icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

bubo780
26. feb 2021

@l1plienka 😔😢 ja som si skoro rok pichala fraxiparine a pri tej minipidi ihle som chytala hysaky.. tak co budem robit pri tej konskej??

l1plienka
26. feb 2021

@bubo780 fraxiparine je smrrrrrt 😩😩, ja som si ho 9 týždňov pichala a za každým som bola krvavá. Tak zoladex si nepichas sama,a ked dobre stlačí riasu,tak je to v poriadku

bubo780
26. feb 2021

@l1plienka ja som si ho pichala cele tehu, este par tyzdnov po porode, a este aj skoro 1,5 mesiaca teraz po opke.. do brucha, do stehna, do ramena.. takze modriny kam sa pozries..

sabova3
1. mar 2021

Ahojte ženy.Chcem sa spýtať tých, ktoré ste boli zaočkované ako náhradník.Ako to funguje,to vám zavolajú a musíte hneď bežať,alebo ako to je.dakujem

l1plienka
2. mar 2021

@sabova3 ahoj,ja som bola ockovana ako náhradník,v januári som si vypísala dotazník,čo mala u nás fakultná nemocnica na webe, vyše mesiaca sa nič nedialo a potom mi v piatok volali,že na druhý den sa mam dostaviť,takze velice rýchlo to bolo vybavené.

sabova3
2. mar 2021

@l1plienka Ďakujem,tak to je dobré,že na druhý deň.Ja som si myslela,že hneď jak zavolajú,tak bežím.

tanicka2311
2. mar 2021

Chcela by som sa prosím vás niečo spýtať dievčatá. Na ľavom líci sa mi objavili nepekné vyrážky. Také veľké pupaky po celom líci. Môže to byť s tamoxifenu? Co s tým? Ďakujem

helga9
3. mar 2021

@tanicka2311 ahoj no môže to byť ale poradiť ti neviem. U mna práveže opačný efekt počas užívania mám pleť jak bábätko asi mi tie hormóny nerobili dobre.

tanicka2311
3. mar 2021

@helga9 ďakujem . Tak dnes som bola u kožnej a vraj je to herpes zoster.

zuzap33
4. mar 2021

@tanicka2311 olala nepríjemná a bolestivá záležitosť. Dala ti nejake antivírotika? Moja mama to dostala po oziaroch

tanicka2311
4. mar 2021

@zuzap33 dali mi herpesin tabletky a nejakú pastu.

katenka2
5. mar 2021

bry vecer dievcence, ako zijete?

katenka2
5. mar 2021

@ira25 a ty Irenka, ako zijes? Ako zvladas tazke obdobie? A zdravotne co nove? 🍀

helga9
6. mar 2021

@katenka2 ahoj tak pomaly žijeme. Jedujem sa furt akurát kvôli korone. A to teraz asi všetci. Je mi to ľúto hlavne kvôli deckám starsiu dcéru mám doma rok. To je fakt strašne už chýbajú im kamosi.

katenka2
6. mar 2021

@helga9 ani nevrav 🤦🏻‍♀️. Máme doma 8 ročného hyperaktivneho chlapca a jedináčika!, takže sa nemá s kým ani hrať, ani pobit.... Chodieval 3-4x týždenne na futbalové tréningy a teraz maximálne tablet.... Skutočne to už trvá pridlho a veru, žiadne svetlo na konci tunela...ako sa hovorí 😥

zuzap33
6. mar 2021

@katenka2 ahoj, no mi niečo hovorte. Starší, deviatak, skúšky na strednú predo dvermi, učenie nemám slov, športová trieda. Haha, predtým preplaval 50 dĺžok v bazéne, neviem či by teraz zvládol vôbec 3. Mladší, športové lezenie, v auguste za špeciálnu obuv som dala 80 eur, zrušili mu všetky preteky, majstrovstvá, topánky už pomaly malé. Prepadlo vstupné na bazén, zápisné na atletiku, peniaze na športové výstroje. Katastrofa. Sedia doma, teraz už aspoň chodia na bicykel. Generácia, navždy poznačená koronou... 😒

jankastraza
6. mar 2021

@katenka2 ahooj dievcence, no je to otras ,co sa deje vsade kvoli tej Corone, nam uz deti v pondelok do skoly, covid pripady rapidne klesaju, hovoria,ze kvoli tomu ze zaockovali uz desiatky milion. ludi,tak dufam maju pravdu,ked sa to furd vsade toci... chudiatka deti veru,hovori sa,ze decka sa adaptuju lahko ,ale kazdemu rodicovi snad puka srdce v tychto dnoch!!!

hracka123
8. mar 2021

Dievčatá všetko najlepšie k MDŽ🍸🍾💖💖

helga9
8. mar 2021

Krásny deň MDŽ dievčatá prajem

nori21
8. mar 2021

Všetko naj, nemám rada tento deň, pred 2 rokmi mi diagnostikovali chorobu.

katenka2
8. mar 2021

@nori21 ber to ako "darcek", ze tu mrchu objavili co najskor a mohli zacat liecit. To je jedno v ktory den, len nech cim skor 😉

ira25
8. mar 2021

@katenka2 ahoj Katka aj dievčatá....no snažím sa, zatiaľ rovnako depresívne hoci beriem lieky,ráno sa musím dokopat vstať , lebo zostala by som celý deň v posteli a nezajem niečo robiť a keby syn nezačal chodiť ku mne na obedy tak ani nevarím...zrejme jeho taktika aby ma prinútil vstať a niečo robiť,lebo zistil, že nevarim,nejem a som len o káve.
Ja sa. toho nedostanem a vlastne ani nechcem.
No a to dedičské má tiež odrovnalo, také poplatky štátu uf.
Zdravotné zatiaľ onko nerieši nejaké nálezy na druhom prsníku,vraj v júni ultrazvuk, že krv ok až na zvýšené pečeňové testy(zrejme Tamoxifen) inak ho vcelku tolerujem.

ira25
8. mar 2021

@jankastraza ahoj Janka,už si očkovana druhou dávkou? Tu predĺžili z 28 dní na tri mesiace,tak ako to je u vás?

jankastraza
8. mar 2021

@ira25 ahoj Inka, ano Oxfordska vakcina su od seba vzdialene davky viac, ja som mala prvu 6.februara a druhu mam mat 29.aprila ❤

ira25
8. mar 2021

@jankastraza ďakujem ❤️,no najskôr mal plánované 28 dní,tak som bola zvedavá či je to rovnako u teba.

helga9
16. mar 2021

Ahojte babenky. Som po operácii. Zatiaľ všetko OK

katenka2
16. mar 2021

@helga9 aspon ta po operacii, po narkoze, sa ozvala 😀, ked uz ostatne sme ticho ako v kostole... Vsetko dobre Helga, ponahlaj domov 😉

helga9
16. mar 2021

@katenka2 ďakujem no budem tu týždeň Sodoma Gomora pre mna v jednej izbe na posteli

katenka2
16. mar 2021

@helga9 tak pre Teba vela casu, mozes sem pisat a pisat 😅, budeme sa tesit. A sonduj, co nove v "nasom" onkologickom obore....

nori21
16. mar 2021

@helga9 ahoj, neboj sa, vydrž, píš keď sa nudíš.