icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

victory1
30. aug 2020

@katka14
@zuzap33 no chemo som nemala,len radioterapiu,ktoru teraz koncim 🤷‍♀️ ...a to Zitazonium... len ja som SZCO ...🤷‍♀️ ...cize mne sa neda chodit akoze na pol uvazku,aj ked isto budem chodit zo zaciatku na pol dna...mne by vcelku stacilo,aby som nemusela platit odvody...musim to idesi pozriet...som z toho blba🤦‍♀️

nori21
30. aug 2020

Dostala som podprsenku do daru,je biela a č.85 C ja nosím B je mi veľká.Ak niekoho zaujíma odfotím a rada posuniem.

lula94
30. aug 2020

@nori21 ja by som bola rada za foto. Ďakujem.

zuzap33
30. aug 2020

@tanicka2311 az po ukonceni pn. Nesmies byt pn, ak ta maju posudzovat

tanicka2311
30. aug 2020

@zuzap33 ďakujem

adrika762
31. aug 2020

@ira25 no ja som brala len 3 mesiace a už nemju ved som skoro všetko prešla v KE v TV a VV a nemajú. Tak som zvedavá ako budem reagovať na tie druhe.

hracka123
31. aug 2020

@nori21 všetko najlepšie k meninám🍀🍷🌹

victory1
31. aug 2020

@zuzap33 prosim ta a je tam nejaka lehota kolko mas byt na PN? ...a ten posudkovy ta musi aj fyzicky vidiet,ze? Citala som par nechutnych clankov,ze najvacsi blbci su posudkovi lekari...co sa tyka pristupu 🙄

ira25
31. aug 2020

@adrika762 tak ja som dnes bola vybrať Tamoxifen ešte v jednej lekárni majú zásoby.
Keby sme sa o Tamoxifene bavili skôr,tak by som ti ho vybrala u nás,kto vie dokedy v tej jednej lekárni ešte budú mať,keď inak v celom PO ho nemali až na túto jednu.

nori21
31. aug 2020

@hracka123 jéj ďakujem.Oslavujem aj dvakrát do roka totiž moje meno je Eleonóra ale všetci ma volajú Nóra Nórika Nori.

victory1
31. aug 2020

@nori21 jej..moja maminka,bola Eleonora,21.2.mas meninky...ale gratulujem aj k tymto..😘

ira25
31. aug 2020

@nori21 tak super ty sa máš dva krát ti šťastie a zdravie želajú,tak nech sa ti hlavne nakopi hodne toho zdravíčka tak potrebné...tak aj ti želám len to čosi želáš ty sama.... 🌹🌹🌹

katenka2
31. aug 2020

@nori21 vsetko dobre Norika, len to dobreeee!

zuzap33
31. aug 2020

@victory1 neviem koľko pn, ale musí byť dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Opytaj sa obvodnej, ta musí dať navrh revíznej a vypísať jej tlačivo 404, kde dolozi spravy. Až revízna dáva návrh na sociálnu poisťovňu a oni ta potom vyzvu k doloženiu dokladov. Apropo, náš ročník musí dokladat aj vysvedčenie z 1. Ročníka strednej školy. A oni potom určia %. Klasifikáciu máš aj na straeSP. Ako som už písala štádium T1N1M0 má 50%, to je už invalidný. Neviem aké máš ty, pripadne iné diagnózy. Ale ohodnocuje sa hlavná diagnóza. A samozrejme, budeš tam musieť byť osobne.

zuzap33
31. aug 2020

@victory1 pekne je všetko rozpísané na stránke sociálnej poisťovne aj zoznam diagnóz a %. Najmenej je štádium t1nomo, tj 30-40%, ale myslím že je to aj dosť individuálne. Jednoznačne sa porozprávaj s obvodnou a keď budeš vedieť, kedy ukončís pn, tak dajte žiadosť.

victory1
31. aug 2020

@zuzap33 dakujem ti velmi pekne,tak to prekonzultujem s obvodakom...

