Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievcence ja viem o terminoch svoje. Pred rokom sme kupili dom. Rozostavanu stavbu. Dotrraz nemame siete, lebo urady nekonaju. Fasadu nam robia po roku odkladania... je to o nervy. Vsetci sa vyhovaraju na koronu, na pocasie atd. Dnes mi prisiel termin na ockovanie. Aspon nieco netrvalo dlho 😉
Ahojte dievčatá,prosim vás,nelustrovali ste nejaké info o CBD oleji a či je prospešný aj pre nás? Resp nakoľko je pri našej dg prospešný - škodlivý Ja som ho užívala cca 5 rokov dozadu krátkodobo kvôli nespavosti (veľa vody sme v tomto smere nenamútili 😩),možno máte s ním niektorá lepsie skúsenosti
Krásny deň všetkým ku dňu MATIEK💗💗💗
Ahojte.
Tak zobrala ma a ked sme kecali zistovala co a ako a ked videla zhrozila sa, bolo vidiet ze si myslela ze prehanam, mam kontrolovat teplotu lebo ma neskutocne boli cely prsnik a zdureny je opuchnuty prirovnam k zapalu prsnika a mliekovodom plus popaleniny, cize ani ruku dvihnut som jej nemohla, pomahala mi obliekat sa. Ak sa mi zhorsi stav ci dostanem teplotu mam volat, kontrola tusim v piatok poobede.
Dala mi fucidin krem 2x denne, na rano rybaciu mast jecoris a vecer ichtiamol so zinkom a este niecim na noc robenu v lekarni. Obvijam sa a lepim, este i na lepicej paske koza ostava... Sama sebe sa hnusim jak to do ziveho vidiet ale aspon sa to lepsi :(
Doslova mi zlieza koza cela od stredu prsnika po obvode k pazuche, aspon to popalenie uz neboli :(
Kaslat na to ze budu jazvy ci vacsi prsnik ale dost boli a nemôžem nic robit sa zohnem bolest nenormalna, aspon mozem lambadu nejaku teraz dat ked popaleniny uz az tak nebolia ale to je vyse tyzdna... Ja len dufam ze ten zapal prejde ked sa kustik doliecia popaleniny.
No uvidime :( od bolesti tatial pomaha ako tak paralen...
@katenka2 ahoj Katka,az teraz odpisujem prepac, odkedy chodim do robotky,tak som ako vetroplach a chvilami nestiham 😜😄😄no to beriem ako pekny kompliment,v tejto dobe vyzerat a byt pozitivny je ozaj super a vyhra 😅ja neviem mne to ide nejako zvnutra ,snazim sa hodit za hlavu co bolo a ist jednoducho dalej ale ako kazda z nas mavam chvilky strachu a neprijemnych negativ.myslienok,tomu sa ziadna nevyhneme! ❤️ Akurat som zmokla do nitky,po skole som zbehla na bicykli- chodim stale..do mesta a taky slusak 🤣ale aspon mame teplo a vsetko nadherne rozkvitnute,. Pred chvilkou som pozerala,kukam kaz rano taku diskusnu relaciu a asi sa planuje tretie preockovanie a diskutovalo sa o tom ci ludia ak chcu posunu tu tretiu davku krajinam 3 sveta ako napr do Indie,ze proste odmietnes 3 davku a das povolenie poslat tam,bez rozmyslania NY som to jasne ze spravila,2 mi stacia 🤩🤗
@anvien ahojky,boze chuderka to mi je luto,ze mas taketo problemy po ozarovani 😭💗
@jankastraza tak co uz ale hlavne zeby ak bude niekto potrebovat mal aspon zachytny bod.... Ja som ani nesla k radiologovi zbytocne teraz rovno kozna aby som nestracala cas. Aj tak by ma tam poslali....
Ten pes nema chybu :D
@anvien ahoj a ako ti je dneska uz lepsie trochu stipe menej?
@anvien ahoj,dúfam,že mastičky od kožnej zaberajú.... keď to popisujes až mňa prsník rozbolí.. no už len bude lepšie- musí 🙏
No ja mala spálený do bordová, pálilo,stipalo,celý opuchnutý,ale koža sa nezlupala a rok trvalo kým zhnednul,ostal zväčšený a hrozne stuhnuty,tak vidno aký sme odlišní....však si mala 20 oziarov,niekto aj 32 a žiadne následky nemajú,tak či záleží akú silu oziarov dávajú a samozrejme ako ty aj ja svetlá pokožka ,vždy som sa spálila na slnku a opaľovala som sa do červená a trvalo kým zhnedlo.
