Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte žienky, vedeli by ste mi prosím poradiť? Beriem chemo taxol plus herceptin v týždenných dávkach..celkovo ich mám mať 12..10 mám už za sebou..mám problém s menštruáciou..prvé dva razy som mala menstruaciu normálne no tento mesiac je to akési zvláštne..skôr je to také spinenie..5 dní som spinila potom týždeň nič a teraz zase spinenie..môj lekár povedal že to je pravdepodobne spôsobené chemoterapiu ale aj tak mám z toho všetkého už stres..určite ak to neprejde pôjdem ku gynekológovi len som sa chcela opýtať či nemáte niektora podobnú skúsenosť..ďakujem vám 🙂
@jankastraza Janicka, poslala som ti IP ohladne jednej zienky, co tiez zije v UK, prosim, pozri 🙏
@helga9 ahojko tak chodim na tie mensie davky, pacli 1 x tyzdenne, kortikoidy sme zrusili, ditiaden dali, zvladam to lepsie 2-3 dni som odpisana ale potom dobre. Dakujem🍀
@lucmirka124 ahoj no super to sa teším že lepšie znasas škoda že ti nedala od začiatku
Ženy, tu je jak ticho 🤔! Jak pred búrkou... či 🌞? Pekný pozdrav každej jednej 🌹
😂😂😂
Ja som nemala tú česť. Svokrovci odišli až príliš skoro a tak som ich nepoznala. A mám pocit, že som nezažila tudíž všetko. Tak prosím neospevujte své skvelé svekruše, bo mi bude aj ľúto.
Manžel je ale spokojný, bo má svokru 500 km ďaleko a to je dostatočná vzdialenosť 😉.
Dievčatá,prosim vás - rok mam kombináciu zoladex,tamoxifen (je pravda,že jún-júl sme zoladex vynechali kvôli horúčavám,ale pred dvoma týždňami mi pichli) no a dostala som menštruáciu (toho trištvrte roka nič) a som dosť z toho laknuta. Mali ste to takto aj vy niektorá?
Ahojte,nejak je to čoraz mrtvejsie... čo ešte dovolenkujete?
Katenka ,ty ako zvládaš hormonálnu liečbu.
Helga zrejme ešte nabita slnkom a morom tak zrejme výborne odhliadnuct návštevy svokry...ale baby však každá bude raz alebo je svokrou to sme všetky také ježibaby🤣
Janka a ty ako na SK sa vôbec nechystás?
Baby kto ešte z vás nie je očkovana ako ja,ale už nepozerám správy lebo sú deprimujúce.
Mám ale otázočku, že keď nám berú markery na onkológii že či sú to vyslovené len na prsník,alebo celkovo na celý organizmus.
Mne teraz brali markery na gynekológiu, takže asi opka ma čaká.
@ira25 ahoj Irenka nie som ockovana ani moja rodina a dosť veľa kamarátov a ani sa nechystáme. Čo sa týka markerov tak berú ca15-3 to je prsnikovy a ešte cea-s to je telový. Na gynde zvyknú brat ca125 to sú vaječníky. Prečo myslíš že bude opka? Našli niečo na sone alebo cytologii?
@ira25 ahoj Irenka! No hormonalna liecba v pohode, ale vsetko ostatne nafigu! Nepatri to do tejto debaty, lebo nie su to onkologicke problemy, ale trapia tiez poriadne. Kolena - artroza III.stupna, rameno na bolavej ruke vyskakuje z klbu a su to bolesti, jedno aj druhe, az cloveku chvilami zle prichadza. Aby toho nebolo malo, ten hrudnik s implantatmi treba otvorit /prave dnes mi volal lekar, ze ma konecne moje CT a kazal prist v piatok sa dohodnut/ a vraj jednu dlahu vybrat. Som zvedava, co bude s tymi rebrami, ked sa dlahu, co ich drzi spolu, vyberie. Bola to fakt dlha a narocna operacia /to odstranenie prisnikov je proti tomu "malina"/ a ja som uz vopred psychicky spatna, co ma zas caka.
Takze, chvalit sa nie je cim... 😢
@l1plienka ahoj prepac malinko tu uz chodim kvoli praci a prazdninam menej casu momentalne, to sa neboj,je to reakcia na injekciu, priprav sa ze mozno este pri dalsom pichnuti telo znova zareaguje menstruaciou a potom uz nedostanes, aj ja som to tak mala, ked mi zacali pichat a aj sestricka mi to potvrdila a zienky v diskusiach ♥️
@ira25 ahoj Inka to ma mrzi, ze mas trapenie s vajecnikom, verim,ze ti dr dobre dufam poradi, mozno si daj radsej von a bude pokoj..ja idem buduci tyzden sama za bratom do Italy, dlhy pribeh, skratim, muz bude s detmi, idem na tyzden, bracho kupili s frajerkou dom na plazi, takze idem samaaaa vegetit na plazi,letim pokupit opalovacie kremy, sexi bikini uz mi dorazili s mojimi falosnymi lentilkami ani nevidno ze nemam cici, 😁🌞😝seremban na to hlavne ze som fit! Ano tuzim kuk maminu a rodinu na jesen, ked budu mat deti prazdniny dufam nas Slovaci pustia ked pocuvam co sa tam deje 😰♥️
@katenka2 Katka to je bolestne len citat, neviem ani co napisat, kiezby sme ti mohli nejako ulavit 🥺♥️♥️♥️

@helga9 dakujem za odpoved lebo uz to psychicky nedavam a neviem ci je to mnou alebo tymi liekmi