icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

nori21
8. sep 2020

@snowwhite81 mne nie.

nori21
8. sep 2020

@matazmena más pekné vlasy,mám tmavšie a vzadu kučeravé och.

hracka123
8. sep 2020

Moje kucery

snowwhite81
8. sep 2020

@jankastraza mama je HER +, aktualne po 4 cykle antracyklinov (este ju cakaju 4 cykly paklitaxel)a teraz je po 2 tyzdnoch po chemo a zvracala. Tak chcu dat mozpg vysterit. ine prinaky nema, je ok.

victory1
8. sep 2020

@katenka2 som rada,ze sa citis dobre 😘o ta unava tiez lezie na nervy 🤦‍♀️ ...ale teda vravis nezalahnut 🤣 ...aj ked bola som dnes v robote..7 hodin som sa zdrzala a vcul som fakt zalahla...zdechla uplne..🤷‍♀️
A dakujem za objasnenie ohladne toho pichania...mne sa to fakt muselo zrast ako vedelo..mam to harmonikovo naskrckane...teda zvonku...

victory1
8. sep 2020

@hracka123 uzasna farba vlaskov 😍

victory1
8. sep 2020

Kočky nebolelo vas niektoru hrdlo po radioterapii? Ja mam teda cerveny aj krk aj taky pocit akoby ma hrdlo skrabalo,akoby hrcu v krku 🤷‍♀️
Inak vcera som bola u mojej liecitelky /ano,nesibe mi,chodim AJ k liecitelke/ , povedala mi,ze citi stitnu zlazu akoby rozburenu...🤷‍♀️

zuzap33
8. sep 2020

@victory1 krk mas cerveny preto, lebo sa ti pripalil po oziari. Je to bezne. Ako stroj ozaruje zboku ciadtocne zasiahne aj hltan. Aj ja som pri poslednych oziaroch tazko prehltala. Pani liecitelka nech sa citi lepsie a nehovori .... Mam svoj nazor

victory1
8. sep 2020

@zuzap33 dakujemky...aj si na ten hltan nieco uzivala,ci ti to sama preslo? 🤔 ...ja viem..😔 ...pani liecitelka mi velmi pomohla s kolenom,obcas k nej zajdem ...😉

zuzap33
8. sep 2020

@victory1 ono to pomaly preslo. Dr sa ma uz po 15 oziari pytala ci sa mi tazko neprehlta, ze zeny sa na to stazuju. A ono to pomaly preslo samo. Este mam na klucnej kosti taky tmavy flak co ma pripalilo. Na koleno odporucam vapnik a vit d a k v spolupraci s ortopedom. Mam negativny postoj k tzv liecitelom. Moji rodicia tiez chodili k roznym a kazdy tak akurat odlahcil penazenku

victory1
8. sep 2020

@zuzap33 takze preslo same..nejdem riesit,dakujem...Koleno som riesila akutne po uraze s ortopedom, chodila som na liecbu vlastnou krvou,teraz na injekcie kazdeho pol roka... k pani chodi polka ortopedie z Martina 😉 ..je vela tzv.liecitelov,ktori z ludi tahaju len prachy,je mi to jasne....

jankastraza
8. sep 2020

@snowwhite81 to neviem na co mozog vysetrit,zvlastne,zvracanie nie je dovod ale nie som dr tak oni urcite vedia co robia, radsej nech jej daju aspon bude kludna ze sa uistia ...drzim palce potom napis

ira25
8. sep 2020

@hracka123 máš fakt nádherné vlásky,tak už k ním len pevné zdravie aspoň do 100

janaooo
9. sep 2020

@victory1 aj ja chodím asi 3 mesiace k liecitelke a ľutujem, že som k nej nešla hned, ako ma diagnostikovali

victory1
9. sep 2020

@janaoo vazne? ...pomaha ti to? ..lieci aj bylinkami,ci?

victory1
9. sep 2020

@janaooo moja mi to zdiagnostikovala presne tak ako lekari...

