Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@victory1 ale však na svadbu si daj normálnu podprsenku a pri tvojich malých prsiach to bude v pohode a potom pri ožiaroch uvidíš,však každý inak znáša ožiare.
A červené vínko kľudne daj však obsahuje revestratol a ten pomáha pri estrogenovej dominancie,čo určite máš vzhľadom , že máš hormonálnu liečbu.
Zahod všetko za hlavu a zábav sa...
* konzultacia
@victory1 uz podla toho ako sa bude citit. U nas v PO su oziare do 18.00.Ja som v praci do 15, tak sa zoberem a idem.na oziare. Dnes som mala volno, tak rano. My nie sme objednany na konkretnu hod. A co sa tyka prace, ja to beriem.ako psychohygienu. Robim v uctovnickej firme ako ekonomka. S kolegynami aj pokecam o vsetkom, nemyslim na chorobu.
Dievčatá dnes je zahájenie behu za zdravé prsia tak dnes pobežím za Vás všetky

@victory1 moznost vynechania musis mat prediskutovanu s dr na radio. Bez jeho suhlasu ani neuvazuj