Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dostala som podprsenku do daru,je biela a č.85 C ja nosím B je mi veľká.Ak niekoho zaujíma odfotím a rada posuniem.
@tanicka2311 az po ukonceni pn. Nesmies byt pn, ak ta maju posudzovat
@zuzap33 ďakujem
@victory1 neviem koľko pn, ale musí byť dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Opytaj sa obvodnej, ta musí dať navrh revíznej a vypísať jej tlačivo 404, kde dolozi spravy. Až revízna dáva návrh na sociálnu poisťovňu a oni ta potom vyzvu k doloženiu dokladov. Apropo, náš ročník musí dokladat aj vysvedčenie z 1. Ročníka strednej školy. A oni potom určia %. Klasifikáciu máš aj na straeSP. Ako som už písala štádium T1N1M0 má 50%, to je už invalidný. Neviem aké máš ty, pripadne iné diagnózy. Ale ohodnocuje sa hlavná diagnóza. A samozrejme, budeš tam musieť byť osobne.
@zuzap33 čo sa týka invalidného, je pravda ze sa vypláca od dňa stanovenia diagnózy resp. Začatia PN nie od podania žiadosti? Teba zaplatili spätne?Čítala som ze max.3 roky spatne sa tak môže preplatit? A tiež že ten formulár 404 sa teraz nevyplna pocas korony. A prečo pocas PN nemôžem podať žiadosť?
@tmarky1 ja ešte nemám dôchodok, chcem dať žiadosť až niekedy koncom roku, mám na to osobne dôvody. Počas pn nemôžeš byť vôbec posudzovana, až po jej ukončení. Nevypláca sa od stanovenia diagnózy, to je blbosť. Formulár 404 mne dr normálne vyplnila. Len viem, že jednej kolegyni automaticky znížili dôchodok z celého na invalidný po troch rokoch na základe správ a to bez predvolania, tiež je onko pacient. A mám jedného klienta, ktorého zamestnanec tiež sa lieči na onkológii, teraz po roku pn, dal žiadosť a vybavili ho pomerne rýchlo, do troch mesiacov mal dôchodok.
@zuzap33 myslela som toto : Invalidný dôchodok sa žiadateľovi vyplatí spätne za obdobie odo dňa vzniku invalidity. Ak však invalidita vznikla skôr, ako tri roky pred podaním žiadosti o invalidný dôchodok, ten sa mu doplatí iba za obdobie týchto troch rokov. Z tejto stranky:
https://onkoinfo.sk/socialne_zabezpecenie_ako_s...
Áno keď máš invalidny potom môžeš byť PN to viem.
@tmarky1 akože ti vyplatia dôchodok, odo dňa keď ti zistili chorobu? Veď ešte nemáš určené ani štádium, tak ako majú určiť percenta? Berieš na začiatku nemocenské, nemôžu ti riešiť dôchodok. Nerobím na SP, ale, dôchodok sa vypláca odo dňa, keď ťa uznajú invalidným. Bližšie by sa tu mohli vyjadriť dievčatá, ktoré už tým prešli, napr hračka - Erika. Keď som si vybavovala ztp, tiež som mesiac zhanala podklady a peniaze na phm vyplatili ku dňu podania žiadosti a nie ku vzniku diagnózy.

@katka14
@zuzap33 no chemo som nemala,len radioterapiu,ktoru teraz koncim 🤷♀️ ...a to Zitazonium... len ja som SZCO ...🤷♀️ ...cize mne sa neda chodit akoze na pol uvazku,aj ked isto budem chodit zo zaciatku na pol dna...mne by vcelku stacilo,aby som nemusela platit odvody...musim to idesi pozriet...som z toho blba🤦♀️