janaooo
9. sep 2020

@victory1 pomaha 🙂

ira25
10. sep 2020

@victory1 a ku ktorej liečiteľke chodíš?
Je však dobré, že si nezavrhla klasickú liečbu

victory1
10. sep 2020

@ira25 do Lednickych Rovni,k p. Dubianskej...ona mi sama povedala,ze operaciu treba,aj RT...

victory1
10. sep 2020

@ira25 ako ja sa radsejbliecim bylinkami,cajmi,tinkturami...ale pri tomto ochorrni nemam odvahu 🙄

katenka2
10. sep 2020

@victory1 Fuha, tak to si mala asi stastie, lebo co tu citam, neberie uz dalsich pacientov...https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/liecitelka-pani-dubianska/
Ledaze by si bola jej "starou" pacientkou 😔

ira25
10. sep 2020

@victory1 no klobúk dole pred ňou že ti odporúčala aj klasickú liečbu.
Ja liečiteľke,ktorá povie, že nie chemo,alebo rádioterapiu či dokonca neoperovat,tak takým neverím.
A už sa po rádioterapii zotavujes,zrejme áno keď si išla do práce hoci na pár hodín.

victory1
10. sep 2020

@katenka2 ja k nej chodievam od 2016,znama ma k nej doviedla po uraze kolena...na lyzovacke mi drahy pristupil vzadu lyzu ...

ira25
10. sep 2020

@katenka2 Katka,ty o nej vieš?
Je taká dobrá, že už ďalších neberie?
Ja som doposiaľ inej nepočula,tak dik za link idem si prečítať.

victory1
10. sep 2020

@ira25 ja som sa jej na rovinu opytala,ci treba podla nej operaciu,povedala,ze urcite,ze ona mi to potom skontroluje,a pomoze s hojenim...
Kamoska bola v TN u liecitela,mala gynekologicky nalez,ten jej stale hucal,ze neoperovat,ze aj ked cytologia vysla zle,on si s tym poradi. Bola z toho nervozna,nakoniec isla na operaciu,ale naozaj histologia bola ok...🤷‍♀️ ..no,ono je to tazko..

ira25
10. sep 2020

@katenka2 no prečítala som si na koniku o nej uf ale jednanie teda nemá....

victory1
10. sep 2020

@ira25 ona ma 70 rokov,robi kazdy den od rana do vecera do pol osmej,do osmej,tusim okrem nedele...ona by sa aj niektorych svojich stalych zbavila,ale je jej ich luto...

katenka2
10. sep 2020

@ira25 nie Irenka, nepoznam ju, len som chcela nieco blizsie vediet, tak som hladala info na nete....

victory1
10. sep 2020

@ira25 tak bola som v utorok a v stredu po pol dni v robote..spravila to najnutnejsie a isla domov. Ale nejde to este,po pol roku som soferovala,bolo to hrozne,myslela som,ze nedojde. Akoby som sa nevedela koncentrovat na cestu,mala som zavrate a o unave ani nehovorim...Dnes som doma...
Prsnik uz je hnedy,bradavka sa stale este supe a boli a krk mam cely cerveny. Kortikoidovu masticku som uz minula,chlap mi kupi tu Linolu,dobra je? ...ci cosi ine pouzivas?

ira25
10. sep 2020

@victory1 ja som keď som minula Linolu používala som krém imunoglukan....teraz to mliečko imoniglukan čo tu dala foto katenka.
Mne zhnedlo pod pazuchou,na hrudi a dvorec okolo bradavky aj trochu na boku prsníka a zostatok je niečo mierne červeno hnedé,tak dr.na ožiaroch povedala,že zostane vám tmavší,tak to aj sa tak risuje,ale je menej opuchnutý aj keď väčší je..
A čo ti liečiteľka odporúčala po ožiaroch ako ošetrovať
Takže hlavný vstup ožiarov u teba bolo od krku, keď tam máš stále červené a u mňa to bolo z boku