Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte, od r. 2016 patrím aj ja do tejto skupiny, keď mi po vyoperovaní hrčky zobrali celý prsní. Od r. 2017 užívam Zitazonium (Tamoxifen). Mám 45r. Stále mi tvrdil môj onko aj gynekolog, že nesmiem mať menzes. Lenže vlani v máji som dostala a podstúpila som kiret. Všetko bolo ok až som zase dostala teraz vo februári (sono ukázalo, že je všetko ok) a znovu v apríli. To som sa nedostala už ku gynekolog pre korona. Môj onko zrazu tvrdí, že je v poriadku keď mám menzes. Iný onko zas, že to nie je dobré. Máte niektorá taký problém???
@zuzap33 cau Zuzi,ako sa citis? co je teraz plan? oziare kedy? a potom hormonalna? ja som zacala pred par dnami s hormon.blocks Letrozol,fuj,ked som citala,ake maju zeny neziaduce z toho,bolo mi zle 2tyzdne a potom som sa vyfackala a rozhodla sa,ze ja nebudem mat ine len ma bude nadalej zalievat horucava,cista menopauza fuj a v 40dke,cvicim,chodim,bicyklujem,lebo ked sedim bolia klby a pukaju 👎😅no a beriem samozrejme tiez tu hnusnu nasu zlatu injekciu kaz.28 dni,aby som sa nahodou nadalej nevytesovala,ze vsetko je tak fajn a herceptin,Perjetu
@jankastraza jéj,dobre že si sa ozvala,myslela som na Teba.Tie kĺbyaj mňa potrápia najmä keď vstanem a chcem chodiť óóó.Horúčavy aj mňa potrápia najmä v noci a furt otváram okno,manželovi je stále zima.Aj ja chodím ba herceptín a reseligo.Teraz som bola na rongten hrudníka je ok.v rámci prevencie,zajtra pôjdem na usg brucha a začiatkom júla na usg a mamo prsníka toho sa bojím.
Dievčatá idem v stredu na sono brucha a onkologicka mi hovorila niečo o strave 3dni pred vyšetrením, lenže bohužiaľ už si nepamätám.
Ak viete,tak poraďte . Ďakujem ❤️
@jankastraza ahoooj, čakám kedy ma zavolajú na oziare. Pred dvoma mesiacmi mi začali pichať reseligo. Kĺby mi pukaju jedna radosť a o návaloch ani nehovorím. Veselo s nami. Ale čo už, treba žiť ďalej 😏✌️🍷
@nori21 ahooj , joj este mame dlhu cestu,kedy mas mat posledny herceptin? ja koncom oktobra... z toho plus z injekcie sa citime ako citime a plus dozvuky z chema..mna aj radio poriadne prekvapilo, isla som sebavedome,ze mi nic nebude a mala som dost,ale mne uzarovali aj cely hrudny kos okrem uzlin a inym to tusim neozaruju,lebo ked ma v juli diagnostikovali, mala som zvacsenu nejaku uzlinu po anglicky mammar ta je asi v hrudniku,ale po chemo bola naspat..tak kvoli tomu..mala som po radio horucu hrud a vnutornosti presne 3tyzdne akoby mi niekto vlozil dovnutra horuci radiator,bolo to ottrasne,ani mi z toho nechutilo jest,nastastie 2a pol tyzdna po oziaroch to preslo.a ako znasas herceptin,len tie klby bolia? neboli ta aj chrbat? mna hej,furd beham a cvicim ako postihnuta,vtedy to polavi,mam pocit ze to s herceptinu a ked bicyklujem.a vlasy som sa aj helge a Erike stazovala ze uz chcem dlhe,ale to uz chcem ozaj vela 😂
@zuzap33 veru draha, musime vydrzat a ist dalej, len ma mrzi,ze som tak daleko a neda sa mi stretnut s vami osobne,by sme mali o com kecat , mne uz udiera na mozog tento anglicky lockdown,ludia to nedodrzuju,vsade same barbecue,ludia umieraju ako na beziacom pase,ale vacsinou su to starucki ludia a ludia tmavej pleti,bolo dokazane,ze maju nejaku mutaciu,kt na nich utoci horsie,to asi vies... tak mne pekne moje dve deti od pondelka do skoly,zatial na dva dni v tyzdni kym sa zorganizuju a budu sledovat covid vysledky...ako ich zanesiem, keby som mala doma slovensku slivovicu,urcite by som si bachla miesto ranajok od radosti,ze ich chvilu nevidim po 3mesiacoch 😂

@ira25 ahoj nemala som ani nemám žiadny výtok