Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Na tu štítnu odporúčam dávky jódu. Je to veľká pomoc spolu so selenom.
Dievcence - trosku na odreagovanie (a mozno aj na povzbudenie)..
https://www.taktrochainak.sk/9-blbomylnych-pred...
@bubo780 super clanok😀
@helga9 ano, citala som vsetky jej prispevky - fakt to cloveku pomoze, taketo pozitivne zmyslanie..
aj s babatkom si na zaciatku presli "strachom".. a aktualne reagovala na situaciu ohladom svadieb s poctom 30 ludi - ten prispevok je tiez super.. aj ked to chapem aj z tej druhej strany - moja kolegyna sa teraz v sobotu 19.9. vydava - uz rok som na tuto svadbu pozvana / ale clovek mieni a zivot meni.. prave teraz v piatok mam predposlednu chemo, takze na svadbu urcite nejdeme - aj sme si obe poplakali, aj nam to je luto.. nebyt oziarov, ktore sa nekonecne vliekli kvoli pokazenym strojom, uz som mohla mat daaavno po aktivnej liecbe..
@helga9 tak to bolo este celkom faaajn.. ja som mala 25 oziarov - no namiesto 5 tyzdnov to trvalo 9 😔😢 a stvalo ma to o to viac, ze koza bola v pohodee.. a teraz som mala jednu chemo tiez kvoli krvinkam prelozenu..
ale to som si zvykla, ze vsetko ide ako po masle - 2.1. mamografia, 7.1. biopsia, 24.1. opka, 8.2. uz prva chemo.. a potom zrazu buum, natahovalo sa to..
@helga9 mne bolo pred koncom az do placu.. po prvom oziari !!! poobede volali, ze stroj je pokazeny - tyzden pauza.. dva tyzdne oziare, zasa stroj pokazeny a dva tyzdne pauza.. cakali ma posledne tri oziare, ked sa zasa stroj pokazil a dalsi tyzden pauza.. normalne som plakala a pytala sa primarky, ci tie oziare s takymi prestavkamj vobec maju zmysel.. vraj nech sa nebojim, lebo ak maju zeny popaleniny, maju tiez velakrat prestavky.. normalne mi moja onko povedala, ze taketo nieco este nezazila - normalne zvazovala, ze prerusi oziare a da mi dalsie chemo a potom pokracovat v oziaroch..
dievcence, prosim vas, vedeli by ste mi poradit dobry krem na zmiernenie jaziev. Mam ist o 2 tyzdne na odstranenie nepekneho vyrastku vpredu na krku, teda hodne viditelnom mieste. Kozna radila rychlo, rychlo, v pripade onkolog. pacienta este rychlejsie nez u zdravych ludi. Zakrok mam dohodnuty a chcela by som potom, zrejme dost vyraznu jazvu, niecim natierat, aby z toho nebol este vacsi masaker, nez je teraz. Ale nieco, coho cena sa nesplha do nebeskych vysin.... 😅
@katenka2 kedze ja som teraz po OP bola som pytat u mojej gyn. nieco na kozu lebo sa mi spravili hroozne veci z leukoplastu.. A odporucila mi tuto ale musi to byt mast.. stala sice 17€ ale vraj je dobra, a hlavne je na operacne rany.. zatial som davala 2x
https://www.drmax.sk/cicatridina
@helga9
@aerdna11
@victory1
Dakujem vsetkym dievcata, popozeram a nieco skusim. Vcera som po dllllhom hladani nasla za pomerne dobru cenu /lebo tie ceny vedia byt aj 50€ a hooodne vyssie/ a na zaklade dobrych hodnoteni toto:
https://www.mojalekaren.sk/dermatix-15g/, ale pozriem aj to, co pomohlo helge 😉
Ahojte dievčatá,idem vás všetky prosiť o radu - dnes mi moj gynekológ oznámil,že mam nález na vaječníkoch -tri útvary,ale nevie či sú to nádory alebo cysty. Dal mi robiť z krvi ca 125 a este niečo. V júni pred chemo CT neukázalo nič , teraz mam za sebou tretiu chemo a táto informácia ma odpálila! Je možné,že sa vytvorí další nádor počas chemo?! Máte s tým,prosim,niektorá skúsenosť? DAKUJEM Vam kočky,Vaše rady sú neoceniteľné ❤️

@helga9 toxicita az po ukonceni RT? ...a da sa s tym robit co? ..nic?...🤷♀️ ...to sa mysli len pokozka alebo aj ine prejavy? 🤔