Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahooooojte a kde ste vsetkyyyyy🤪🤪🤪všetky sa máte dobreeeee🤓🤓🤓to je dobre 😍😍😍prajem vám pekne Veľkonočné sviatky. 🐇🐇🐇
@hracka123 ahoooj aj ja Tebe aj ostatnym žienkam zelam krasne sviatky. Ja konkretne oddychujem po brutalnej ture s detmi a kamoskami do jaskyne, potom opekacka, vybijana a zmrzka. A som total grogy. Zajtra dalsia tura snad bude viac light. Len škoda ze za rodicmi cez okres nemozme. Snad co skoro ...
Pokojné prežitie veľkonočných sviatkov.... 🐣
Príjemné sviatky prajem
Ahojte baby,aj ja sa pripajam, prijemne sviatky 🌞💮💮💮
Krasne sviatky zelam.... Kedze uz kustik vladzem po poslednej chemo trosku som sila pre krpca a aj poupratovala aj dnes peciem tortu pre mojho dedka k 85r... Ale tak ci tak telo strasne boli a klby ani nevravim praskaju ako kukuricne chrumky ked idem hore brehom ci schodami :D a telo ako po vystupu na gerlach boli :D ale dufam ze budem neskor ok. Od 7.4. Nastupujem na oziare.. Dali mi 16x cely prsnik a 3 pripadne 4x len miesto a potom uz bude pokoj dufam.
Inak uz pri novembrovom ct ziatili hemangiom kt pres 2 rokmi nebol a teraz stale este je tak budu sledovat.
Mensia otazka - kedy vam zacali rast vlasy? Ja mam zatial take biele cudne perie na hlave a som mesiac po chemo viem ze skoro ale tie vlasy su divne. Posledna rakovina pred rokmi a boli vlasy normalnejsie a teraz ako moch :D
Krasne sviatky zelam
Pekné sviatky v pokoji a v zdraví.
Tak isto sa pripájam s prianím krásnych veľkonočných sviatkov.
@anvien ahoj,aj ja som mala najprv ako Velkonocne kura a teraz takto 15 mes po poslednej chemo,vlnia sa inak by vyzerali dlhsie a ani jednu sedinu 😱som cakala ze v 40 dke budu sedive
@jankastraza drahá máš ich supeeeeet💗💗💗

Ahojte dievcata,tak u nas sa uz zacalo v parlamente hovorit o tom,ze budu rokovat o moznosti certifikatu ockovania Al negative test ak chceme vstupit v aprily do restik,pubov,krciem,takze uz zacina to,co sme predpokladali,ja som stale spokojna ze som sa dala zaockovat, chcem v buducnosti cestovat a vyzera to tak ze budu vyzadovat casom...lebo aj Eu krajiny o tom rozmyslaju vraj,ale o tom nemam dokaz