icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

zuzap33
15. jún 2020

@victory1 moznost vynechania musis mat prediskutovanu s dr na radio. Bez jeho suhlasu ani neuvazuj

ira25
15. jún 2020

@victory1 ale však na svadbu si daj normálnu podprsenku a pri tvojich malých prsiach to bude v pohode a potom pri ožiaroch uvidíš,však každý inak znáša ožiare.
A červené vínko kľudne daj však obsahuje revestratol a ten pomáha pri estrogenovej dominancie,čo určite máš vzhľadom , že máš hormonálnu liečbu.
Zahod všetko za hlavu a zábav sa...

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 tak ja mam skor psychicky narocnu pracu...a stale som unavena...😔 ...a teda psychicky rozhodena a hlavne to si nemozem dovolit...no,tak uvidim..este chvilu pockam..

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 ved ano,prediskutujem..ja len,ci niektora z vas nemala taku pauzu..

victory1
15. jún 2020

@ira25 dakujem,si zlata...😘

ira25
15. jún 2020

@victory1 možno sa bude dať vynechať,však ja som počas veľkonočných sviatkov mala pauzu 4 dní,ale bez toho aby si to neprebrala s lekárom,sama nevysadzuj...a tiež baby čo mali prerušené pre kožné problémy ,tak sa dá,alepsie je neprerusovat

victory1
15. jún 2020

@ira25 skusim to v ten piatok ,ked pojdem na CT prebrat,ak bude s kym..neviem,ci bude este daka monzultacia s lekarom 🤷‍♀️

victory1
15. jún 2020

* konzultacia

zuzap33
15. jún 2020

@victory1 vsetko zavisi od teba a ako sa citis co zvladnes. Do nicoho sa nesil a oddychni ked treba!!
Vies ja som taky duracell, co nepije ani kavu. Vraj vacsinou pridem ako velka voda😆 a do choroby som mala dve prace.

ira25
15. jún 2020

@zuzap33 tak už máš vyšetrenie za sebou a verím, že je ok... môžeš byť v kontakte s rodinou po vyšetrení?

ira25
15. jún 2020

@zuzap33 aj dnes sibola poriadne naštartovana😃

zuzap33
15. jún 2020

@ira25 😆😆😆😆. Ja v jednej izbe a deti su v detskej. Lezim na gauci, uz oddychujem a popijam zeleny caj. Dnes som poslusny onkologicky pacient 😄

ira25
15. jún 2020

@zuzap33 👍👍👍👍

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 ja robim sama na seba..cize pnka nic moc,ale aspon si odvody nemusim platit...to teda z financneho hladiska. Ale robota je fajn,aspon pridem na ine myslienky. Rozmyslam,ze ked budem chodit na tu radjoterapiu,zacnem aj do roboty,aspon na pol dna...to mozem,nie?

zuzap33
15. jún 2020

@victory1 uz podla toho ako sa bude citit. U nas v PO su oziare do 18.00.Ja som v praci do 15, tak sa zoberem a idem.na oziare. Dnes som mala volno, tak rano. My nie sme objednany na konkretnu hod. A co sa tyka prace, ja to beriem.ako psychohygienu. Robim v uctovnickej firme ako ekonomka. S kolegynami aj pokecam o vsetkom, nemyslim na chorobu.

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 no ja som bola v praci do posledneho dna pred operaciou,tiez som potrebovala hlavu cistit..len teraz mam nervy z tych sucitnych pohladov...

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 najradsej by som doobeda do prace,potom na oziare a domov...
Este prosim ta,kdesi tu som citala,ze ked sa pri oziari zena nadychne,ze je to setrnejsie pre pluca..blbost?

zuzap33
15. jún 2020

@victory1 v tom ta neviem informovat, mne nikto nic nepovedal. Musis lezat bez pohnutia. Stroj okolo teba ide 10 min, neviem si predstavit kedy nedychat

zuzap33
15. jún 2020

@victory1 pohlady neries. Oni si zvyknu. Kazda novota za tri dni prejde

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 tu to kdesi bolo v diskusii,no 10 minut teda nehrozi nedychat 🤦‍♀️
Ved snazim sa neriesit..najhorsia je buduca svokra...diva sa na mna akoby som mala mor,furt vzdycha...🤦‍♀️

helga9
15. jún 2020

@victory1 max pauza pri rádio je 10 dni

victory1
15. jún 2020

@zuzap33 este sa chcem spytat,ja to este nemam celkom zahojene ani pazuchu ani prsnik,aj to este boli,umyvam to repikom. Ta radioterapia,ked to este nie je zahojene,neublizi, ?🤷‍♀️

victory1
15. jún 2020

@helga9 vazne?...mne by 5 stacilo..zmaknem aj svadbu aj "libanky" dakujem moc za info 😘

helga9
15. jún 2020

@victory1 ja som mala 9 lebo bol servis stroja ale max je 10

victory1
15. jún 2020

@helga9 super,dakujem..v piatok si to skusim vybavit...

zuzap33
15. jún 2020

@victory1 aj moja svokra vzdycha... Ked som isla na opku, tak mi volala ze za mna dala na omsu. A to ja do kostola nechodim... Inak sa vobec nevidime

helga9
15. jún 2020

Dievčatá dnes je zahájenie behu za zdravé prsia tak dnes pobežím za Vás všetky

sticker
hracka123
15. jún 2020

@victory1 Ahoj moja vitaj medzi nami😁Kľudne sa na svadbu môžeš tešiť.Uzi si to.Ja som bola rok PN .A teraz som nastúpila do práce 3den.No ty poviem ťažko sa robí.

ira25
15. jún 2020

@victory1 však kým pôjdeš na zameranie a potom ťa zavolajú na ožiare,tak uz t.obufe zahojene...neozaruju keď je rána otvorena alebo hnisa inak ak zaceleny rez tak ok.

hracka123
15. jún 2020

@helga9 Ahoj Helgicka 👍si proste jednička👍musím ísť aj ja asi behať👍a potom si dať pohár červeného vínka dať🍷