icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

anvien
22. júl 2021

@helga9 rada pôjdem podiskutovat ved to prave potrebujem. Dnes co mi spominali je to ze najskôr o rok opka cize okolo marca mam zavolat a dohodnut stretko s lekarmi aby sa dohodol plasticky chirurg co a ako so mnou. Je to slha doba cize nikto nevie este co dovtedy bude lenze prave kvôli takymto dolezitym info uz spekulujem teraz. Ja netusim vobec ako to je s tymi implantatmi ... Zatial som nasla len info o tvaroch a veľkostiach... To ci pojde pod sval a ako je to mozne ak budem mat len moju obrovsku kozu ja nemam ani sajnu... To vies ..taketo nieco som v zivote nemyslela ze budem vybavovat a tak zatial zhanam info aby som sa v tom aspon trosku vyznala a vedela ake su moznosti. Je super ze mate s nim dobre skusenosti to som rada 🙂 teda viem ako asi posupovat a s kym pokecat. Mozno by nebolo odveci ist aj skor aby som zase dostala info co dalej. Uz len to ze si to neviem predstavit a popravde napina ma ked mam pustene videa o tom ako to robia...to ze tam dole pid zlazou je nrjaky sval a ze sa na taketo nieco pouziva nemam sajnu :D preto velka vdaka za vase rady a informacie. 🙂

helga9
22. júl 2021

@anvien chod na konzultáciu už teraz ja som na termín opky čakala 6 mesiacov a potom sa to dosralo ešte koronou takze som čakala o ďalšie 3 mesiace naviac.

helga9
22. júl 2021

@anvien p.s. Nepozeraj videá 🤣

sabova3
22. júl 2021

@anvien No kamoška dopadla tak že dala sťažnosť na dohľad,aj na políciu. Tak z úradu už je prišla odpoveď, samozrejme, doktorka nepochybila. A s políciou sa to stále ťahá.

anvien
22. júl 2021

@helga9 tie videa som zavrhla len co som pozerala list videi :D preto som nesla studovat za lekarku brrr.... Len tym padom tie info su na bode mrazu :D ale ved zase tieto veci nehladam cely den ani kazdy den... :D i porobit okolo dcerku a domacnosti ci jedla treba :D ... Nooo ved mozem zavolat len ci potom na opke nebude niekto iny :D jedine zeby som si priplatila za lekara ak sa da ... No a kym sa k nemu dostanrm isto i mesiace :D

anvien
22. júl 2021

@sabova3 velmi drzim palce aby to vyriesili. A urady len odvolavat sa ... To nie je normalne :/

l1plienka
23. júl 2021

@anvien tu na MK je samostatná skupina silikónové prsia-rady,skúsenosti,síce postup po mastektómii je iný,ale veľa sa diskutuje aj o tom,že ako sa silikóny správajú,aké sú typy a pod.,len niektoré info treba selektovať,ale kukni,možno Ti pomôže sa bližšie zorientovať

katka14
23. júl 2021

@helga9 nie. v septembri. u 2 mam objednane

helga9
23. júl 2021

@katka14 treba ísť viacerým ja som bola u 4

adrika762
23. júl 2021

@adrika762 mňa operovali v Šaci. dr. marcinová

katenka2
24. júl 2021

@lucmirka124 Lucka ako si? Daj vedieť, ak môžeš 🙏

katenka2
24. júl 2021

@ira25 Irenka, ani ty si sa dlhšie neozvala. Ako sa máš? Pricestoval ti brat? Zdravie je obstojné? 🍀🖐️🌞

anvien
25. júl 2021

@helga9 ahoj.prepac ze rusim Gajdos ma taku mladu foto a vola sa juraj? Je to tento? Chcem napisat email pripadne zavolat a dohodnut konzultaciu. Dakujem 🙂

https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/zamestnanci...

helga9
25. júl 2021

@anvien ahoj píšem ti súkromnú spravu

bubo780
26. júl 2021

Janka - clovek s velkym srdcom 😘
❤🍀❤🍀
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11390

zuzap33
26. júl 2021

@bubo780 hej, Jana je fajn baba, taká akčná, človek by nepovedal, že má mety. Stále pracuje, aj inak sa angažuje. Nato, že nedávno bola na ďalšej opke, no ide ďalej

bubo780
26. júl 2021

@zuzap33 presne tak, nejaka choroba ju predsa nezastavi.. vrtulu v zadku ma.. 🙃 tiez ju poznam osobne..