victory1
31. aug 2020

@zuzap33 vysvedcenie z 1.rocnika strednej? 🤦‍♀️ca to im je ako naco? ...ci som nahodou nebola genius a nesla zo zakladky rovno do 2.rocnika? 🤦‍♀️🙄

zuzap33
31. aug 2020

@victory1 lebo mladšie ročníky mali zš osem rokov a teraz je deväť. Tak kedy si išla na strednú. Mňa tým tiež ohurili 😆

zuzap33
31. aug 2020

@nori21 všetko najlepšie, hlavne zdravie 🍾

victory1
31. aug 2020

@zuzap33 🤦‍♀️ to by ma nenapadlo...tiez som isla z osmicky na strednu...no netusim,ci to dohladam...🙄

tmarky1
31. aug 2020

@zuzap33 čo sa týka invalidného, je pravda ze sa vypláca od dňa stanovenia diagnózy resp. Začatia PN nie od podania žiadosti? Teba zaplatili spätne?Čítala som ze max.3 roky spatne sa tak môže preplatit? A tiež že ten formulár 404 sa teraz nevyplna pocas korony. A prečo pocas PN nemôžem podať žiadosť?

zuzap33
31. aug 2020

@tmarky1 ja ešte nemám dôchodok, chcem dať žiadosť až niekedy koncom roku, mám na to osobne dôvody. Počas pn nemôžeš byť vôbec posudzovana, až po jej ukončení. Nevypláca sa od stanovenia diagnózy, to je blbosť. Formulár 404 mne dr normálne vyplnila. Len viem, že jednej kolegyni automaticky znížili dôchodok z celého na invalidný po troch rokoch na základe správ a to bez predvolania, tiež je onko pacient. A mám jedného klienta, ktorého zamestnanec tiež sa lieči na onkológii, teraz po roku pn, dal žiadosť a vybavili ho pomerne rýchlo, do troch mesiacov mal dôchodok.

zuzap33
31. aug 2020

@tmarky1 možno si myslela, že keď už poberas dôchodok a sa zamestnas a stanes sa pn, tak môžeš brať súčasne dôchodok aj maródku.

tmarky1
31. aug 2020

@zuzap33 myslela som toto : Invalidný dôchodok sa žiadateľovi vyplatí spätne za obdobie odo dňa vzniku invalidity. Ak však invalidita vznikla skôr, ako tri roky pred podaním žiadosti o invalidný dôchodok, ten sa mu doplatí iba za obdobie týchto troch rokov. Z tejto stranky:
https://onkoinfo.sk/socialne_zabezpecenie_ako_s...
Áno keď máš invalidny potom môžeš byť PN to viem.

nori21
31. aug 2020

@tmarky1 aj ja som si myslela,že spätne vyplatia ale keď si pn a poberáš nemocenské tak za toto obdobie súčasne nevyplatia.Keď som sa dala vypísať do práce priznali, od ukončenia pnky.

zuzap33
31. aug 2020

@tmarky1 akože ti vyplatia dôchodok, odo dňa keď ti zistili chorobu? Veď ešte nemáš určené ani štádium, tak ako majú určiť percenta? Berieš na začiatku nemocenské, nemôžu ti riešiť dôchodok. Nerobím na SP, ale, dôchodok sa vypláca odo dňa, keď ťa uznajú invalidným. Bližšie by sa tu mohli vyjadriť dievčatá, ktoré už tým prešli, napr hračka - Erika. Keď som si vybavovala ztp, tiež som mesiac zhanala podklady a peniaze na phm vyplatili ku dňu podania žiadosti a nie ku vzniku diagnózy.

hracka123
31. aug 2020

@nori21 Ahoj moja koľko %ty uznali mne 50%

hracka123
31. aug 2020

@zuzap33 ahoj moja áno ročná PN my skončila 15maja a o invalidný 9.juna som bola akože na komisiu len bez dr že korona ale invalidný mi začína od ukončenia PN.

zuzap33
31. aug 2020

@hracka123 to áno, ale nie od zistenia diagnózy, ako sa tu pýtala. To máš čiastočný, však? Myslím, že celý je od 70%.

hracka123
31. aug 2020

@zuzap33 nie od zistenia diagnózy ako my skončila PNka.asi polovičný či ako