Tak už len sa zotaviť a v Tom ti držím palce.
Veľmi nelep aby si ešte viac nedráždila popálenie,nechaj nech prsník "voľne dýcha".
Ty a hormonálna liečba ako?
Neviem či sa nemýlim,ale zdá sa mi , že máš.
Dievčatá ktoré beriete Tamoxifen tiež vám z neho tak hrozne padajú vlasy? Tiež sú slabé stensene 😓
Ja beriem Tamoxifen, ale zatiaľ mi nepadajú, vlasy mám habadej.
Ahojte zienky. Tak lupani pokracuje aj sa zvacsuje plocha, pojde dole koza asi 70% z celeho oziarovaneho miesta mojim odhado. Lepim si take tie gazove stvorceky kedze si davam nahrubo tie maste a jedna hneda a smrdi ako asfalt pre muza a druha smrdi za rybou tak to nemozem mat len tak :D ale je to lepšie len este prsnik boli. Zatial len dvorec je tuhsi ale to ako kedy doslova ked ma boli tuhne a ked je relativne v klude je to ok. Uvidime co bude dalej.
Ja mam triple negativ cize ja uz nemam ziadnu liecbu a uz len budu cakat kedy co sa objavi alebo neobjavi
Teraz budem chodit na hematoonko kontroly po hodgkikovi a onko kvôli prsníku :D to bude zabava
Vy sa ako máte zienky?
@katka14 gratulujem k práci 🙂 trosku zase iného v živote. A ako sa cítiš? Ja už som po 2hej vakcín modernú mam. Kustik som teplotovala po druhej ale ved to hocijaká vakcína môže takto reagovať a k tomu keď som bola v polovičke oziaroch a po chemo takže telo zabojovali, doma co majú vakcíny aj iné boli ôk, akurát oco po astre mal stavy dosť na odpadnutie ale zase nemal k ľudový režim ale dosť pracoval čiže asi aj to zavazilo...
Co sa týka popálenín Ja stále nejakú časť zahojí a ďalšia sa otvorí.. To bude asi na min týždeň ďalší... No nevadí už len do bojovať. 🙂 ďakujem za povzbudenie.
Len som tak rozmýšľala.. Mam kúpené nové podprsenky asi rok... Nooo asi sa do nich nevojdem :D taky spuchnuty prsník.... Tak už bude prekvapenie po liečení že čo a ako bude... :D (to len tak na pobavenie som konštatovala)

Ahojte. Tak idem az zajtra na kozne aj to ma supla len s tazkym hladanim lebo podla nej by som mala ist si po listok a cakat ci sestricka nejaky da :/
Mam kožu najma kde mam. Ohyby a rany do fiakova doslova bordove a strelasne pali a boli, pulzuje a picha vsade, a na najviac zasiehnutych miestach mam doslova bielosive akoby ste mali puder rozmoceny... To sa mi doslova mokva a lupe do ziveho :/. Davala som si cicatridine a nase domace aloe a islo to ok aj ked mokvalo ale nebolo to tak bolestivé ale po diskusii s doktorkozlu som dala lalugen krem a cuduj sa svete asi mam nan alergiu :/ po par hodinach mam vsetko opat v jednom ohni a opuchnute a cervene proste des :( omyla som sa a dala aloe, vydenzifikovala som si tie rany - odlepuje sa mi koza nls gazou :/ no ja som strasne zvedava co mi zajtra povie lekarka a ci to pomoze..
Baby mne asi tie vase zazracne kremy najma vhodne na tuto pliagu zreagovali s mojoi kozou.. Budem. Musiet si dat vysetrit alergo opat aj na kovy :/ v tom mojom tele sa to.... Joj... A to este podobna bolestiva koza je presne pod prsnikom.
Tam ked sa zacne lupat..... Ma asi slahne rovno... :/
A ja som sa tesila ze tie kremiky pomozu no ale telo si robi co chce :(