Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 Helka pocuj a co to znamena,ked som mala v popise ze mam ER8 PR4 a samozrejme Her2+ to viem,ale estrogen 8 a progesteron4 to co tie cisla znacia percenta? ty urcite vies ❤
@jankastraza ahojky Janka, nie som síce Helga, ale ano, mali by to byt percenta 🙂
@ira25 Inka oni musia zobrat do uvahy,ze mas osteoporozu,cize ti nemusia dat letrozol,ale iny napriklad Anastrozol alebo este nejaky iny existuje... a plus ti budu davat tie infuzky kys.zoleandric,aby ti klby,kosti chranili a kedy mas ist na tu gynekolog.prehliadku? a este jedna vec Inka, ja citavam nespocetne mnozstvo diskusii tu v Uk zienky ako my... a vela zienok tam ma za sebou oziare vela vela rokov dozadu a nestazovali sa na pluca, skutocne urcite nie kazda jedna bude mat nasledky na plucach ,verim,ze aj Helga by suhlasila..
@jarmila40 ahoj Jarka, jej dakujem ti za odpoved 🙂 jej takze to znamena,ze celkom nizke % ,to je asi celkom dobre v tejto hnusnej situacii,ze? nevies? boze urcite vyzniem hlupo
@jankastraza však jasné,nie každá,však všetko je individuálne a to len čas ukáže.
Ja beriem tie injekcie a budem ich brať podľa dr.kedze mi idú dať hormóny, aké neviem,ale väčšinou majú Letrozol a tie druhé aké negatíva majú.
Kamoška v CZ berie nejaký iný,len som si už nepamätám a nič jej nerobia,tak ešte raz sa spýtam.
@jankastraza a píšu ti ,že si hormonálne pozitívna,lebo ako inak by ti inak dali hormonálnu liečbu
@jankastraza Janka, ja mam ER 100% a PR mam negat..vraj je lepšie keď sú oba čo najviac pozitívne.. Lebo vraj čím väčšie % tým lepšia úspešnosť liečby..tak mi povedala moja onko
@ira25 ano samozrejme hormon.pozitivna estrogen 8% progesteron 4%,her2+ preto hormon.liecba
@jarmila40 aha, tak tak je to,no tak pre teba dobre,pre mna nic moc ❤
@jankastraza keby si oba mala 0% tak by ti nemohli dat hormonálnu liečbu
@jarmila40 uz som si to vyhladala , tie moje cisla nie su percenta,ale score... ja som v Uk, cize ja mam estrogen 8 to je tiez 100% a progesteron 4 znamena 50%
@jarmila40 mne len nebolo jasne,preco mi tam pisali cisla a nie %,tak uz teraz som mudrejsia
@jankastraza ahoj hneď sa mi to nezdalo že percentá lebo to také netypicke hodnoty na percentá a nízke ja som mala estr 100 a prog 90.
@jankastraza dobre ránko, no supeeer..ja som rozmýšľala nad tebou v posteli :D
Mi bolo divne, že prečo tam nemáš percentá🙄 že 8 a 4 je akási blbosť..tak nakoniec fajn, jeden máš 100% a druhý polovica 👍😘
Dievčatá, prosím vás, ako je to s invalidným dôchodkom? Ale čo sa týka onko..pri žiadaní je alebo nie je dôležitá dĺžka PNky? Vďaka 🙂 pekný dník prajem všetkým💕
@jarmila40 toto by aj mna zaujimalo,lebo zo skusenosti onko pacientov pocuvam ze je lepsie si podat cez aktivnu liecbu vraj vtedy dostanu vyssi dochodok.Tak mi bolo poradene,necakat na ukoncenie pn .
@blondyblond divne.. Lebi mne obvodná dr. povedala, že sa to nedá žiadať skôr ale až po ukončení pn🙄 možno nejaké novoty od nového roku
@tanicka2311 antiperspirant používa špeciálny bez chemikálií a ťažkých kovov. Mali by ho používať všetci. Nie len keď je ochorenie.
@lula94 a ako sa jej darí strava pomáha v nových ochoreniach...kľudne napíš do správy....aký antiperspirant kúpiť,no potom sa statočne a myslela som, že mi spali ožiar potné žľazy ,ale nie potim sa statočne aj tam,jedine chĺpky nerastú....tak už holiť sa budem len pod jednou pazuchou haha.
Chytila som močové cesty, často behám,bolia kríže vaječník problém s močením,tak buď imunita v ťahu,alebo skôr tie studené obklady by som povedala,tak pijem teraz hektolitre urologickeho čaju .
@lula94 veľa ľudí hovorí na správne a úplne logické veci, že sú nezmyseľ a odcudzujú..ale každý nech si robí po svojim🙄
Ja ti verím..som tiež za to, že strava je 99% úspechu..žiadne E by sa nemali, čiže žiadne polotovary, žiaden cukor, mlieko, múka.. To je základ vylúčiť zo stravy
@ira25 múka, cukor, mlieko sa nenadarmo volá biely jed..z toho vznikajú všetky choroby..keď je zdravé črevo, je zdravé celé telo..základ imunity je v čreve.. kto tomu neverí, s tým je zbytočná strata času sa o tom vôbec baviť, kto chce, zamyslí sa nad tým a nájde si o tom veľa popísaného.. A kto chce, dokáže všetko;)
Neviem, čo je divné napr. na tom, nepoužívať múku? Do varenia ju absolútne netreba a chleba, pečivo? Dá sa zvyknúť žiť bez neho
@lula94 a ktoré sú to prosím ťa antiperspiranty?
@tanicka2311 z firmy Farmasi. Bez ťažkých kovov, fosfatov ktoré bránia lymfe prirodzený priechod.

@jankastraza aha tak ja dostanem tiež Letrozol...ach už teraz mám osteoporózu.
Tak ja teda mam vysoke estrogénu 100 aj progesterón tiež skoro podobne a asi zato mi prsníky stoja aj bez podprdy
Janka aj tu sa mi zdá, že som čítala(môžem sa mýliť a môžno inde som čítala),že po dvoch mesiacov jej prišli na to že jej ožiar poškodil pľúca a aj známa čo chodila na ožiare,tak jej spolubojovnicka musela pre pľúca do Tatier na liečenie.
Jasné všetko je individuálne a u teba zrejme nie však si mala slabé a len 15.
A to ,že sa môže vrátiť to mi povedali hneď na onko poradni,tak asi vedia o Tom,že sa u niekoho sviňa vráti,no musíme robiť niečo aby sa tak nestalo a preto j dobre toto fórum,aby sme si predali skúsenosti ale overené a nie "jedná baba povedala"