Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katka14 ja tak podobne.. mam dve dcery, starsia ma 10 a je veeelmi citliva, a tiez som im povedala ze som mala hrcku tak mi ju museli vyoperovat a teraz ze chodim na infuzie.. pocuje ked sa rozpravame ze onko.. a asi jej aj zapina.. ale vidi ze som s nimi a fungujem.. mne celkovo slovo rak nejde do ust radsej pouzijem onko.. nie len pred detmi ale aj sama pred sebou.. proste mi znie hnusne.. a hej je to take spojenie ze rak=smrt a to si nechcem pripustit.. aj ked jasne ze viem ze je to cca tak.. ale ludia okolu umieraju na nehody, infarkty a ine takze tak si ja vytesnujem skarede myslienky...no a detom som to davkovala postupne az couz bolo iste alebo za mnou, lebo casto sa veci menili.. tak to ze mi budu padat vlasy som im povedala az ked ozaj padali.. jazvu im neukazujem, naco?..ale ak sa pytaju tak im jasne ze poviem co chcu...
Tak baby...este 13 x radioterapia...som skoro v polovici,raz lepsie,raz horsie...zistila som,ze ked sa trasiem,musim nieco zjest,najlepsie sladke a zabera to,asi mi skace inzulin...🤷♀️ ..Ale niekedy sa netrasiem,ale mi je tak blivno,ze mam problem aj vody sa napit 🙄pokozna je tmavsia,pudrujem +radiocare. Ale dnes rano sa mi vyhadzali take drobne svrbiace vyrazky...ani nie tak na ozarovanom prsniku,tam len trosku,viac vo vystrihu. Myslite,ze to moze byt z tsj radioterapie? Ak ste to mala niektora,co ste si na to davali? 🙏
Pardon hlava
Asi som to zakrikla...pisem si tu sx
@katka14 o vyrazkach a zas som mala taky zachvat ako po tej druhej RT....rozbolela ma hlava,zostalo na vracanie,to ako kazdy den,to si uz ani nevsimam. Ale zacali mi trpnut ruky,potom pery,cela som sa roztriasla,ako normalne som sa tak triasla,ze som nevedela chodit🤦♀️ ....tak som fakt neriesila uz pokozku 🤦♀️🙄 manzel chcel sanitku volat..
Inak tlak som mala v poriadku,aj tep 🤷♀️ beriem magnezium 500 mg,hned po RT,lebo po tom 1. Zachvate som to tlaku pripisovala, si davam aj b komplex bez tej b 12 a reishi hubu.. klesnuty inzulin to asi tiez nebol,jedla cez den normalne....🙄😔 Ako trvalo to asi hodinu,potom mi ruky prestali trpnut ale hlava sa mi motala asi kym som nesla spat...🤦♀️
@victory1 ahoj ako sa citis? Volala si s dr ohladom toho ako si sa citila vtedy? ❣️
Ahojte.. napisem vam aj ja moj update..dnes som mala doniest vsetky predoperacne vysledky a mali mi potvrdit termin op.. no ale kedze je tam ten tien na rentgene tak ze este rychlo CT-cko vo stvrtok.. maria brehy, este co si nevymyslia.. ja uz chcem mat pokoj :( strasne ma to ubija, o tom ako sa mi ani spat neda ked si predstavim co este len nastane ani nehovorim.. Dufam, ze to CT cko bude fakt len 5 minutova zalezitost ako povedal a zaskocil ma jednou vecou.. v den OP si mam ist dat pichnut radioaktivnu inekciu do prsa a oni to budu na stole hladat dakou sondou, tie uzliny ci co.. to aj vam robili??
@jankastraza ahoj,dnes som bola rano za primarom,nebola tam moja doktorka,riesil len vyrazky. Mam si davat len puder a repikove obklady...v radioterapii mam pokracovat. Axmam si merat tlak...no inak mne to pripada ako tetania,uplne vsetky priznaky,aj mravcenie prstov,ust,pocit na odpadnutie,nemoznost sa nadychnut...
Ak sa vyrazky nezlepsia,mam prist skor,inak az vo stvrtok za doktorkou...
Kupila som si Magnerot,vraj sa lepsie mahnezium vstrebe ako zo sumiveho a D vitamin,kedze na slnku som toho roku nebola.

@jankastraza ona od zaciatku vie ze som chora. Len sme to nepomenovali. Vysvetlila som ze mam znizenu imunitu a ze teraz som mala nieco nie dobre v prsiach a preto museli ist preč. Aby som uz bola zdrava. Ale jazvy este nevidel nikto. Ani muz ani mama. Ani deti. Zatial to nie je pekny pohlad