icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

janaooo
3. sep 2020

@tmarky1 ano mam aj parkovaci preukaz. Len ja mam diagnozu ca vajecnikov, nie prsnik. Tak neviem, ci to beru vsetko rovnako.

zuzap33
3. sep 2020

@tmarky1 ja mám preukaz ztp si sprievodom aj parkovací. Príspevok na benzín môžeš brať, keď chodíš na chemo, dávajú to na rok

katenka2
3. sep 2020

ahojte kočky! Tuto mudrost dnes internet vyplul, tak posuvam 😉
https://www.startitup.sk/objav-ktory-moze-zachr...

hracka123
3. sep 2020

@katenka2 Ahoj dobre vyzeráš👍Ako sa máš? všetko ok

sabova3
3. sep 2020

@katenka2 Ahoj.ja som to tiež čítala.No tak neviem ako,jedine že by na mňa zautocil včelí roj.Ved pre zdravie všetko.

ira25
Autor odpoveď zmazal
katenka2
3. sep 2020

@hracka123 vdaka za opytanie, som v pohode, aj vysledky dobre. Este nejake rezanie na radu aj kožnej, aj onkologičky - taky nepekny utvar na krku, co narastol za 3-4 roky. Ak to bude negativne, do konca februara 2021 by som mala mat od onkologie pokoj 😉🙏

hracka123
5. sep 2020

KDE STE BABY VSETKY🤔AKO SA MATE🤔

katka14
5. sep 2020

@hracka123 oddychujeme vikendujeme hrame sa s detmi ... 🙂

nori21
5. sep 2020

@hracka123 aj ja oddychujem,doobeda pranie,varenie tie tri dni boli náročné

ira25
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
6. sep 2020

@hracka123 ja som včera po roku bola na výlete. Už som jednoducho potrebovala vypadnúť. Boli sme v Ochtinskej aragonitovej jaskyni a Betliari. Ráno tabletka od bolesti kostí, poobede druhá, rezne v chlebe a išlo to... 😆

hracka123
6. sep 2020

@zuzap33 Supeeeeeer👍👍👍

lula94
6. sep 2020

@zuzap33 akú tabletku berieš od bolesti kostí. ?

zuzap33
6. sep 2020

@lula94 beriem Panadol Extra Rapid alebo Novum. Sú od stredne silnej bolesti plus nejaký kofeín. Ale ja zas nepijem kávu. Pýtala som sa dr a ona povedala že ok. Všetko čím si mi onko pacienti môžu uľaviť je dobrý

aerdna11
6. sep 2020

Ahojte dievčatá.. pred pár týždňami som sem prišla a prepáčte, ale s radosťou vás opúšťam 🙂 u mňa sa stal zázrak.. priebeh som vám ani nepísala, pretože sme do poslednej minúty tŕpli ako to dopadne. Z punkcie mi bol diagnostikovaný duktálny karcinóm. Doktor najskôr chcel ešte hrubú ihlu ale nakoniec, že netreba a teda ma poslal na všetky predoperačné: interné, sono a rendgen brucha, CT-cko a druhú punkciu druhého útvaru. Prešla som si nukleárkou a operáciou - parciálnou mastektómiou, kde mi večer o 20:15 prišiel chirurg povedať, že im sa to ale nezdalo zhubné, ani jeden rez neukázal nič zhubné. Nasledovalo 10 dní strachu, modlenia, prosieb tam hore, aby doktori mali pravdu. A v piatok sa ten zázrak stal! Nebolo to zhubné! bolo to len na ceste ale keďže vyrezali obrovsku cast :( tak je to isté, že je to v poriadku a netreba žiadnu liečbu 🙂 je to zázrak z neba. Povedal, že keby dali spraviť tú hrubú ihlu, tak by sme to vedeli a nemusela som nič z toho absolvovať, len jednoduchý zákrok. Čo už, som zmrzačená, bolí ma celý ľavý bok, keďže vyberali aj uzliny (tiež zbytočne) Takže som len chcela že vás všetky tu obdivujem, mám mdloby pred očami keď čítam, čím prechádzate, vypadalo mi množstvo vlasov od stresu, držte sa a dobojujte to! a prosím len o radu ako sa starať o tie jazvy, on vravel že len repík, no svrbí to, páli to, bolí, mám tam veľa vnútorných stehov

katenka2
6. sep 2020

@aerdna11 v prvom rade GRATULUJEM a ozaj úprimne prajem 🤗, no a mne na tie rany a jazvy opravdu dobre robi Imunoglukan P4H mlieko. Vyskúšaj, určite neublíži 😉

