala dolu asi 7 krat.🙂
@cenculinka moc zalezi aky nador aj ci uz metastazuje,primar povedal ze dokonca dve pacientky s rovnakym nadorom mozu byt liecene kazda inak.
Ahojte baby, no ja som dnes po prvom oziari, tak som sa bála co to bude, taky som mala pocit ako keby ma chystali do kozmu 😂😂😂 no ale dala som to tak že ideme do ďalšieho boja ešte 15 x tak hádam to dám.
@midori123 ja som zobrala 6 červené. Prvý týždeň si slabšia, klesajú ti biele krvinky. Brala som denne po štyri pyridoxiny. Také štyri päť dní máš v ústach takú kovovú chuť. Mala som aj zápachu aj ma prehnalo. To bolo po prvých troch chemo. Potom si telo zvyklo. Ja som brala aj Prednison. A chute všelijaké, sladké som kombinovalo s kyslým. Šetrila som sa v domácich prácach, ale normálne chodila do práce, mám ju sedavu.
@zuzap33 ahoj, tak dnes som bola sa objednať na onko u Benedikty, má super sestričku a príjemné prostredie,vraj po radioterapii po dvoch týždňoch,ale vzhľadom, že má ten prsník desne boli,tak nám prísť v stredu a už mi zoberie krv na hormóny,a y mi nastavila hormonálnu liečbu
Ja myslela, že po odstránení nádoru má už prsník nebude bolieť,ale opak je pravdou, bolí ešte viac,teraz neviem,či to hormóny,alebo po ožiaroch.
Teba už nebolí prsník?
@ira25 Mna zacal boliet niekolko dni po oziaroch ked som skoncila,spaleny nemam len ma zacal boliet najprv v noci myslela som ze som zle spala a nejak na neho tlacila ale aj dalsie dni bolest neprestala.V pondelok mam kontrolu na onko tak som zvedava co mudr nato povie. A vlastne ani neviem co teraz bude,mam strach ci to je naozaj vsetko prec....
@blondyblond Aj mňa operovali v BB odkiaľ si?Všetko je preč neboj.Budes mať aj hormonálnu liečbu?🤔
@blondyblond však čo nedali preč,to ožiare spálili,bude to následok ožiaru si myslím v dúfam,že sa to časom nejak spraví a však som zvedavá aj čo mi povie na onko doktorka
@blondyblond vieš ja si to tiež namyslam, že spím na Tom ožarovanom prsníku a či aj spálený a bolesti nie sú z toho,lenže ja na inej strane ani neviem spat
Ale neboj všetko vybrali a ožarovanie zničilo,ak nejaké bunky ostali...musíme to brať tak,že zároveň zničilo aj zdravé a tak to bude chcieť čas na zotavenie a buď rada, že nemáš spálený prsník ako ja,ale našťastie prvý stupeň a mohlo to byť horšie.

Ahojte dievčatá takýto výbuch mám ráno keď vstanem vôbec sa to nedá upravit