icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

zuzap33
23. sep 2020

@katenka2 pred zimou máš mať D hodnotu 100. Ja som tiež mala už len 20. Dr mi kázala kúpiť Devit forte.a išlo na 50.

ira25
23. sep 2020

@katenka2 ahoj,no ja som pred dvoma dňami pozerala video s Bukovským a mal o vit.D, že slnko nestačí a ukázal graf,že onko pacienti s rakovinou prsníka a hrubého čreva ak sa chcú vyliečiť potrebujú sa dostať až na hornú hranicu a tak až 10000 by mali brať dávku, takže 5000 nie je veľa.
Tiež nemusím Bukovskeho,ale má aj niekedy pravdu a dnes by mal byť na STV 2 debata s virologmi,tak si pozriem a vraj D chráni aj pred Covid a my sme onko so slabšou imunitou.

katenka2
23. sep 2020

@ira25 dokelu! Chcela som pozerat, no zabudla! 🙈

ira25
23. sep 2020

@katenka2 no však ak si pamätám,ešte len pôjde

helga9
24. sep 2020

@zuzap33 bohužiaľ je taký problém a rieši sa. Tamoxifen je už úplne nedostupný a trochu zitazonium sa ešte dá zohnať v lekárni ktoré majú ešte zásoby. Ja mám liečbu na 3 mesiace som si zohnala 2 krabicky a po tu druhu som išla 150 km tam a 150 naspäť takze tak. Vraj zitazonium sa obnovia dodávky uvidíme za 3-4 týždne či to tak aj bude.

mk22
24. sep 2020

@zuzap33 opýtam sa k čomu je dobrý ten devít forte

victory1
24. sep 2020

@zuzap33 a cim nas chcu liect,ked nebudu dovazat tamoxifen ani zitazonium? 🙄

helga9
24. sep 2020

@victory1 no to je otázka. Ja mám možnosť prejsť aj na inhibítory ale chcela som kvôli kostiam ostať na zitazonium

victory1
24. sep 2020

@katenka2 no ja som ho trochu odpisala, mam z neho pocit,ze je uplny fanatik...a odvolava sa na rozne studie,az mam pocit,ze ich existenciu si sam vymysla ...🤦‍♀️ ...ale teda netvrdim,ze uplne vsetko,co prezentuje je blbost...🤷‍♀️
Skusim onkologa presvedcit tiez,ci mi nezmera Dcko...15.10.idem na kontrolu k Bellovi,,ako 1.krat po radioterapii

victory1
24. sep 2020

@helga9 prestali to vyrabat,ci len dovazat? 🤷‍♀️ ...Zitazonium vyrabaju madari....budeme chodit do Madarska? 🤦‍♀️

ira25
24. sep 2020

@helga9 však toto ja mám osteoporózu a po troch mesiacov sa výrazne zlepšili kostne markery.
Keďže tu Zuzka napísala,že bude problém dostupnosti oboch hormonálnych liekov,tak som zavolala do jednej lekárni kde ho ešte mali v zásobe,že si o rezervujem,no bohužiaľ už ani oni nemajú ani sa nedá špeciálne objednať a rovnako aj Zitazonium nie je dostupný ani na špeciálne objednanie....tak som zvedavá ako to bude ďalej.

helga9
24. sep 2020

@ira25 áno je lepší na kosti preto by som rada ostala pri ňom ale keď nebude asi mi nič iné neostane len prejsť na letrozol alebo niečo podobné

helga9
24. sep 2020

@victory1 no to neviem mne bolo povedané že výpadok ma dodávateľ ale z akého dôvodu neviem. V lekárni mi povedali že mám ísť skúsiť do Maďarska ja bych išla keby neboli tieto peripetie s covidom

victory1
24. sep 2020

@helga9 ja len,ci si nieco necitala...🤔 ...ale napadlo ma,ci hy sa nedalo objednat cez nejaku madarsku internetovu lekaren...teda ak by clovek po madarsky...

helga9
24. sep 2020

@victory1 len či je voľne predajny

victory1
24. sep 2020

@helga9 🤷‍♀️ a nie je cosi take,ze ak liek ti nemozu vydat na slovensku,ze ŕecept by mal fungovat v ramci unie?...cosi som kdesi zachytila s nejakymi liekmi z rakuska..🤷‍♀️

helga9
24. sep 2020

@victory1 netuším ešte som neriešila takúto situáciu budúci týždeň idem ku onko tak sa popýtam

ira25
24. sep 2020

@zuzap33 ahoj,kto ti meria hodnotu vit. D?

ira25
24. sep 2020

@victory1 ahoj,tak ja som bola včera zvedavá ako sa popasuje s virologmi,no nebol tak suverénny ako vo svojich videách.
Áno on má všetko prebrate z linkou a výskumov z USA a z toho si urobil biznis knižky a tak....no niečom sa trafí ako napríklad s vit. D.

victory1
24. sep 2020

@helga9 popytaj 🙏 potom nam nabonzujes...

ira25
24. sep 2020

@helga9 mám k tebe malú otázočku že teraz som na ruke zbadala modrinu,či to nie je z Tamoxifenu, lebo doposiaľ , žiadne modriny dá mi nerobili.

victory1
24. sep 2020

@ira25 nevidela som to 🤷‍♀️ ..no,ved prave,ze mi tie jeho vyhlasenia pripadaju ako z tej vedomostnej sutaze v telke "americki vedci zistili..." 🙄

helga9
24. sep 2020

@ira25 je to možné cievy môžu byt oslabené a stačí že sa trochu buchnes že to ani nevnímáš že by ta to bolelo a urobí sa modrina

ira25
24. sep 2020

@helga9 a čím dopomôcť k zlepšeniu?
Áno píšu trombozu pri užívaní Tamoxifen

helga9
24. sep 2020

@ira25 cievy posilnis céčkom a dávajú aj taký liek len mi nevie prísť na rozum názov na posilnenie stien ciev

victory1
24. sep 2020

@ira25 na posilnenie ciev je super pohanka,ako priloha k masku sa da,su aj pohankove vlocky,s jogurtom a ovocim na ranajky a este predavaju aj pohankovy caj

helga9
24. sep 2020

@victory1 ou no ja viem že je dobrá skúšala som aj kašu proste to nedám nechuti mi to ale že strašne

victory1
24. sep 2020

@helga9 🤣 viem,ma taku specificku vonu aj chut...tr3ba si zvyknut..no,alebo netreba a skusit ten caj..ten sa az tak nepodoba...🤷‍♀️
Ja mam celkom rada tie vlocky,to zakydas jogurtom,medom ci ovocim...a uplne prehliadnes ,ze tak ta pohanka je...dokonca to vycari trosku orieskovu prichut...

ira25
24. sep 2020

@helga9 céčko beriem stále to lipozonalne čo si tu odporúčala a enelbin je tiež na cievy?

ira25
24. sep 2020

@victory1 no áno pohánka hej,ale fakt tá chuť...pred cca 3 rokmi som robila kašu z nevarenej pohánky ,ale zase až tak veľa som toho nedostala do seba aj keď iným to veľmi chutilo....čo som mohla,tak pohánku s tvarohom a bryndzou to celkom ušlo