Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katenka2 ahoj,no ja som pred dvoma dňami pozerala video s Bukovským a mal o vit.D, že slnko nestačí a ukázal graf,že onko pacienti s rakovinou prsníka a hrubého čreva ak sa chcú vyliečiť potrebujú sa dostať až na hornú hranicu a tak až 10000 by mali brať dávku, takže 5000 nie je veľa.
Tiež nemusím Bukovskeho,ale má aj niekedy pravdu a dnes by mal byť na STV 2 debata s virologmi,tak si pozriem a vraj D chráni aj pred Covid a my sme onko so slabšou imunitou.
@zuzap33 bohužiaľ je taký problém a rieši sa. Tamoxifen je už úplne nedostupný a trochu zitazonium sa ešte dá zohnať v lekárni ktoré majú ešte zásoby. Ja mám liečbu na 3 mesiace som si zohnala 2 krabicky a po tu druhu som išla 150 km tam a 150 naspäť takze tak. Vraj zitazonium sa obnovia dodávky uvidíme za 3-4 týždne či to tak aj bude.
@katenka2 no ja som ho trochu odpisala, mam z neho pocit,ze je uplny fanatik...a odvolava sa na rozne studie,az mam pocit,ze ich existenciu si sam vymysla ...🤦♀️ ...ale teda netvrdim,ze uplne vsetko,co prezentuje je blbost...🤷♀️
Skusim onkologa presvedcit tiez,ci mi nezmera Dcko...15.10.idem na kontrolu k Bellovi,,ako 1.krat po radioterapii
@helga9 však toto ja mám osteoporózu a po troch mesiacov sa výrazne zlepšili kostne markery.
Keďže tu Zuzka napísala,že bude problém dostupnosti oboch hormonálnych liekov,tak som zavolala do jednej lekárni kde ho ešte mali v zásobe,že si o rezervujem,no bohužiaľ už ani oni nemajú ani sa nedá špeciálne objednať a rovnako aj Zitazonium nie je dostupný ani na špeciálne objednanie....tak som zvedavá ako to bude ďalej.
@helga9 🤣 viem,ma taku specificku vonu aj chut...tr3ba si zvyknut..no,alebo netreba a skusit ten caj..ten sa az tak nepodoba...🤷♀️
Ja mam celkom rada tie vlocky,to zakydas jogurtom,medom ci ovocim...a uplne prehliadnes ,ze tak ta pohanka je...dokonca to vycari trosku orieskovu prichut...

@katenka2 pred zimou máš mať D hodnotu 100. Ja som tiež mala už len 20. Dr mi kázala kúpiť Devit forte.a išlo na 50.