Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza mama je HER +, aktualne po 4 cykle antracyklinov (este ju cakaju 4 cykly paklitaxel)a teraz je po 2 tyzdnoch po chemo a zvracala. Tak chcu dat mozpg vysterit. ine prinaky nema, je ok.
@katenka2 som rada,ze sa citis dobre 😘o ta unava tiez lezie na nervy 🤦♀️ ...ale teda vravis nezalahnut 🤣 ...aj ked bola som dnes v robote..7 hodin som sa zdrzala a vcul som fakt zalahla...zdechla uplne..🤷♀️
A dakujem za objasnenie ohladne toho pichania...mne sa to fakt muselo zrast ako vedelo..mam to harmonikovo naskrckane...teda zvonku...
Kočky nebolelo vas niektoru hrdlo po radioterapii? Ja mam teda cerveny aj krk aj taky pocit akoby ma hrdlo skrabalo,akoby hrcu v krku 🤷♀️
Inak vcera som bola u mojej liecitelky /ano,nesibe mi,chodim AJ k liecitelke/ , povedala mi,ze citi stitnu zlazu akoby rozburenu...🤷♀️
@victory1 ono to pomaly preslo. Dr sa ma uz po 15 oziari pytala ci sa mi tazko neprehlta, ze zeny sa na to stazuju. A ono to pomaly preslo samo. Este mam na klucnej kosti taky tmavy flak co ma pripalilo. Na koleno odporucam vapnik a vit d a k v spolupraci s ortopedom. Mam negativny postoj k tzv liecitelom. Moji rodicia tiez chodili k roznym a kazdy tak akurat odlahcil penazenku
@zuzap33 takze preslo same..nejdem riesit,dakujem...Koleno som riesila akutne po uraze s ortopedom, chodila som na liecbu vlastnou krvou,teraz na injekcie kazdeho pol roka... k pani chodi polka ortopedie z Martina 😉 ..je vela tzv.liecitelov,ktori z ludi tahaju len prachy,je mi to jasne....
@snowwhite81 to neviem na co mozog vysetrit,zvlastne,zvracanie nie je dovod ale nie som dr tak oni urcite vedia co robia, radsej nech jej daju aspon bude kludna ze sa uistia ...drzim palce potom napis
@victory1 Fuha, tak to si mala asi stastie, lebo co tu citam, neberie uz dalsich pacientov...https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/liecitelka-pani-dubianska/
Ledaze by si bola jej "starou" pacientkou 😔
@ira25 ja som sa jej na rovinu opytala,ci treba podla nej operaciu,povedala,ze urcite,ze ona mi to potom skontroluje,a pomoze s hojenim...
Kamoska bola v TN u liecitela,mala gynekologicky nalez,ten jej stale hucal,ze neoperovat,ze aj ked cytologia vysla zle,on si s tym poradi. Bola z toho nervozna,nakoniec isla na operaciu,ale naozaj histologia bola ok...🤷♀️ ..no,ono je to tazko..
@ira25 tak bola som v utorok a v stredu po pol dni v robote..spravila to najnutnejsie a isla domov. Ale nejde to este,po pol roku som soferovala,bolo to hrozne,myslela som,ze nedojde. Akoby som sa nevedela koncentrovat na cestu,mala som zavrate a o unave ani nehovorim...Dnes som doma...
Prsnik uz je hnedy,bradavka sa stale este supe a boli a krk mam cely cerveny. Kortikoidovu masticku som uz minula,chlap mi kupi tu Linolu,dobra je? ...ci cosi ine pouzivas?
@victory1 ja som keď som minula Linolu používala som krém imunoglukan....teraz to mliečko imoniglukan čo tu dala foto katenka.
Mne zhnedlo pod pazuchou,na hrudi a dvorec okolo bradavky aj trochu na boku prsníka a zostatok je niečo mierne červeno hnedé,tak dr.na ožiaroch povedala,že zostane vám tmavší,tak to aj sa tak risuje,ale je menej opuchnutý aj keď väčší je..
A čo ti liečiteľka odporúčala po ožiaroch ako ošetrovať
Takže hlavný vstup ožiarov u teba bolo od krku, keď tam máš stále červené a u mňa to bolo z boku

@snowwhite81 mne nie.