Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 veď s tými mts na mojej pečeni narabaju už rok a pol. Raz, že mám, potom sú to cysty, tak sa zmenšujú, tak som bola na pet ct, tam nič. Teraz zase? Už som z toho psycho. Normálne som dnes volala na onko linku, bol tam dt. Bella a čítala som mu celý nalez. Povedal, že po takej liecbe chemo, a druhu nadoru neg tam nemá čo byť. On by ma poslal zas na pet. Uvidíme na druhý týždeň, čo poriesia na onko
@helga9 veď dali mi na sono termín az budúci štvrtok a som z toho na nervy 😔 som práve po ožiaroch lekárka vylučuje že je to niečo zlé pri mojej tak skorej chorobe mala som to malinke vybrali dali zaistovaciu chemo 4x a ožiare ale možnosť tam vždy je preto mam strach...
@lenka66684 počas chema som mala pečeňové dobre az pri poslednom išli hodnoty hore
@lenka66684 ahoj no vieš toxicita chema sa ukáže hlavne po ukončení aj oziare vraj najviac zhruba 2 týždne po takze to kľudne môžeš mat z toho proste je to otrava do tela
Ahojte kocky 🙂 pridavam sa. Po 11 rokov od hodzgika ma. Pres necelym. Mesiacom prekvapili s rakovinou prsnika. Zatial velmi z tych vysledkov neviem vyjst jedine ze hormony su 0 a her je tusim +1 co by malo byt tiez negativ.. Zatial chodim po vysetreniach pred urcenim chemo 🙂
Takze na co sa mam tesit? Ktora mi aspon kustik vysvetli co to je za sranda?

@hracka123 ahoj. Zatial mam k dispozicii len operaciu a histologiu z tumoru a dalej riešim kardio aby som dospela k liecbe.. Som zvedava. A popravde nejak to neberiem vazne.... Teda tsk ako normalnu anginu cize psychika ok.. Zatial :D len neznasam tie stavy po chemo.... Takze chili uz pripravene na podporu trávenia aj na napinanie.. Zaberalo po chemo pred rokmi a uvidime co teraz 🙂
@hutch17 ahoj. Vazne? Ono ked sa dari tak sa dari.. Aspon to tak vyzera :D cize aspon viem ze nie som jedina s 2x rakovina.... Niektori si mysleli ze sa hodgkin ozval a ja ee novinka :D.... Dnes akurat pozeram ze kde lymfu davali orec je akasi hrca... Bude sranda ak mi zase nejaka cast z toho zateka... Uz pri krku po operacii som viac nez pol roka chodila tahat... Sa teším nenormalne :/ no co.. Opakovanie je matka mudrosti :D a z coho ineho si robit prdel jak z rakoviny? No nie?
Dievčatá ktoré tu ešte chodíte neviete mi poradiť? tuším som tu už raz písala ... Od januára mam problémy s prsníkom , svrbenie a červeny flak na prsníku. Bola som s tým na usg nič tam nevideli, bola som na kožnom brala som asi 10 mastí, nič nepomohlo.Lekárka ma neposlala ani na biopsiu, ani na MRI.Ale nevie mi povedať čo to na tom prsniku je a prečo to svrbí... Všade čítam o pagetovej rakovine ze sa takto prejavuje. ...Ako mam postupovať dalej?ísť za iným lekárom či ?
@modrymotyl8 ahoj,je mi luto,ze mas taketo trapenie, urcite ak ti mozem odporucit,najdi dalsieho dr,potrebujes second opinion,nevahaj a co najskor sa objednaj a potom nam napis ❤️
@jankastraza Ahoj dakujem za odpísanie ja som bola pri jednej doktorke čo ma na starosti prsníky povedala že určite to nieje nič vážne, ale nevedela že čo to je... spravila iba usg, potom som bola ešte za jedným lekárom ktorý tiež povedal že nevie čo to je ale že asi vážne to nieje ale prečo mi to nemizne, prečo to svrbí odpoved nulová a ešte raz idem za tým doktorom... a chcem ho poprosit o odobratie vzorky ... no neviem či bude súhlasit...
@modrymotyl8 tiez odporucam konzultaciu s dalsimi lekarmi.. aj zapalovy karcinom sa prejavuje svrbenim, zacervenanim, zvacsenim prsnika,.. tak snad to naozaj nebude nic zle..
@bubo780 ved ja to viem, že sa to takto prejavuje, ja sa iba čudujem tým lekárom, že stále vravia aby si ženy kontrolovali prsníky, aby bola prevencia a ja s tým behám od januára a fakt s tým nič nerobia. Iba usg, ale pri tomto type rakoviny iba usg nestačí. Keby aspon vzorku zobrali alebo MRI ... A prsník, no bradavku mam červenú, aj ma svrbí aj bolí .... Zasa idem za lekárom že vraj je tu v KE najlepší no neviem už ...
@modrymotyl8 to je uz naozaj dlha doba.. 😔 drzim palce.. ❤️
@bubo780 no je, ja som bola aj na kožnom ale tam si lekárka nevedela dať s tým rady ... dala mi mastičky rôzne druhy, proste doteraz si to mastím ako cvok, vôbec ale vôbec to nemizne, jeden čas to prestalo svrbieť ale potom znova nastalo svrbenie... Ako ja verím že to môže byť aj ekzém ale iba na jednej bradavke? a vôbec nemizne?
@modrymotyl8 ahoj no ti dvaja dr si trochu protirecia... Tak ta prva Dr ti povedala ze to nie je nic vazne,ale nevie co to je...??? A druhy dr tiez ze nevie co to je,ale ze vazne to urcite nie je!!! To je zly vtip? To co sme v talianskej komedii?? Nevedia CO TO JE ale urcite to nie je vazne 😠😠kde beru teda tu istotu ked nevedia co to je? Jednoznacne k dalsiemu dr moja
@zuzap33 ahoj Zuzi taketo patalie mas moja 😢kedy ti daju pet scan? ❣️
@jankastraza dnes mali poslať žiadanku do Bratislavy. Uvidím, kedy sa ozvú
@jankastraza tak ten za ktorým som bola že vraj je najlepší ... idem za ním zasa tak možno už niečo spraví. už fakt neviem za kým iným by som šla ... áno ved práve, nevedia čo to je ale nieje to nič vážne :D Ved ten ich prístup ma rozčuluje.
@zuzap33 ahoj na take ani nemysli ja viem že to ide ťažko keď ja idem niečo do budúcna riešiť vždy sa mi zobrazí otázka či v tom čase to bude pre mna vôbec reálne. Ale určite budú to cysty alebo niečo podobne. Akú hodnotu Cea máš?Ja aj tak neverím že na tu pliagu neni liek prišli by o business o miliardy svine jedny. Ja som dnes bola na sono prsníka a neprsnika čo mi tam zostal a toľko mi chodila tam že mi až zle bolo že čo toľko hľadá. A na margo vyšetrení to je pre nich další business. Idem na opku v januári a bola som u chirurga a ten že mi treba krvnú skupinu vytiahla som z karty reku pán doktor teraz som bola operovana tu máte papier o krvnej skupine a on nie my potrebujeme svoj výsledok tak mi brali krv zas.
Ahojte zeny.Beriete niektora sulforafan.Teraz v reflexe o tom hovorili.Ja som to prvy raz pocula.

@zuzap33 Zuzi moja ako Helga vraví nič tam není a hotovo