Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza ahoj,fajn že sa máš dobré.
Uži si veget na pláži.
Jasne,že ťa tu pustia to len nepočúvaj blbé správy...brat bol a v septembri príde opäť a on ani na rozdiel od teba nie je ockovany.
@katenka2 ach moja toľko ti toho život naložil ... máš toho veľa,tak len dúfam, že oni vedia prečo to vyberú a niečím to zrejme nahradia, predsa len veda pokročila.
Ja ti len silno budem držať palce a v myšlienkach budem s tebou,lebo ak by to bolo v mojich silách tak by som pomohla.
No takže ešte ťa bude čakať výmena kolená,lebo 3 stupeň je už na operáciu.
Ja mám jeden bedrový kĺb 3 stupeň a ľavý prešiel do 4 stupňa,tak už len s francúzskou barlou chôdza.
Tak sa opatruj a drž sa ,❤️🍀.
@ira25 pekny vecer Irenka, nad ocakavanie dobre. Sice sme na doktora cakali 3,5 hodiny /minule to bolo este o hodinu viac/ a ked som sa k nemu dostala, mal uz vypisane papiere na predoperacne vysetrenia a otvoreny kalendar....😅. A ja mu vravim, ze sa nechcem dat operovat, ze sa bojim, ze to minule velmi dlho bolelo a prisli potom dalsie problemy, atd, atd. A napodiv suhlasil. Vysvetlil mi, co a kde sa udialo, ale uistil ma, ze to nie je zivotunebezpecne, ani to pluca nepretrhne, lebo tie su este ochranene kovovou sietkou. Vraj sa mu raz za pol roka mam ozvat, ako sa citim, ci to nerobi vacsie problemy a ak by sa tak stalo, moze to zoperovat kedykolvek neskor. Najradsej by som ho bola vyboskavala 😂. Nastasie sme mali ruska...Takze si budem davat pozor na nevhodne pohyby, nebudem sa nadrapovat s velmi tazkymi vecami /teda aspon mam ten umysel 😵/ a uvidime. Rano idem k obvodnemu na dalsiu injekciu do kolena. Zatial pomerne dobre, nuz dufam, ze to isty cas vydrzi 🙏.
A ty ako?
@katenka2 ahoj moja,ale si ma potešila dobrou správou,tak sa začni viacej šetriť,relaxuj pri venčekoch🤣.
Ja zatiaľ ešte nemám výsledok z gynekológie a som prsníkov až ku koncu septembra.Na ortopédiu som objednaná,tak uvidím čo povie dr
V sobotu idem na hrob rodičov do ZA a zároveň stretko s bratom, ktorý príde čo to urobiť na dome. Katka,a injekcie do kolena pomáhajú?
Tak sa opatruj,❤️🍀
Dnes som robila nechtikovu mastičku,bude dobrá na prsník.
@ira25 ta gaza je naprd. Akurát tak ešte viac rozdrazdi pokožku, inak hovorila to aj mne a ja som jej presne to aj povedala. Danka, Jemne sprchuj, jemne osusaj, nedrazdive oblečenie. Lalungen stojí 8 eur, mne úžasne zabral. Už je chladno, aspoň sa tak nepotis, ja som mala oziare v júni 🤦♀️
Mám nový poznatok z užívania Tamoxifenu a to,že mám hodne chĺpkov na brade...teda estrogén brzdí a toto je výsledok...hm má to niektorá tiež?

@jankastraza dakujem ti Janicka za ucast, nuz co nam zostava, treba to len prezit 😖😂...