Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ja som to v suvislosti s tou stitnou zlazou "objavila" ...inak pan na www.zamio.sk predava aj mix s cviklou a rozne ine stavy...chystam sa odtial objednat,slovensky vyrobca,dobre referencie...a okrem ineho tam pise celkovo clanok o aronii,ze je po chemo aj radio vyborna..
S tym Cernobylom som to nepocula,to vazne?
aj ja dopijam druhe 5l balenie 🙂 chvilu dam pauzu a objednam zas.
mne napriklad nechuti cviklova stava.. pritom cviklu milujem.. aronia je trpka.. tak ale deci?.. inak robim si “drinky” 2:1 dzus a aronia.. pomaranc, ananas, jablko... akoze mam miesany drink na dofci... a to je podla mna chutovo uplne vyborne
Dobry den. Prosim vas, ak sa berie chemoterapia v tabletkach, pri akej horucke sa odporuca ist na pohotovost, kvoli moznemu poklesu krviniek? Dakujem
@ninaelizabeth nebrala som sice chemo v tabletkach, ale mozno tam nie je nejaky velky rozdiel. Dr. mi hovoril, ze ak budem mat teplotu nad 38,2 a nebudem ju vediet zrazit pod tuto hranicu, mam ist na pohotovost.
@ninaelizabeth ahoj, nad 37.5 uz je potrebne volat alebo ist radsej,aby nebola sepsa,radsej ist ako neist moj nazor,drzim palce
Tak tu aroniu tusim pijete skoro vsetky....🤗 ..a nik sa tu s nou doteraz nepriznal...🤣
Dievcenece a cim sa este tak krmite..🤔 ? ...ja mam kalcium,magnezium,b-komplex, D3..hlavne kvoli tym zachvatom..no a reishi hubu...
A vsetko sa ma uzivat s jedlom..tak furt cosi hlcem 🙄
@janaooo @jankastraza dakujem za info.
Dnes som dostala info, že po tamoxifene sa na Slovensku prestane vyrábať resp dovážať aj Zitazonium. Celkovo hormonálna liečba pre onko pacientov s rakovinou prsníka. Viete niečo o tom?
@victory1 no, ja si tiez vypocujem Bukovskeho a aj ked je to namysleny suveren, dost jeho vysvetleni a navodov stoji za uvazenie. A tak som poprosila obvodaka, ci mi neda spravit D-ko. Dal, bolo pod normou, tak som navysila 1den 1000, druhy den 6000 a dokola takto 3 mesiace. Teraz som poprosila svoju onkolekarku, ci mi neda urobit D-cko. Dala a stale som este pod normou. Sice sa mi hodnoty zvysili na 53,5, ale idealne by bolo 70-75... Tak uzivam dalej navysene mnozstva. A naozaj sa ale citim oooovela lepsie. Mozno to nie je D-ckom, ale pohybom v zahrade, no...nech je ako chce, je mi teraz fajn 😉👍

@victory1 odporúčali 1 dc denne miešala som si to s ich jablkovou šťavou viac ako pól roka som to pila. Teraz na jeseň dám zas. Keď vybuchol Černobyl tak to dávali ľuďom odbúrava z tela ťažké kovy