katenka2
6. sep 2020

@aerdna11 jo!....a obdivovať nás určite nemusíš, človek si časom zvykne...aj na tú šibenicu, ako sa vraví 😂

aerdna11
6. sep 2020

@katenka2 dakujem, pohladam a urcite obdivujem 🙂

aerdna11
6. sep 2020

Kedze som sa zasobila, a nepotrebujem, posuniem vam, ak niektorej treba, za zlomok ceny

victory1
7. sep 2020

@aerdna11 uprimne ti gratulujem....👏

katenka2
7. sep 2020

@victory1 Pekny den, uz su oziare ukoncene? Ci? Vsetko OK? 👍

victory1
7. sep 2020

@katenka2 pekny den aj tebe...ano,v stredu bol posledny...krv v poriadku,kortikoidy uz trochu zaberaju, inak zacervenany a vyhadzany mam aj krk,aj sa mi zle prehlta. No a zosupanu bradavku,cize cosi obliect okrem sirokanskej muzovej kosele nehrozi...
A teda v prsniku ma stale picha akoby nozom mi tam pichali...a to uz od operacie...doktorka povedala,ze su to este pooperacne zmeny 🤷‍♀️
Zachvat som mala este vcera vecer,ale slabsi,rozdychala som to nejako...🤷‍♀️
A ty sa ako mas?

katenka2
7. sep 2020

@victory1 som OK, chvilami viac unavena /asi ta hormonalna liecba/, ale vzdy to akosi prekonam. Aj by som si lahla.... no vzdy si spomeniem na staru pani uctovnicku, co sme niekedy mali a ta vravievala - LEN NEZALAHNUT, LEBO TO JE ZACIATOK KONCA. A teda nelahnem, hoci niekedy by to bolo asi mudrehsie 😂 A ano, po operacii sa moze v prsniku, alebo aj v inej operovanej casti, vyskytnut pichanie. A moze sa to stat aj par rokov po, ale nic to neznamena, netreba sa znepokojovat. Proste su tam prerusene nervove spojenia, zrastene, ako telo vedelo /aspon podla mojho usudku/ a tak sa niekedy stane, ze pichne, ci zaboli, ked a kde to clovek vobec necaka.
Drz sa, ved najhorsie za Tebou, teraz sa uz len pekne dat doporiadku. Pomaly, pomalicky, trpezlivo a vytrvalo 👍😉

greguska
Autor odpoveď zmazal
matazmena
8. sep 2020

Ahojte dievčatá, tak sa aj ja ozývam... Ani mi to tak nepripadá, ale približne takto pred rokom som bola na sone, kde začala byť hrčka podozriva... No a celý ďalší kolotoc procedúr sa spustil... Minulý týždeň som bola na prvej kontrole po 4 mesiacoch od ukončenia liečby. Teda len na krv a chvalabohu, vyzerá to byt v poriadku. Ešte ma čaká koncom mesiaca sono a mamo, verím, že tam nič nenájdu 😊 keďže som tripple neg neberiem teraz nič... kontrola na gynde dopadla tak, že nasiel nejakú cystu na maternici, ale ze zatiaľ budeme pozorovať. Na cytologiu mam prísť až v novembri, keďže až o roku je nárok 🤔 no a z hormónov v krvi mi vyšli hodnoty menopauzy... Zevraj sa to ešte môže zmeniť, tak uvidíme... Však menstruacia mi nejako extra nechýba, ani návaly už nemávam, len akosi mi po onkoliecbe začalo chutiť, tak sa to prejavilo na váhe aj oblečení 😁
operovany prsník je väčší, ťažší a tiež trosku zhrubnutá koža na ňom, ale snáď sa to spraví. Našťastie mi ruka nejako neopucha, len občas bolí, ale však sa vôbec nijako neobmedzujem, čo sa roboty týka.
Pekný deň prajem všetkým 😘

matazmena
8. sep 2020

Hihi, posielam aj môj hair-style, chemoska ukončená na Valentína, teda v polovici februára 😁 to bola úplne hola hlava...

katenka2
8. sep 2020

@matazmena pekná baba! 🤩

snowwhite81
8. sep 2020

prosim vas, robili Vam , ktore ste HER+ aj Ct alebo MRi mozgu? dakujem

jankastraza
8. sep 2020

@snowwhite81 ahoj, ja som her2+ a nerobili, co som tak pocula,robia to len v pripade,ked je nejake podozrenie,priznaky... vzhladom k tomu,ze to nie je moc zdrave kvoli oziareniu...- ct scan, magneticka je v pohode,neskodi.. ale oba vysetrenia su velmi drahe,takze robia len ak fakt treba... preco?