anvien
26. júl 2021

Baby...my mame tolko odvahy, sily a energie ze mozeme rozdavat 🙂 i ked sa to nezda niekedy .... Ale je to tak ;)

sarkkka1
27. júl 2021

@bubo780
Vypočula som si a ďakujem. Veľmi mi to pomohlo. Momentálne mám opuštáky, padlo to. ❤️

ira25
28. júl 2021

@katenka2 ahoj Katka ❤️ nemám nič nové,všetko po starom, akurát chcem si vybaviť parkovací preukaz len neviem kde sa presťahovali a tak hľadám.
Brat bol ,v nedeľu po 4tyzdnoch išiel naspäť,príde koncom augusta a chce aby som s ním išla k nemu,no neviem mám tie kontroly ultrazvuku v septembri,následne onkologicku a potom je už v GB chladnejšie to sa mi u nezochce cestovať a potom to očkovanie.
Ja nie som zaočkovana,tak Covid pas nebudem mať a fakt sa mi nepáči ten schválený ,zákon takto nasilu donútiť očkovať a robiť zlú krv medzi ockovanych a neočkovaných....aby bolo jasné nie som proti očkovaniu,len nejak ja sa bojím a ani obvodná mi očkovanie neodporúčala nakoľko má autoimunitné ochorenie štítnej žľazy a reumatické ochorenie tiež imunitné ochorenie.
Dúfam že v rámci nášho ochorenia sa máš dobré aspoň ako sa dá.

zuzap33
28. júl 2021

@ira25, ja mám parkovací preukaz. Neviem na akú diagnózu vybavujes., ale podmienky sú veľmi prísne. Ja mám na onko 4.stadium, stále na chemoterapii. Donedávna ani to nebolo.

ira25
28. júl 2021

@zuzap33 ja nie na onko , ale na pohybové ztp mám už roky.
Zuzka a kde teraz sídlia potrebujem znovu zaliať preukaz ztp už sa mi odlepuje

zuzap33
29. júl 2021

@ira25 na Duklianskej ulici. Pri sou strojárskom. A nechcem byť pesimista, ale na pohybové dávajú parkovací len pri strate končatín a ťažkých postihnutiach. Ale skúsiť treba

ira25
29. júl 2021

@zuzap33 ďakujem,mne dr.davno povedala, že mám nárok na príspevok na benzín a tým pádom aj na parkovací preukaz...ja nechcem parkovaciu tabuľu ja chcem aby som mohla parkovať na vyhradených miestach pre ID.
Teraz už uvažujem aj o Tom príspevku keďže už mám len jeden dôchodok tak by prišlo vhod tých cca 30 eur.
Idem na interné na kontrolu a zájdem tam po papiere...hľadala som kde sa prestahovali,lebo suseda mi hovorila,že tam nesidlia čo boli dakedy,ale vysvetliť mi to nevedela,len že vystúpim z 1 a prejdem na druhú stranu a mimochodom berie príspevok na taxík cca cez 100eur a druhá suseda na benzín aj s parkovacím miestom pred blokom ....obe sú onkologicke pacientky ,jedna 5 rokov a druhá 7 rokov a obe chodia k Milasovi.
Pekný deň ti želám aj všetkým tu dievčatám ❤️

zuzap33
29. júl 2021

@ira25 čo povie obvodná dr a zákony na sociálke sú dva úplne odlišné veci, to poznáme všetci. Ja tiež nemám žiadnu parkovaciu tabuľku, načo?

ira25
29. júl 2021

Dievčatá tak už mám poznatok aké negatíva,ale aj pozitíva má Tamoxifen, ešte kontrola na gynde a budem mať všetko zhrnuté.Ako je to u vás čo beriete Tamoxifen?

helga9
30. júl 2021

@ira25 ahoj Irenka tak ja zatiaľ nepociťujem negatívne vedľajšie účinky. Beriem rok aj pól teraz som bola na gynde maternica je ok zatiaľ. V auguste idem na vyšetrenie že ako som na tom s kosťami,ale že tamox je lepší na kosti oproti letrozol. No tak som zvedavá ja sa hýbem užívam vápnik.

ira25
30. júl 2021

@helga9 ahoj,ja teda nepociťujem žiadne negatívne ak nepočítam vypadávanie vlasov.
Poznatky len laboratórne a sedí to aj s príbalovým letakom pri Tamoxifene.
Takže bola som v osteocentre a kostí super a dr mi povedala, že z hormonálnej liecbe je Tamoxifen najlepší zo všetkých.
Kontrola na internom k vôli srdcu a vysokého cholesterolu.
Lieky na cholesterol som nebrala ...mala som viac ako 7 a teraz mám 4,5 a hranica je 5,2, lenže mám vysoké trigliciredy a toto sedí ako popisujú pri Tamoxifene,že znižuje cholesterol a zvyšuje TG, takže ešte som zvedavá ako dopadne vyšetrenie na gynde.

helga9
30. júl 2021

@ira25 no presne toto mám aj ja roky som mala cholesterol 7-7,5 a teraz 5

danna123
1. aug 2021

@lula94
@zuzap33 keď ideš na rádioterapiu tak ma poslali ešte na ct to pichaju aj kontrastnu látku prsníka mám som po operacii